Infekcijska mononukleoza

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Follies
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Follies » 10. Jan. 2012 8:05

živjo:) stara sem 17 let. Pred ''kratkim'' (tremi tedni) sem izvedela da imam infekcijsko mononukleozo. Imela sem/imam vse znake, vneto žrelo, utrujenost, glavoboli, vročina,... sedaj pa sem kar na enkrat po celem telesu dobila nore izpuščaje..sploh po trebuhu in po hrbtu, da o obrazu sploh ne govorim...teh izpuščajev je vedno več, sedaj so že po rokah, nogah, POVSOD! pravzaprav je že vse kar rdeče.. zelo so čudni, srbeči, pečejo, skratka skrajno neprijetno..kar me spravlja že na rob živčnega zloma Zdravnica pa nič, kot samo ''to je sicer zelo redko a značlilno'' (?!) pa kaj naj sedaj če nikakor ne izginejo? Je že kdo imel tako izkušnjo s temi izpuščaji, lepo bi vas prosila za kakšnen nasvet, kakšno izkušnjo, ker tole je res abnormalno! :(
hvala :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Jan. 2012 16:12

Za kakšen izpuščaj pa gre? Mogoče rdeči fleki po telesu? Jemlješ zdravila? Možno je, da imaš izpuščaje od zdravil. So te sicer testirali na to bolezen? Malo mi je čudno, saj naj bi bolezen izginila po dveh tednih...
Perchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Perchy » 10. Jan. 2012 17:50

pri infekcijski mononukleoz sploh zdravil ne smeš jest, ker to samo zakrijejo bolezen...sem jo mea...3mesce sem smo ležala lahko, pa še polet sem jo mela. nisem mela pa izpuščajev. na srečo pa nisem na infekcijski pristala, ker dela mami v zdravstvu.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Jan. 2012 18:25

Follies
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Follies » 10. Jan. 2012 21:34

danes so mi po treh tednih zatrdili da NI INFEKCIJSKA MONONUKLEOZA. :S
sedaj pa res ne vem kaj naj naredim..zdravnik mi je rekel, da je možno, da je to posledica Amoksiklava, na katerega sem po treh tabletah dobila alergijsko reakcijo (to je bilo en teden nazaj) prav tako Sumamed(prejšnji teden) jemljem le Claritin...nepopisno neprijetna situacija :(
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Jan. 2012 22:16

Če je ta izpuščaj posledica alergijske reakcije, bi se mogel ob Claritinu zmanjšat oz. ne več širit naprej. Se mi pa zdi, da so Claritine preblage za tovrstne alergične reakcije

Si Claritin jemala že prej, ali si ga dobila zdaj?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Jan. 2012 13:08

Če je alergija potem ti res ne preostane kaj drugega kot antihistaminik (Claritin, js osebno mam raje Letizen S ali pa Rinolan sicer, mi bolj pomagata) pa kakšno mazilo - zdravnik ti lahko da na recept Elocom ali pa Advantan, sta na bazi kortizola, za alergije res super, ampak ne preveč dobra za kožo (to pomeni da ne smeš predolgo uporabljat). Drugače pa v prosti prodaji se dobi tudi Fenistil gel pa Kamagel gel, ki pomagata pri ''razdraženi koži'' (alergije, opekline, piki....). Sama imam Elocoma na tone za alergijo (alerg. dermatitis), pa sicer res pomaga, ampak mu nisem najbolj naklonjena (že zato ker kortikosteroidi povzročajo imunosuperesijo in posledično so kaki lokalni infekti v igri).

Če maš že itak Claritin bi mogu pomagat, če imaš pa srbečico pa tudi kako hladilno mazilo ali gel iz aloe vere zna pomagat.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 12. Jan. 2012 22:09

Kar se tiče protialergijskega šmorna je meni najboljši Zyrtec, ampak se ga dobi samo na recept. Tako da, če imaš res samo alergično reakcijo, bi ti lahko zdravnik predpisal kaj bolj konkretnega.
Če ti pa pomaga kakšno zdravilo, ki ga lahko dobiš brez recepta, pa tok bolš!
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 12. Jan. 2012 22:24

Kolikor se jst spomnim, naj bi teli izpuščaji bili značilni za IM, po zdravljenju z določenimi antibiotiki (amoksiklavom).

Ps Evo, res je :D Še wiki pravi, da okoli 80-90% bolnikov, ki IM zdravi z antibiotiki kot so ampicilin in amoksicilin, faše rdeč, razpršen izpuščaj.
Zadnjič spremenil barbie_girl_85, dne 12. Jan. 2012 22:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 12. Jan. 2012 22:29

zyrtec se dobi tudi brez recepta. Sicer pa ne pomaga za vse isti antihistaminik
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 13. Jan. 2012 17:52

^^ Kaaaj? Men ga v eni lekarni brez recepta niso hotl dat... Dvojna merila al kva?
Follies
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Follies » 14. Jan. 2012 11:36

Danes je peti dan odkar sem dobila izpuščaje in šele sedaj se je stanje začelo izboljševati.. gre sicer počasi a gre (že to je veliko) :)
Jemala sem le Claritin enkrat do dvakrat na dan, mi je pa rekel zdravnik da claritin začenja prijemat šele drugi ali tretji dan od začetka jemanja..mazil mi pa ni priporočal, sem ga vprašala pa je rekel, da je najbolje da pustim pri miru, jemljem le kakšen antihistamin in počivam..
ps: hvala za vse vaše nasvete :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov