Strah pred zdravniki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Prosim, to je resna tema. Strah izvira iz let pubertete, ko sem imel težave..khm...raje ne povem kje in me je ženska pregledala. Jaz sem skoraj umrl od sramu. Še na šolskih pregledih sem se počutil prav ponižanega, da me je tam skoraj nagega pregledovala ženska. Ta strah je bil čist neracionalne narave. Če me pregleduje moški, ni nobenega problema.
Večkrat sem razmišljal..zakaj je temu tako..Drugače sem nudist od malega..Po moje me je enostavno sram, kaj si bo ženska mislila o mojih zdravstvenih problemih..Tudi zobozdravnic se bojim..Hodim samo k moškim zdravnikom, če je le možno.
S skoraj vsako svojo bivšo sem prej ali slej načel to debato. Nobena mi ni pritrdila v smislu, da njej je pa bad, če jo moški pregleduje..In pol sem se počutil še slabše, ker sem se zavedel, kakšen šajser sem..
Tu bi mi prišlo prav malo trdnosti povprečne ženske, ki brez problema hodi k moškemu ginekologu. Jaz pa skoraj umrem že, če moram kakšni zdravnici razložit osnovne zdravstvene težave..Nimam pojma, kako se rešit te neumnosti, ki je samo psihičnega izvora.
Večkrat sem razmišljal..zakaj je temu tako..Drugače sem nudist od malega..Po moje me je enostavno sram, kaj si bo ženska mislila o mojih zdravstvenih problemih..Tudi zobozdravnic se bojim..Hodim samo k moškim zdravnikom, če je le možno.
S skoraj vsako svojo bivšo sem prej ali slej načel to debato. Nobena mi ni pritrdila v smislu, da njej je pa bad, če jo moški pregleduje..In pol sem se počutil še slabše, ker sem se zavedel, kakšen šajser sem..
Tu bi mi prišlo prav malo trdnosti povprečne ženske, ki brez problema hodi k moškemu ginekologu. Jaz pa skoraj umrem že, če moram kakšni zdravnici razložit osnovne zdravstvene težave..Nimam pojma, kako se rešit te neumnosti, ki je samo psihičnega izvora.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:48, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
This made my day!
(pa sicer niti ni bla tolk slaba nedelja )
...ampak sumim, da se al zajebava al je pa pijan.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Džeki napisal/-a:Tu bi mi prišlo prav malo trdnosti povprečne ženske, ki brez problema hodi k moškemu ginekologu.
Če ti kaj pomaga: jaz bi zbežala če bi mogla k moškemu ginekologu Dobesedno!
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Uf, jaz ti skoraj ne morem nič svetovat, ker so vsi moji zdravniki moški...osebni, ginekolog, zobozdravnik, okulist...
Ali pa ti glih lahko rečem, in sicer, da te razumem pri tvojem neprijetnem občutku glede žensk, ker tudi sama raje izberem moškega kot žensko.
K sreči imaš možnost izbire in ne vem, zakaj bi se sploh sekiral - enostavno izbiraj moške zdravnike (kjer pač lahko). Zakaj bi se mogo silit in neprijetno počutit, da bi kao "premagal nek svoj strah", če pa enostavno lahko izbereš drugo možnost? Linija najmanjšega odpora&stuff :p
Kaj pa medicinske sestre, ob njih ti je tudi neprijetno ali samo ob zdravnicah?
Ali pa ti glih lahko rečem, in sicer, da te razumem pri tvojem neprijetnem občutku glede žensk, ker tudi sama raje izberem moškega kot žensko.
K sreči imaš možnost izbire in ne vem, zakaj bi se sploh sekiral - enostavno izbiraj moške zdravnike (kjer pač lahko). Zakaj bi se mogo silit in neprijetno počutit, da bi kao "premagal nek svoj strah", če pa enostavno lahko izbereš drugo možnost? Linija najmanjšega odpora&stuff :p
Kaj pa medicinske sestre, ob njih ti je tudi neprijetno ali samo ob zdravnicah?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
Gracia - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2011
Jaz pa priznam, da bi mi pred moškim (ginekologom) bilo nerodno. Ein bisschen pa že, čeprav vem, da itak cele dneve gledajo ženskam med noge, ampak z moje strani je pa malo drugače.
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ tudi meni, zato pa imam žensko ginekologinjo
čeprav, če je kaj resnega in nujnega, ne bi razmišljala o nekem strahu ampak letela do prvega ki bi mi lahko pomagal, ne glede na spol.
džeki, nevem zakaj se sploh obremenjuješ s tem. šolo si dal čez, ne rabiš več hodit na šolske preglede. sam si pač izberi moške zdravnike. zakaj bi se silil v neko situacijo, če ti je neugodna. folk se boji svega in svašta, ne se sekirat
čeprav, če je kaj resnega in nujnega, ne bi razmišljala o nekem strahu ampak letela do prvega ki bi mi lahko pomagal, ne glede na spol.
džeki, nevem zakaj se sploh obremenjuješ s tem. šolo si dal čez, ne rabiš več hodit na šolske preglede. sam si pač izberi moške zdravnike. zakaj bi se silil v neko situacijo, če ti je neugodna. folk se boji svega in svašta, ne se sekirat
Vsak raj ima svojo kačo.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Jaz sem mela do par let nazaj skoz žensko osebno nzdravnico in potem je šla ona v pokoj in sem pristala pri moškem osebnem zdravniku. Na začetku mi je blo mal zoprno, kot da bi pač lažje povedala svoje simptome al karkoli že, ženski. No zdaj sem s svojim zdravnikom super zadovoljna, je profesionalen, skrben...res super zdravnik. Zdaj na njega pač gledam kot na profesionalca, npr. (ok ni dobra primerjava ampk tko) za frizerja mi je tud vseeno a je moški al ženska sam da je frizura po mojem okusu. Bom pa šla zdj tud k moškemu ginekologu pa bom vidla, če bom uspela tud na njega gledat kt na profesionalca
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Gracia napisal/-a:Jaz pa priznam, da bi mi pred moškim (ginekologom) bilo nerodno. Ein bisschen pa že, čeprav vem, da itak cele dneve gledajo ženskam med noge, ampak z moje strani je pa malo drugače.
Tudi mene... dokler me na koncu nosečnosti ni pregledal najbolj seksi ginekolog v Postojni (dr.Mugoša ) Tudi jaz sem mislila, da me bo konc od sramu... enkrat je mel celo enga študenta zraven... grozno... je bil pa zzeellooo nežen, bolj kot vsaka ženska se navadiš... Zdaj verjetno ne bi več registrirala, kdo me pregleduje
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Itak da je "bil nežen", sej se je tud vlažnost povečala Joke.
Je pa Marko res simpatičen, za razliko od fotra, k mi je čist antipatičen.
Je pa Marko res simpatičen, za razliko od fotra, k mi je čist antipatičen.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov