Strah pred zdravniki

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 13. Nov. 2011 21:14

Prosim, to je resna tema. Strah izvira iz let pubertete, ko sem imel težave..khm...raje ne povem kje in me je ženska pregledala. Jaz sem skoraj umrl od sramu. Še na šolskih pregledih sem se počutil prav ponižanega, da me je tam skoraj nagega pregledovala ženska. Ta strah je bil čist neracionalne narave. Če me pregleduje moški, ni nobenega problema.

Večkrat sem razmišljal..zakaj je temu tako..Drugače sem nudist od malega..Po moje me je enostavno sram, kaj si bo ženska mislila o mojih zdravstvenih problemih..Tudi zobozdravnic se bojim..Hodim samo k moškim zdravnikom, če je le možno.

S skoraj vsako svojo bivšo sem prej ali slej načel to debato. Nobena mi ni pritrdila v smislu, da njej je pa bad, če jo moški pregleduje..In pol sem se počutil še slabše, ker sem se zavedel, kakšen šajser sem..

Tu bi mi prišlo prav malo trdnosti povprečne ženske, ki brez problema hodi k moškemu ginekologu. Jaz pa skoraj umrem že, če moram kakšni zdravnici razložit osnovne zdravstvene težave..Nimam pojma, kako se rešit te neumnosti, ki je samo psihičnega izvora.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Nov. 2011 21:24

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Nov. 2011 21:24

ti si boš rejting na cosmoforumu zajebal, majkemi... :D :D :D

mogoče bi ti hotela akvamarin premagati strah...ali pa valerie...barbie girl mogoče....tearjerker.... :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Nov. 2011 21:32

Slika
This made my day!
(pa sicer niti ni bla tolk slaba nedelja :P)

...ampak sumim, da se al zajebava al je pa pijan.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 15. Nov. 2011 1:33

Džeki napisal/-a:Tu bi mi prišlo prav malo trdnosti povprečne ženske, ki brez problema hodi k moškemu ginekologu.

Če ti kaj pomaga: jaz bi zbežala če bi mogla k moškemu ginekologu :) Dobesedno!
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 15. Nov. 2011 7:58

^^ zakaj pa ti ženska kot ginekologinja ni ql?

Moja je super :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 15. Nov. 2011 9:06

Uf, jaz ti skoraj ne morem nič svetovat, ker so vsi moji zdravniki moški...osebni, ginekolog, zobozdravnik, okulist...

Ali pa ti glih lahko rečem, in sicer, da te razumem pri tvojem neprijetnem občutku glede žensk, ker tudi sama raje izberem moškega kot žensko.
K sreči imaš možnost izbire in ne vem, zakaj bi se sploh sekiral - enostavno izbiraj moške zdravnike (kjer pač lahko). Zakaj bi se mogo silit in neprijetno počutit, da bi kao "premagal nek svoj strah", če pa enostavno lahko izbereš drugo možnost? Linija najmanjšega odpora&stuff :p

Kaj pa medicinske sestre, ob njih ti je tudi neprijetno ali samo ob zdravnicah?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 02. Dec. 2011 15:36

freud bi reku da te je mama zafrustrirala v otroštvu :) po ruglju smo pa itak za vse krive ženske
Zadnjič spremenil punkie_, dne 02. Dec. 2011 16:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 02. Dec. 2011 15:58

Jaz pa priznam, da bi mi pred moškim (ginekologom) bilo nerodno. Ein bisschen pa že, čeprav vem, da itak cele dneve gledajo ženskam med noge, ampak z moje strani je pa malo drugače. :oops:
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 02. Dec. 2011 17:33

^ tudi meni, zato pa imam žensko ginekologinjo :)
čeprav, če je kaj resnega in nujnega, ne bi razmišljala o nekem strahu ampak letela do prvega ki bi mi lahko pomagal, ne glede na spol.

džeki, nevem zakaj se sploh obremenjuješ s tem. šolo si dal čez, ne rabiš več hodit na šolske preglede. sam si pač izberi moške zdravnike. zakaj bi se silil v neko situacijo, če ti je neugodna. folk se boji svega in svašta, ne se sekirat ;)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 02. Dec. 2011 18:59

m?
Zadnjič spremenil claire, dne 15. Feb. 2012 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 03. Dec. 2011 7:44

Jaz sem mela do par let nazaj skoz žensko osebno nzdravnico in potem je šla ona v pokoj in sem pristala pri moškem osebnem zdravniku. Na začetku mi je blo mal zoprno, kot da bi pač lažje povedala svoje simptome al karkoli že, ženski. No zdaj sem s svojim zdravnikom super zadovoljna, je profesionalen, skrben...res super zdravnik. Zdaj na njega pač gledam kot na profesionalca, npr. (ok ni dobra primerjava ampk tko) za frizerja mi je tud vseeno a je moški al ženska sam da je frizura po mojem okusu. Bom pa šla zdj tud k moškemu ginekologu pa bom vidla, če bom uspela tud na njega gledat kt na profesionalca :D
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 03. Dec. 2011 9:13

Gracia napisal/-a:Jaz pa priznam, da bi mi pred moškim (ginekologom) bilo nerodno. Ein bisschen pa že, čeprav vem, da itak cele dneve gledajo ženskam med noge, ampak z moje strani je pa malo drugače. :oops:

Tudi mene... dokler me na koncu nosečnosti ni pregledal najbolj seksi ginekolog v Postojni (dr.Mugoša :) ) Tudi jaz sem mislila, da me bo konc od sramu... enkrat je mel celo enga študenta zraven... grozno... je bil pa zzeellooo nežen, bolj kot vsaka ženska :D se navadiš... Zdaj verjetno ne bi več registrirala, kdo me pregleduje :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Dec. 2011 10:31

Itak da je "bil nežen", sej se je tud vlažnost povečala :D Joke.

Je pa Marko res simpatičen, za razliko od fotra, k mi je čist antipatičen.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 03. Dec. 2011 13:58

Meni je pa vseeno ali je ženska ali moški zdravnik. In me nikoli ni sram pri njih. Samo, da se mi posveti tako kot treba.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov