Koliko tekočine spijete na dan?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- vis_maior
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2005
- Kraj: Ljubljana
Odpiram temo, ker vsepovsod berem, da bi bilo potrebno na dan spiti vsaj 1,5 l vode. Jaz spijem precej manj, ker preprosto nisem žejna. Včasih tudi le do 0,5 l vode na dan. Zgodi se, da do 6 popoldan, ko ponavadi pridem domov, ne spijem čisto nič tekočine (kljub športu).
Kakor pišejo, je potebno piti že preden si žejen, saj žeja že pomeni določeno stopnjo dehidracije. Ampak jaz sploh nikoli (razen včasih ob/po športu in na veliki vročini) nisem žejna in se zato tudi ne spomnim piti. Sploh poleti mi to večkrat povzroča glavobole.
V pisarno sem si prinesla Aaladinovo stekleničko, da bi se ob pogledu nanjo spomnila, da je treba pit, ampak mi tudi tako sploh ne paše. Ali to pomeni, da moje telo pač ne potrebuje toliko vode, ali je to stvar navade - če se navadiš več pit, si tudi prej žejen?
Pravijo tudi, da voda pomaga pri odpravi celulita (seveda skupaj z vadbo in zdravo prehrano). Ima katera pozitivne izkušnje glede tega - da je veliko pila in opazila pozitiven rezultat?
Koliko tekočine na dan v povprečju spijete vi in kakšno? Jaz sem večinoma na vodi, včasih kak sok ali cedevita.
Kakor pišejo, je potebno piti že preden si žejen, saj žeja že pomeni določeno stopnjo dehidracije. Ampak jaz sploh nikoli (razen včasih ob/po športu in na veliki vročini) nisem žejna in se zato tudi ne spomnim piti. Sploh poleti mi to večkrat povzroča glavobole.
V pisarno sem si prinesla Aaladinovo stekleničko, da bi se ob pogledu nanjo spomnila, da je treba pit, ampak mi tudi tako sploh ne paše. Ali to pomeni, da moje telo pač ne potrebuje toliko vode, ali je to stvar navade - če se navadiš več pit, si tudi prej žejen?
Pravijo tudi, da voda pomaga pri odpravi celulita (seveda skupaj z vadbo in zdravo prehrano). Ima katera pozitivne izkušnje glede tega - da je veliko pila in opazila pozitiven rezultat?
Koliko tekočine na dan v povprečju spijete vi in kakšno? Jaz sem večinoma na vodi, včasih kak sok ali cedevita.
For I am the answer you seek
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
the dream in your sleep
you've never wanted to awaken...
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
jaz def več kot 1,5. se je pa za moje pojme treba malo navadit pit.
zjutraj spijem pol litra vode na tešče, naj bi bilo dobro za prebavo. se pa morem včasih res silit s to vodo. potem pa čez dan razne čaje in vodo. imam pa kozarec vedno v sobi na mizi, ob postelji... in se trudim, da naredim požirek vedno, ko ga pogledam. s sabo pa običajno tovorim plastenko vode.
zjutraj spijem pol litra vode na tešče, naj bi bilo dobro za prebavo. se pa morem včasih res silit s to vodo. potem pa čez dan razne čaje in vodo. imam pa kozarec vedno v sobi na mizi, ob postelji... in se trudim, da naredim požirek vedno, ko ga pogledam. s sabo pa običajno tovorim plastenko vode.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Jaz zdaj pozimi vsaj kak liter, liter in pol. Imam tudi vedno ob sebi stekleničko z vodo. Poleti pa še več, vsaj 2-3 litre, sploh, če sem delala (cel dan na nogah, hodila gor in dol).
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
jas se trudim spit 1,5 litra na dan, pozimi pač bolj čaje pa tudi vodo, poleti pa sam vodo pa je spijem po 2-3 litre na dan.. pa ko se enkrat navadiš da pač več tekočine piješ si res prej žejen ker se telo tut tako navadi..
pa vedno mam kozarec zraven, ko se učim, al pa pri računalniku, pa pri postelji, ko pa športam al pa delam, pa v šoli mam pa plastenko vedno zraven..
pa vedno mam kozarec zraven, ko se učim, al pa pri računalniku, pa pri postelji, ko pa športam al pa delam, pa v šoli mam pa plastenko vedno zraven..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Spijem več kot 1,5 litra. Zjutraj ko vstanem spijem 3 dcl vode (ta mesec si v vodo dam 2 žlički Molkosana) in potem 2,5-5 dcl nežnega zelenega čaja (bancha). Čez dan pijem nesladkan čaj ali vodo, sokov in mehurčkov ne maram, ker sem potem še bolj žejna.
To, da ti ne čutiš potrebe po vodi, ne pomeni, da je ne potrebuješ. Ko ti postaneš žejna, si že dehidrirana. Tudi ni stvar navade. Moja sestra ve, da premalo pije, zato ker ne občuti žejo in ker je imela probleme s peskom (manjša oblika ledvičnih kamnov), vsak dan gleda na to/se trudi, da spije čim več vode. In nima več problemov.
Ali to pomeni, da moje telo pač ne potrebuje toliko vode, ali je to stvar navade - če se navadiš več pit, si tudi prej žejen?
To, da ti ne čutiš potrebe po vodi, ne pomeni, da je ne potrebuješ. Ko ti postaneš žejna, si že dehidrirana. Tudi ni stvar navade. Moja sestra ve, da premalo pije, zato ker ne občuti žejo in ker je imela probleme s peskom (manjša oblika ledvičnih kamnov), vsak dan gleda na to/se trudi, da spije čim več vode. In nima več problemov.
A goal without a plan is just a wish.
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Najmanj 3 litre na dan. Vodo imam skoz s seboj, doma pa flaškon ob postelji, kozarec ob računalniku... Pijem vodo in zeleni čaj. Kot je Ajča napisala, sem tudi jaz po sokovih še bolj žejna, tako da jih sploh ne pijem. Se pa spomnim, da sem začela veliko vode konzumirat pred par leti poleti, ko je bilo svinjsko vroče in sem skoz samo pila in pila. Takrat sem se zgleda tako navadila, da moram skoz piti. Ponoči jo spijem tudi 1 liter (pred spanjem + če se kaj zbudim + takoj zjutraj). Iz tega pa sledi majhen problem, ker moram skoz mislit, kje je kak WC. Sem kot majhen otrok, preden grem od doma, moram iti lulat. Ponoči moram iti najmanj 1x, večinoma pa večkrat. 

-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
jaz spijem okoli 1.5l - 2l. mogoče bi mogla manj, glede na to, da je moj urin brez barve...
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
delfinchek napisal/-a:Najmanj 3 litre na dan.
To je že preveč, s tem si že izpiraš telo, kar ni dobro (vitamini ne ostanejo v telesu) in je celo bolj nevarno kot pitje premalo tekočine. Priporočam, da če res toliko piješ in imaš žejo, da se greš testirat za sladkorno. Se ne hecam

A goal without a plan is just a wish.
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Ajča, so me že opozorili na to in sem se malo pozanimala - glede na to, da imam velik inzulin rush, ko pojem kaj sladkega, nimam sladkorne. Se mi zdi, da že kar iz navade pijem in se mi zdi, da sem žejna in še malo pijem. Se pa na splošno dobro počutim, tako da verjetno ni panike.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Vsaj dve uri pred tekom ni pametno nič zaužit, da ti pol vsebina želodca ne poskakuje med tekom. Mene začne, če s prepolnim želodcem teče gor do ključnice bolet in stiskat, da se morem ustavljat.
Spijem pa kakšne tri litre na dan. Poleti, če fizično delam pa tud do pet litrov.
Spijem pa kakšne tri litre na dan. Poleti, če fizično delam pa tud do pet litrov.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov