Premikanje zob
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
- Lolek245
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2011
Okej star sem 15, let! In v četrtek se mi je na 1. spodnjem desnem zbou čist majhen košček odkrušu, nič velkega! Mal prejle sem pa v tem istem zobu začutu tak kot nek pritisk, tako kot da se mi maje, pa se mi sploh ne, pogledu sm v ogledalo in mam tak občutek kot, da se mi je zob zamaknil malo poravnal in 2. spodaj desno se je skrila za 1. spodaj desno, ko ga polizem s jezikom občutim tist pritisk... Upam da me kdo razume kaj je problem?
Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste al kaj druga? Ma kdo enako izkušnjo?
Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste al kaj druga? Ma kdo enako izkušnjo?
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Kak se ti je te odkrušu zob? Kr tak brez razloga se ti ziher ni. Si se udaril?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste
Ne.
al kaj druga?
Vnetje/zobna gniloba?
Pritisk posledica vnetja, občutek "premikanja" zaradi gnoja, ki se je nabral pod dlesnijo. Mogoče. Kdaj si bil pa pri zobozdravniku nazadnje?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Nitkaš tudi?
Ti kar dvomi, k zobarju pa le pejd (v nasprotnem pa si še enkrat preberi Jochiev post in začni šparat za umetne)
Ti kar dvomi, k zobarju pa le pejd (v nasprotnem pa si še enkrat preberi Jochiev post in začni šparat za umetne)
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
če se ti je odkrušu, ti ga bo verjetno mal zbrusu, da boš mel gladke robove in se ne bo naprej krušu...men se je to zgodil, ko sem grizla hrano.
premikajo SE LAHKO, jaz pa še dve bejbe smo imele precej razmak med zgornjimi stalnimi, danes ga pa nima nobena več. Ampak ni šlo za spremembo čez noč, ampak v nekaj letih. Pa nobena ni mela aparata za zobe. Pa bolelo tut ni nič.
Če se ti zob maje, si si ga lahko odlomu? Majo pa zobje baje to sposobnost (lol), da če se ti izbijejo, si ga moraš čimprej vstaviti nazaj, pa mal paziti, pa se ti nekak pričvrsti sam. To mi je zanč sestra razlagala, pa se mi je zdel ful smešno
Skratka, to bi se mi zdelo možno, če bi se ful butnu v zob, sam če si reku, da se nisi...
premikajo SE LAHKO, jaz pa še dve bejbe smo imele precej razmak med zgornjimi stalnimi, danes ga pa nima nobena več. Ampak ni šlo za spremembo čez noč, ampak v nekaj letih. Pa nobena ni mela aparata za zobe. Pa bolelo tut ni nič.
Če se ti zob maje, si si ga lahko odlomu? Majo pa zobje baje to sposobnost (lol), da če se ti izbijejo, si ga moraš čimprej vstaviti nazaj, pa mal paziti, pa se ti nekak pričvrsti sam. To mi je zanč sestra razlagala, pa se mi je zdel ful smešno
Skratka, to bi se mi zdelo možno, če bi se ful butnu v zob, sam če si reku, da se nisi...
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
UMETNI zobje so ZAKON!
se bols k umetne joske!
mam 3 in bi (ce bi se dal ostale tko spedenat da bi stimal vse) gladko ob visku denarja dal vse za cel komplet...
@lolek
mami je lepo povedala da liziko LIZEMO ne grizemo!
se bols k umetne joske!
mam 3 in bi (ce bi se dal ostale tko spedenat da bi stimal vse) gladko ob visku denarja dal vse za cel komplet...
@lolek
mami je lepo povedala da liziko LIZEMO ne grizemo!
- Kittycat88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 7. 2010
Ja zobje se ti lahko premikajo, tudi stalni.
Meni se je zgodilo podobno kot tebi. En zob se mi je nekoliko odkrušil (imam slabo sklenino in se je pač odkrušil, ko sem ugriznila v nekaj trdega), zato je drug zob, zraven prejšnjega, dobil več prostora in se je začel pomikati.
Meni je tako razložil ortodont, tako da bo najbrž držalo. Pojdi čim prej k zobozdravniku/ortodontu, da ne bo kakšne večje škode, saj se ti sčasoma lahko spremeni ugriz.
Meni se je zgodilo podobno kot tebi. En zob se mi je nekoliko odkrušil (imam slabo sklenino in se je pač odkrušil, ko sem ugriznila v nekaj trdega), zato je drug zob, zraven prejšnjega, dobil več prostora in se je začel pomikati.
Meni je tako razložil ortodont, tako da bo najbrž držalo. Pojdi čim prej k zobozdravniku/ortodontu, da ne bo kakšne večje škode, saj se ti sčasoma lahko spremeni ugriz.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Lolek245 napisal/-a:Okej star sem 15, let! In v četrtek se mi je na 1. spodnjem desnem zbou čist majhen košček odkrušu, nič velkega! Mal prejle sem pa v tem istem zobu začutu tak kot nek pritisk, tako kot da se mi maje, pa se mi sploh ne, pogledu sm v ogledalo in mam tak občutek kot, da se mi je zob zamaknil malo poravnal in 2. spodaj desno se je skrila za 1. spodaj desno, ko ga polizem s jezikom občutim tist pritisk... Upam da me kdo razume kaj je problem?
Ja, lahko je prislo do spremembe polozaja sprednjih sekalcev, ker namrec ti primanjkuje prostora v celjusti. Pac to se zgodi, ko zobje nimajo dovolj prostora v celjusti in namrec pride do tesnega stanja zob.
Namrec, pri priblizno 15letih, pride do dokoncnega formiranja korenin stalnih sedemk.
V vsakem primeru obisci zobozdravnika.
Prvi neprebran prispevek • 14 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov