Splav
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- laurek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2013
Pozdravljeni.
Mene pa nekaj zanima. Menstruacija mi zamuja, naredila sem dva testa in obadva sta pozitivna torej sem noseča. Ker sem pa že mlada (beri: 20) in še imam veliko stvari pred sabo in najprej želim dokončati študij poleg tega pa nimam stalnega partnerja bi rada naredila splav. In prosim ne rabim nobenih očitkov kako ni to prav itd., ker sem se odločila tako in se ne mislim spremisliti.
Danes sem klicala na ginekologijo in mi je rekla, da naj pridem urgentno na pregled enkrat okoli devete ure, ker sem pa ponavadi vedno tak čas odsotna me zanima, če bi lahko prišla okoli 13ure? Ker mi je sestra rekla, da mi bo zdravnik najprej opravil ultrazvok in potem se bova dogovorila za vrsto splava in čez nekaj dni me bodo naročili. In zanimaa me še slednje in sicer, ali je boljše narediti splav s tisto aborativno tabletko ali z abrazijo?
Lp.
Mene pa nekaj zanima. Menstruacija mi zamuja, naredila sem dva testa in obadva sta pozitivna torej sem noseča. Ker sem pa že mlada (beri: 20) in še imam veliko stvari pred sabo in najprej želim dokončati študij poleg tega pa nimam stalnega partnerja bi rada naredila splav. In prosim ne rabim nobenih očitkov kako ni to prav itd., ker sem se odločila tako in se ne mislim spremisliti.
Danes sem klicala na ginekologijo in mi je rekla, da naj pridem urgentno na pregled enkrat okoli devete ure, ker sem pa ponavadi vedno tak čas odsotna me zanima, če bi lahko prišla okoli 13ure? Ker mi je sestra rekla, da mi bo zdravnik najprej opravil ultrazvok in potem se bova dogovorila za vrsto splava in čez nekaj dni me bodo naročili. In zanimaa me še slednje in sicer, ali je boljše narediti splav s tisto aborativno tabletko ali z abrazijo?
Lp.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
^^ni nujno. Eni kar napišejo. Splav s tabletami je manj invaziven, ampak bolj boleč, traja več dni ( najprej vzameš tablete, potem pa ti jih na dan prihoda vstavijo vaginalno- pri prvem zarodek odmre, druge sprožijo krvavitve, v bolnišnici si nekaj ur). Abrazija je bolj invaziven postopek pod anastezijo, kjer se zarodek postrga iz maternice. V nobenem primeru tja ne hodi sama, ter si vzemi čas za okrevanje-če te mogoče skrbi za tvoje druge opravke...
The world is as you are.
-
mastermind - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 2. 2013
- Kraj: London, UK
Just a thought.. Kaj pa da bi donosila otroka in ga dala v posvojitev? Nimam pa pojma kako to poteka pri nas v Slo..
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
^^ če pa pravi, da se je že odločila za splav
me pa zanima, kaj je avtorica potem naredila?
me pa zanima, kaj je avtorica potem naredila?
-
mastermind, očitno je nosečnost posledica spolnega odnosa, ki je bil mimogrede. In dvomim, da si bo ena 20 letnica šla popolnoma zakomplicirala življenje z nosečnostjo oz donositvijo, potem pa še bo otroka dala stran (vse samo iz dobre volje, da bo neki žnj par srečen). Iz mojega stališča, sama še mačko, ki jo najdem komaj dam naprej, kaj šele otroka.
Tako da če se je tako odločila, že ima svoje razloge in se je očitno odločila prav.
Tako da če se je tako odločila, že ima svoje razloge in se je očitno odločila prav.
The world is as you are.
- odosmj
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 11. 2013
Draga nosečka, če to bereš, vse se bo uredilo, če boš zaupala v Boga. On je ljubezen in z ljubeznijo ti podarja tega otroka. To je Njegovo darilo tebi. Nikar ga ne zavrzi, ker potem preveč boli in tega nikoli ne moreš več popraviti...ostane le nenadomestljiva praznina...
Govorim iz lastnih izkušenj...
Mir in dobro s tabo.
Govorim iz lastnih izkušenj...
Mir in dobro s tabo.
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Tu neoš našla dost vernih )
Jao, jaz sem slišala od ene ki je šla, da z tabletko menda svinjsko boli, nevem pa kak je z abrazijo- valda ne tak fejst.
Sicer sem proti splavu, ampak tvoja odločitev- wish you well!
Jao, jaz sem slišala od ene ki je šla, da z tabletko menda svinjsko boli, nevem pa kak je z abrazijo- valda ne tak fejst.
Sicer sem proti splavu, ampak tvoja odločitev- wish you well!
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
Kolegica je delala splav s tabletko, res baje ful boli, ampak ona pravi, da je navajena, saj lahko bolečine primerjaš z zelo bolečo menstruacijo, ki jih je ona tako ali tako imela vsak mesec.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Kaznivo dejanje je samo, če ženska vzame življenje otroku med porodom oz. takoj po porodu (detomor). Če uspe sama prekinit nosečnost ali grozi s tem, to ni kaznivo dejanje, je pa kaznivo dejanje, če to na njeno željo (v nasprotju z zdravstvenimi pogoji in načinom umetne prekinitve nosečnosti, ki so določeni z zakonom) stori kdo drug oz. ji pri tem pomaga.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
Do desetega tedna nosečnosti ženska odloča sama. Po 10. tednu pa mora imeti nek razlog, da se splav opravi (tehten seveda), največkrat so razlogi kasnejšega splava zdravstvene težave pri plodu. Sam plod je brez pravic, ostalo pa kot je napisala Haley. Torej, če ženska na nek način noče donositi, ji dejansko nihče nič ne more, ker je plod brez pravic.
Glede božjega darila avtorici teme- mogoče malo objektivno,ampak v začetku je to bolj kot ne skupek celic. Uveljavljala bo svojo pravico do splava, v idealnem svetu pa do potrebe po njem sploh ne bi prihajalo.
Glede božjega darila avtorici teme- mogoče malo objektivno,ampak v začetku je to bolj kot ne skupek celic. Uveljavljala bo svojo pravico do splava, v idealnem svetu pa do potrebe po njem sploh ne bi prihajalo.
The world is as you are.
- Nina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 11. 2013
Sam tolk, za info - temu "skupku celic" v četrtem tednu že začne utripati srček
http://www.youtube.com/watch?v=Kz8CZifxLb0
Mislim da začne srce utripat 21. dan in potem bije do konca življenja, itak.
Vsi ljudje smo "skupki celic" če tako pogledaš...
http://www.youtube.com/watch?v=Kz8CZifxLb0
Mislim da začne srce utripat 21. dan in potem bije do konca življenja, itak.
Vsi ljudje smo "skupki celic" če tako pogledaš...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov