Hitro branje- power reading
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- blankaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2006
Živjo!
Zasledila sem oglas podjetja Kratos d.o.o. ki nudijo seminar hitrega branja.
Zanima me, če se je že kdo od vas udeležil tega seminarja in če to res deluje, saj sem pripravljena odšteti 228 €, ampak ne za stvar ki potem ne bo delovala.
Vsaka informacija bo dobrodošla!
Zasledila sem oglas podjetja Kratos d.o.o. ki nudijo seminar hitrega branja.
Zanima me, če se je že kdo od vas udeležil tega seminarja in če to res deluje, saj sem pripravljena odšteti 228 €, ampak ne za stvar ki potem ne bo delovala.
Vsaka informacija bo dobrodošla!
- Kosmo_s_Kjem
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2007
Jah..mene pa znima če si potem tudi kej zapomnš al sam hitro prebereš.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
*Laura* napisal/-a:če si fotografski tip človeka in si hitro zapomniš, bo delovalo.
a je kakšna literatura o tem ''hitrem branju''? jaz lih ne bi šla na tečaj...
Ja mi smo nekaj o tem delali na faxu pri predmetu Vodenje. Ampak od kje je bila literatura ne vem tocno, mora pa biti v raznih kaksnih prirocnikih za managerje ali pa kaj podobnega.
- Flower Power
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 4. 2008
a se javi še kdo, ki bi imel kakšne izkušnje s tem?
pri kratosu al pa kje drugje?
pa power reading pa foto branje mislim, da ni isto.
pri kratosu al pa kje drugje?
pa power reading pa foto branje mislim, da ni isto.
- zrela in vroča
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2008
- Kraj: Ljubljana
glej tukaj si malo preberi o hitrem branju.
http://www.daimonion.si/napotki-za-hitrejse-branje.php
pozdravček
http://www.daimonion.si/napotki-za-hitrejse-branje.php
pozdravček
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
To je ful dobra zadeva...sicer je ne obvladam, ok edino članke v časopisu berem na ta način (ko grem samo dol po članku in ne desno po vsaki vrstici).
In ja, moraš biti ful skoncentriran.
Mi je pa zanimiva ena druga stvar...ko berem eno stvar, pa se včasih zalotim, da zraven razmišljam o čisto tretjih stvareh. Če bi me en vprašal, kaj sem brala, ne bi imela pojma. Ko grem pa pol (seveda) še enkrat brati odstavek, mi je pa dolgčas, ker ko še enkrat berem stavke, ker se vsega spomnim. Nekako ostane v podzavesti zgleda hehehe...
Ampak hitro branje. Enkrat se mi zdi, da sem brala članek, da si ne smeš v mislih na glas ponavljati besed, ampak jih samo preletiš. Ker gre tako seveda bistveno hitreje. (no sedaj sem prebrala članek in tudi to piše notri)
Jaz preberem recimo eno stran v pol minute. Kar ok...včasih sem brala res ful hitro, na faksu sem se pa z zapletenimi teksti polenila. Leposlovje berem bistveno najhitreje...ker niti ne razmišljam zraven nič, drugo gradivo pa berem bolj počasi.
In ja, moraš biti ful skoncentriran.
Mi je pa zanimiva ena druga stvar...ko berem eno stvar, pa se včasih zalotim, da zraven razmišljam o čisto tretjih stvareh. Če bi me en vprašal, kaj sem brala, ne bi imela pojma. Ko grem pa pol (seveda) še enkrat brati odstavek, mi je pa dolgčas, ker ko še enkrat berem stavke, ker se vsega spomnim. Nekako ostane v podzavesti zgleda hehehe...
Ampak hitro branje. Enkrat se mi zdi, da sem brala članek, da si ne smeš v mislih na glas ponavljati besed, ampak jih samo preletiš. Ker gre tako seveda bistveno hitreje. (no sedaj sem prebrala članek in tudi to piše notri)
Jaz preberem recimo eno stran v pol minute. Kar ok...včasih sem brala res ful hitro, na faksu sem se pa z zapletenimi teksti polenila. Leposlovje berem bistveno najhitreje...ker niti ne razmišljam zraven nič, drugo gradivo pa berem bolj počasi.
- Flower Power
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 4. 2008
a slučajno veš bol podrobno za kakšno gradivo: knjige, internet,.... karkoli???
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Sama hitro berem v času izpitov, ko morem prebrat kakšno bukov. Prejšni teden sem bila kr presenečena, ko sem prešla čez celo knjigo v enem danu in si tudi dejansko nekaj zapomnila.
Sem pa ugotovila, da berem zelo počasi, ko si izgovarjam besede, to me zelo zavira.
Sem pa ugotovila, da berem zelo počasi, ko si izgovarjam besede, to me zelo zavira.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov