Atkinsonova dieta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sky_Lady - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 3. 2005
- Kraj: maribor - ljubljana (odvisno)
Lepo pozdravljeni!
Ravno vceraj je bil dokumentarec o Atkinsonovi dieti. Ne o navodilih kaj ja in kaj ne jest, ampak predvsem o raziskavah, ki jih zdravstvo in znanost dela ali jih je delal glede te diete.
Kljub temu da sem si sama mnenje o tej dieti ze ustvarila (glede na to kaj sem videla in slisala) , bi vas vseeno prosila, ce mi malo podate kaksna vasa mnenja ali napotke.
lepo se mejte papa
Ravno vceraj je bil dokumentarec o Atkinsonovi dieti. Ne o navodilih kaj ja in kaj ne jest, ampak predvsem o raziskavah, ki jih zdravstvo in znanost dela ali jih je delal glede te diete.
Kljub temu da sem si sama mnenje o tej dieti ze ustvarila (glede na to kaj sem videla in slisala) , bi vas vseeno prosila, ce mi malo podate kaksna vasa mnenja ali napotke.
lepo se mejte papa
don't worry, be happy!!
-
Sky_Lady - Sramežljivka
....aja se nekaj pozabla
za tiste ki ne vedo kaj atkinsonova dieta je....
Je dieta, kjer se uzivajo predvsem beljakovine, ne pa OH (no v zmernih kolicinah, kar pomeni 1x do 2x na dva tedna)... Glede na dokumentarec, ki sem ga vceraj gledala, je dieta nenormalno ucinkovita, vendar je skregana z logiko znanosti in zdravstva. Kljub prekomernemu uzivanju mascob hujsamo, holesterol pa se ne zvisuje. Nasprotno!....
...no lep dan se enkrat :runningdog:
za tiste ki ne vedo kaj atkinsonova dieta je....
Je dieta, kjer se uzivajo predvsem beljakovine, ne pa OH (no v zmernih kolicinah, kar pomeni 1x do 2x na dva tedna)... Glede na dokumentarec, ki sem ga vceraj gledala, je dieta nenormalno ucinkovita, vendar je skregana z logiko znanosti in zdravstva. Kljub prekomernemu uzivanju mascob hujsamo, holesterol pa se ne zvisuje. Nasprotno!....
...no lep dan se enkrat :runningdog:
don't worry, be happy!!
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
jst osebno imam o tej dieti zeeeellllooooo slabo mnenje.
Pa tud kot sem gledala po netu pri ljudeh ni bila dobro sprejeta
http://novice.svarog.org/prijatelju.php?Novica=1445; http://maxximum-portal.com/sport/forum/ ... view=next; http://www.kvarkadabra.net/article.php/Atkins
Pa tud kot sem gledala po netu pri ljudeh ni bila dobro sprejeta
http://novice.svarog.org/prijatelju.php?Novica=1445; http://maxximum-portal.com/sport/forum/ ... view=next; http://www.kvarkadabra.net/article.php/Atkins
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
marateja napisal/-a:jst osebno imam o tej dieti zeeeellllooooo slabo mnenje.
tut jst!
kokr vem je ful nezdrava...ta atkins ki se je je spomnu se je je držal pa je umrl zarad poapnenja žil al neki v tem smislu...u glavnem ugotovil so baje da je bla za njegovo smrt kriva ta dieta...
tko da NE HVALA
to infinity and beyond!
-
Žaklina - Komunikatorka
- Kraj: Gorenjska
Če že hočeš hujšat, se raje posluži diete po ločevanju živil (Montignac), v tem primeru, boš tudi normalno jedla in hujšala, samo hrane ne boš med seboj mešala. Preko tedna pa boš zaužila vse potrebno. Minerale, beljakovine, rudnine, vitamine......, tako da bo telo normalno delovalo naprej. Ne it v eno skrajnost. Ni dobro. Tako, ti toplo polagam na srce.
-
Žaklina - Komunikatorka
punchka napisal/-a:marateja napisal/-a:jst osebno imam o tej dieti zeeeellllooooo slabo mnenje.
tut jst!
kokr vem je ful nezdrava...ta atkins ki se je je spomnu se je je držal pa je umrl zarad poapnenja žil al neki v tem smislu...u glavnem ugotovil so baje da je bla za njegovo smrt kriva ta dieta...
tko da NE HVALA
Atkins je pa umrl zaradi padca in notranjih krvavitev, mislim da.
-
Sky_Lady - Sramežljivka
Ja res je ja....dr.Atkins je umrl od padca na robnik plocnika v New Yorku.
Veliko jih ma slabo mnenje o tej dieti. Jaz pa nevem kaj naj...
..glede na dokumentarec na TV.
Bilo je enih par izjav, ko sem se kar zamislila.
Nikakor (kljub mnogim raziskavam) zdravstvo ne more dokazati, da je skodljiva. Ne na holesterol, ne na izlocanju urina...nikjer.
Ceprav ce logicno razmislimo, je nerazmljivo, da jemo mascobe in da nam nic ni.
Ta Montignacova metoda je vredu. Mam tut knjigo doma, sam morem se spravit.
Zelo ji je podobna KOMBINACIJE ZIVIL - 90 dnevna dieta. To sem delal do nedavnega, ampak je GROOOZNOOO!
Ne zaradi zdrzanja, ampak zaradi tega ker sem studentka in nimam casa si kuhat sama. Doma pa kuhajo drugace.
Veliko jih ma slabo mnenje o tej dieti. Jaz pa nevem kaj naj...
..glede na dokumentarec na TV.
Bilo je enih par izjav, ko sem se kar zamislila.
Nikakor (kljub mnogim raziskavam) zdravstvo ne more dokazati, da je skodljiva. Ne na holesterol, ne na izlocanju urina...nikjer.
Ceprav ce logicno razmislimo, je nerazmljivo, da jemo mascobe in da nam nic ni.
Ta Montignacova metoda je vredu. Mam tut knjigo doma, sam morem se spravit.
Zelo ji je podobna KOMBINACIJE ZIVIL - 90 dnevna dieta. To sem delal do nedavnega, ampak je GROOOZNOOO!
Ne zaradi zdrzanja, ampak zaradi tega ker sem studentka in nimam casa si kuhat sama. Doma pa kuhajo drugace.
don't worry, be happy!!
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Men nobena dieta ni glih v redu! Se mi zdi da je velik boljše, če se malo bolje začneš ukvarjat s športom pa pač mal gledaš na prehrano. Ješ pač vse samo v zmernih količinah (namesto da bi pojedla pol čokolade pač sam košček ali dva vzameš). Vsekakor je to bolj zdravo.
Pa itak ko nehaš z dieto je ponavad tist jo-jo učink, tko da si spet na istem k pred dieto
Pa itak ko nehaš z dieto je ponavad tist jo-jo učink, tko da si spet na istem k pred dieto
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Žaklina napisal/-a:Atkins je pa umrl zaradi padca in notranjih krvavitev, mislim da.
ziheeeer?? js sem to brala...da so delal ene obdukcije al kaj in da je blo nekaj v zvezi s poapnenjem žil, ker je užival preveč beljakovin. ne vem, lohk da sm use pomešala ampak tok pa že nisem mogla!
zgleda da so me nalagal
to infinity and beyond!
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
punchka napisal/-a:ziheeeer?? js sem to brala...da so delal ene obdukcije al kaj in da je blo nekaj v zvezi s poapnenjem žil, ker je užival preveč beljakovin. ne vem, lohk da sm use pomešala ampak tok pa že nisem mogla!
Ok, kako je on umrl res ne vem Je pa res, da je v tej dieti cisto prevec beljakovin, kar pa res NI dobro.. Pri velikem vnosu beljakovin se poveca tveganje za osteoporozo, tudi poskodbe ledvic in tudi z inzulinom, ker posledicno vodi do sladkorne bolezni in mogoce tudi raka
Mislim... big no-no..
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
-
Žaklina - Komunikatorka
krfjolca napisal/-a:A je to enako kot Montignacova dieta???
Neee, Atkinsova bazira samo na beljakovinah, "all you can eat" sistem, Montignacova je pa tko kot 90 dnevna, ločevalna dieta po skupinah živil. Ješ vse, samo ne mešaš med seboj hrane. Dobro je, pa za moje pojme velik bolj zdravo, kot pa beljakovinska
-
šečeru - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2004
- Kraj: Peščena plaža pod vročim soncem
jaz sem tudi gledala to odajp. ne vem kaj je tu res. samo to je po moje dieta za močnejše ljudi. to ne more jesti ena ko ma kakih 5 kg preveč. sem pa čula za stranske učinke, da lahko ženska postane neplodna in ledvice ti odpovejo. ne vem. ni preučena dovolj. če bi mela veliko preveč kg je nebi probala.
Pomesaj ove noci crnu i zlatnu,
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
po mojoj koži slikaj kao po platnu,
diraj me usnama po telu i vratu,
pa onda stavi me u ram.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov