Premikanje zob

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lolek245
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolek245 » 15. Okt. 2011 21:39

Okej star sem 15, let! In v četrtek se mi je na 1. spodnjem desnem zbou čist majhen košček odkrušu, nič velkega! Mal prejle sem pa v tem istem zobu začutu tak kot nek pritisk, tako kot da se mi maje, pa se mi sploh ne, pogledu sm v ogledalo in mam tak občutek kot, da se mi je zob zamaknil malo poravnal in 2. spodaj desno se je skrila za 1. spodaj desno, ko ga polizem s jezikom občutim tist pritisk... Upam da me kdo razume kaj je problem?

Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste al kaj druga? Ma kdo enako izkušnjo?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 15. Okt. 2011 21:41

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 13:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Lolek245
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolek245 » 15. Okt. 2011 21:42

Mlečnih nimam več! Stalni so vsi.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 15. Okt. 2011 22:25

Kak se ti je te odkrušu zob? Kr tak brez razloga se ti ziher ni. Si se udaril?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 15. Okt. 2011 23:22

Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste

Ne.

al kaj druga?

Vnetje/zobna gniloba?

Pritisk posledica vnetja, občutek "premikanja" zaradi gnoja, ki se je nabral pod dlesnijo. Mogoče. Kdaj si bil pa pri zobozdravniku nazadnje?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 15. Okt. 2011 23:29

sirova štručka napisal/-a:ja mlečni grejo ven, pol pa stalni pridejo

Lolek245 napisal/-a:Mlečnih nimam več! Stalni so vsi.

ja stalni grejo ven, pol pa umetni pridejo
Lolek245
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolek245 » 15. Okt. 2011 23:38

nič se nisem udaru

dvomim da je kakšna zobna gniloba ker si zobe umivam zjutri in zvečer VSAK DAN, kr nemaram zobarja in si jih tak redno pucam da dvoimim da bi to blo! Hvala drugače saj grem u pondelk na kontrolo
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 15. Okt. 2011 23:44

Nitkaš tudi? :D

Ti kar dvomi, k zobarju pa le pejd :P (v nasprotnem pa si še enkrat preberi Jochiev post in začni šparat za umetne)
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Lolek245
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolek245 » 15. Okt. 2011 23:49

Nitkam pa res ne sem neki časa sam ne več.

Pa nje me strašit z umetnimi no :// pa meni še čeljust raste in do 20 al kerega leta NE morem met umetnih ampak samo protezo -.-
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 16. Okt. 2011 0:06

če se ti je odkrušu, ti ga bo verjetno mal zbrusu, da boš mel gladke robove in se ne bo naprej krušu...men se je to zgodil, ko sem grizla hrano.

premikajo SE LAHKO, jaz pa še dve bejbe smo imele precej razmak med zgornjimi stalnimi, danes ga pa nima nobena več. Ampak ni šlo za spremembo čez noč, ampak v nekaj letih. Pa nobena ni mela aparata za zobe. Pa bolelo tut ni nič.

Če se ti zob maje, si si ga lahko odlomu? Majo pa zobje baje to sposobnost (lol), da če se ti izbijejo, si ga moraš čimprej vstaviti nazaj, pa mal paziti, pa se ti nekak pričvrsti sam. To mi je zanč sestra razlagala, pa se mi je zdel ful smešno :D

Skratka, to bi se mi zdelo možno, če bi se ful butnu v zob, sam če si reku, da se nisi...
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 16. Okt. 2011 7:55

UMETNI zobje so ZAKON!
se bols k umetne joske! :D

mam 3 in bi (ce bi se dal ostale tko spedenat da bi stimal vse) gladko ob visku denarja dal vse za cel komplet...

@lolek
mami je lepo povedala da liziko LIZEMO ne grizemo! :schlaumeier:
Lolek245
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolek245 » 16. Okt. 2011 10:12

Haha brandi, sej sm jo lizu no :D
Kittycat88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Kittycat88 » 24. Okt. 2011 14:40

Ja zobje se ti lahko premikajo, tudi stalni.

Meni se je zgodilo podobno kot tebi. En zob se mi je nekoliko odkrušil (imam slabo sklenino in se je pač odkrušil, ko sem ugriznila v nekaj trdega), zato je drug zob, zraven prejšnjega, dobil več prostora in se je začel pomikati.

Meni je tako razložil ortodont, tako da bo najbrž držalo. Pojdi čim prej k zobozdravniku/ortodontu, da ne bo kakšne večje škode, saj se ti sčasoma lahko spremeni ugriz.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 24. Okt. 2011 15:34

Lolek245 napisal/-a:Okej star sem 15, let! In v četrtek se mi je na 1. spodnjem desnem zbou čist majhen košček odkrušu, nič velkega! Mal prejle sem pa v tem istem zobu začutu tak kot nek pritisk, tako kot da se mi maje, pa se mi sploh ne, pogledu sm v ogledalo in mam tak občutek kot, da se mi je zob zamaknil malo poravnal in 2. spodaj desno se je skrila za 1. spodaj desno, ko ga polizem s jezikom občutim tist pritisk... Upam da me kdo razume kaj je problem?

Uglaunem a je mozno da so se mi zobje malo premaknal, spremenil polozaj zaradi tega kr sm star 15 let in mi če vse skupaj raste al kaj druga? Ma kdo enako izkušnjo?

Ja, lahko je prislo do spremembe polozaja sprednjih sekalcev, ker namrec ti primanjkuje prostora v celjusti. Pac to se zgodi, ko zobje nimajo dovolj prostora v celjusti in namrec pride do tesnega stanja zob.
Namrec, pri priblizno 15letih, pride do dokoncnega formiranja korenin stalnih sedemk.
V vsakem primeru obisci zobozdravnika.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov