Študij: Kemija in kemijska tehnologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chikita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2007
- Kraj: celje
A je mogoče kdo na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v mb? Zanima me kako je kej tam s nivojem fizike in kemije. In sicer sem prej hodla na ekonomsko gimnazijo kjer fizike nismo imeli, nekega poudarka na kemiji pa tudi ni blo. Menite da se da to nadoknadit ali se štarta na kakšnem višjem nivoju. Že vnaprej hvala za odgovore.
lp.
lp.
- sanjavi hudiček
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 1. 2007
v 1.letniku je bolj poudarek na matematiki kot na kemiji, sem se js resno spraševala če študiram matematiko ali kemijo drugače pa fizika ni taak grozna, je js tud v srednji nisem imela pa sem še bolj lene sorte pri učenju, pa mi je uspelo. ti pa predlagam da se matematiko sproti učiš in narediš z kolokviji, če pa tu spodleti pa takoj junija na prvi rok (mali dobronamerni nasvet ). če te še kaj zanima lahko pišeš tudi na zs.
Lp
Lp
-
Jaqueline - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 10. 2007
Je mogoče kera šla iz zdravstvene sem?
Mi mamo res lahko matematiko, vsi me pa strašijo da je na kemiji (UNI) strašn zahtevna matematka. Matematika še men tu ne leži najbolj, med tem ko sem vedno bla v kemiji zlo dobra, isto v fiziki.
Če bi ocenle od 1-10, kolk bi ocenle težavnost MA na kemiji?
Mislite da je pametno it iz SŠ kjer ni nobenga povdarka na MA it na tako uni k ma zlo težko.
Mi mamo res lahko matematiko, vsi me pa strašijo da je na kemiji (UNI) strašn zahtevna matematka. Matematika še men tu ne leži najbolj, med tem ko sem vedno bla v kemiji zlo dobra, isto v fiziki.
Mislite da je pametno it iz SŠ kjer ni nobenga povdarka na MA it na tako uni k ma zlo težko.
Zadnjič spremenil Jaqueline, dne 06. Mar. 2009 18:30, skupaj popravljeno 2 krat.
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
mene tudi zanima študij kemije, ampak v Lj.
hodim pa zdaj an splošno gimnazijo. zanima me kje se lahko potem zaposliš, če težko ali hitro dobiš službo... pa malo predmetnik.
hodim pa zdaj an splošno gimnazijo. zanima me kje se lahko potem zaposliš, če težko ali hitro dobiš službo... pa malo predmetnik.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
Men učas sploh ni jasno, zakaj se u Mb-ju fakulteta imenuje: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, če kemije sploh ne izvajajo in sta edina programa kemijska tehnologija (uni,vš).
Kaj u zvezi s študijem kemije na Lj-fakulteti te zanima? Predmetnik v prvem letniku pa je tak: anorganska kemija, fizka, matematka, analizna kemija.
Kaj u zvezi s študijem kemije na Lj-fakulteti te zanima? Predmetnik v prvem letniku pa je tak: anorganska kemija, fizka, matematka, analizna kemija.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
lolika69 napisal/-a:Kaj u zvezi s študijem kemije na Lj-fakulteti te zanima? Predmetnik v prvem letniku pa je tak: anorganska kemija, fizka, matematka, analizna kemija.
Kolko let traja oz. koliko semestrov je, možnost izmenjave s tujino, ..itd? Je pa tak da mene full veseli kemija, ampak nisem pa ono naravni talent/ genij za njo. Drugače jo mam 4. Ali rabiš tudi za vpis naravoslovni predmet na maturi?
A mogoče veš, kje se lahko potem zaposliš (ker meni zdaj edino pade na pamet profesor kemije in mogoče kakšna tovarna s tem npr. Henkel). Pa če težko dobiš službo?
I walk these roads with grace
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
shiva* napisal/-a:Kolko let traja oz. koliko semestrov je, možnost izmenjave s tujino, ..itd?
A mogoče veš, kje se lahko potem zaposliš (ker meni zdaj edino pade na pamet profesor kemije in mogoče kakšna tovarna s tem npr. Henkel). Pa če težko dobiš službo?
Študij traja 4 leta + diploma ..sam neki pravjo da bo drug let ratou že bolonjski tko da nwm kako pol. Izmenjava s tujino je možna..zdi se mi, da je erazmus neki meu ene razpise sam ne bom zdej neki pametna.Za to glih ne vem. Drgač glih talent ti ni treba bit, je pa res da če te veseli da je to že velik. Predusm je to naravoslovje in se je treba kr fajn učit. Na maturi pa ne rabš met naravoslovnega predmeta. 60%se šteje matura in 40% splošni uspeh(3&4letnik). Drgač pa če res misleš it na kemijo ti priporočam, da za maturo uzameš kemijo in fizko ker ti bo res prou pršlo, kar se tiče nivoja znanja.
Zaposliš pa se lahko kjer koli je veze s kemijo: Lek, Krka, skoraj s vseh tovarnah(v razvojnih laboratorijih), v podjetjih, ki se ukvarjajo z analizami..ma zdi se mi da je spekter zelo velik in da kamot dobiš službo. Treba je narest sam študij-ta pa ni kar tako(vsaj po mojih pojmih).
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
- Sexy Kitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: Šentpeter pri Otočcu
A katera študira v ljubljani kemijo(univerzitetni program)
Glede na to,da sem zoisova štipendistka in rabim povprečje 8,5 zato,da štipendijo obdržim,je kej možnosti??
Glede na to,da sem zoisova štipendistka in rabim povprečje 8,5 zato,da štipendijo obdržim,je kej možnosti??
-
mariposa18 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Evo jaz študiram kemijo v Lj...pravkar sem zaključila prvi letnik...in ja maš vse možnosti za povprečje 8.5...sam je pa res da morš delat sproti...poskusi vse predmete delat s kolokviji, ker potem si oproščena pisnega izpita in morš it pač sam na ustnega, kar je pa idealno:)
tako da držim pesti, da ti uspe!!
tako da držim pesti, da ti uspe!!
-
Jaqueline napisal/-a:Je mogoče kera šla iz zdravstvene sem?
Mi mamo res lahko matematiko, vsi me pa strašijo da je na kemiji (visoka) strašn zahtevna matematka. Matematika še men tu ne leži najbolj, med tem ko sem vedno bla v kemiji zlo dobra, isto v fiziki.
Mislite da je pametno it iz SŠ kjer ni nobenga povdarka na MA in KE it na tako visoko k ma zlo težko, ampak me veseli.
Še vedno brez ogvorora.
Pač zanima me, če se da nadoknaditi.
-
mariposa18 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Ja, matematika je na kemiji res težka, sploh drugi letnik ...pa vse te trojne integrale, itd...rabiš pol še pri fizikalni kemiji v tretjem letniku ...matematike se na kemiji nekak nikol ne rešiš:)
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jaqueline napisal/-a:Jaqueline napisal/-a:Je mogoče kera šla iz zdravstvene sem?
Mi mamo res lahko matematiko, vsi me pa strašijo da je na kemiji (visoka) strašn zahtevna matematka. Matematika še men tu ne leži najbolj, med tem ko sem vedno bla v kemiji zlo dobra, isto v fiziki.
Mislite da je pametno it iz SŠ kjer ni nobenga povdarka na MA in KE it na tako visoko k ma zlo težko, ampak me veseli.
Še vedno brez ogvorora.
Pač zanima me, če se da nadoknaditi.
se pravi, da boš ti vs? (v mb misliš?). ker vs-jevce ima druga prof, ko nas uni. in no ja, rezultati niso ravno bleščeči. dejansko je tako, da jih največ pade prav pri mat ali pri fiziki. je pa pri vs nižja zahtevnost matematike, tudi prijaznejše ocenjevanje (pri nas na uni, ni vmesnih točk, če rezultat ni pravilen dobiš ponavadi 0točk od 20 ali pa 5).
no v gl. če boš vs, se je pametno vprašati tudi za fiziko. ne vem če so z vs-ja trije naredili (fizika je popolnoma ista, isti kolokvij in izpit kot uni).
pa še kemija (kar je sicer malo smešno, ker je ogromno študentov, ki so prišli iz kemijske v rušah, pa dejansko ne vejo kem). jih je s kolokviji naredilo tudi okrog deset mogoče. so pa toliko boljši v laboratoriju.
torej, sploh te nočem prestrašiti ali kaj. veliko je odvisno od tvoje samodiscipline in pridnosti. ker recimo od 160 (vs+uni) nas hodi na predavanja koliko toliko redno le 30 - 40. se pa dejansko da iz predavanj dosti odnesti. pa če si pridna in se boš koliko toliko sproti učila, ti seveda lahko uspe tudi z visokim povprečjem.
(osip na kemijski tehnologiji je pa itak obup).
edit : zdaj sem se spomnila, da je naslednje leto že bolonjski. tak da niti ne vem, če bote meli iste predmete in načine predavanja.
-
Uf kruto. To bo še klanje. Jah treba bo se ful učit matematko pa fizko + inštrukcije met. Malo si me pa res prestrašla .
Si mislila da je vpis al opis na kemijski teh. obup? Kr ja v mb je kar poden. Drugače pa ne bom MB študirala ampak v LJ.
Nisem vedla, da jih tolik velik pade.
Si mislila da je vpis al opis na kemijski teh. obup? Kr ja v mb je kar poden. Drugače pa ne bom MB študirala ampak v LJ.
Nisem vedla, da jih tolik velik pade.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]