Odstotek maščobe v telesu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- marie-ann
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2010
pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede pdstotka maščobe v telesu. po ljubljani herbalife izvaja te meritve in sem se ustavila in so mi izmerili, pokazalo je 27%. kar je pri tem zanimivo je da imam ITM 17,5, prehranjujem pa se razen nutele za zajtrk zdravo; samo ržen kruh, polnozrnata pašta, rjavi riž, ne jem cvrtega, veliko zelenjave in sadja... imam tri večje obroke na dan, vmes pa še kaj prigriznem, predvsem je to sadje, včasih pa tudi tiste koruzne ali ržene ploščice. za večerjo jem naturetine kosmiče.
tedensko imam uravnoteženo prehrano, enkrat na teden so sveže ribe. od mesa jem goveje zelo redko, večinoma le pusto.
alkohol pijem zelo poredko, morda kozarec vina enkrat na mesec ker mi študij ne dopušča nekega žuranja, pa tudi sama nimam kondicije zanj. sladkanih pijač ne pijem razen ko si skuham čaj in ga sladkam, drugače vedno pijem vodo.
vsak drugi dan tudi tečem.
pred nekaj meseci smo imeli sistematski pregled v okviru faksa in zdravnica mi je rekla da imam odlično kri.
kakšna razlaga?
imam eno vprašanje glede pdstotka maščobe v telesu. po ljubljani herbalife izvaja te meritve in sem se ustavila in so mi izmerili, pokazalo je 27%. kar je pri tem zanimivo je da imam ITM 17,5, prehranjujem pa se razen nutele za zajtrk zdravo; samo ržen kruh, polnozrnata pašta, rjavi riž, ne jem cvrtega, veliko zelenjave in sadja... imam tri večje obroke na dan, vmes pa še kaj prigriznem, predvsem je to sadje, včasih pa tudi tiste koruzne ali ržene ploščice. za večerjo jem naturetine kosmiče.
tedensko imam uravnoteženo prehrano, enkrat na teden so sveže ribe. od mesa jem goveje zelo redko, večinoma le pusto.
alkohol pijem zelo poredko, morda kozarec vina enkrat na mesec ker mi študij ne dopušča nekega žuranja, pa tudi sama nimam kondicije zanj. sladkanih pijač ne pijem razen ko si skuham čaj in ga sladkam, drugače vedno pijem vodo.
pred nekaj meseci smo imeli sistematski pregled v okviru faksa in zdravnica mi je rekla da imam odlično kri.
kakšna razlaga?
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
kaj se sekiras, dokler se pocutis dobro in se ti zdi, da nimas problemov, nevem zakaj bi se ozirala na neke cifre in statistike?! vse delas tako, kot se ti zdi prav in to je to, kar steje!
ITM ne mores ravno enacit z odstotkom telesne mascobe.. pri telesni mascobi se steje miljon enih dejavnikov, kot genotip, starost, spol, konstitucija, bolezni, telesne dejavnosti, ki se jih posluzujes..itd., pri ITM-ju pa se upostevata samo visina in teza.. kljub nizki tezi ne pomeni, da tvoje (nizke) kile ne morejo bit sestavljene vglavnem iz mascob
sicer pa so te razne meritve iz strani ljudi, ki promovirajo shujsevalne zadeve, itak pomoje cist irelevantne.. oni pac hocejo vsakega prepricat, da njihove izdelke potrebuje in pomoje temu primerno tudi malo priredijo rezultat.. moje mnenje.
ITM ne mores ravno enacit z odstotkom telesne mascobe.. pri telesni mascobi se steje miljon enih dejavnikov, kot genotip, starost, spol, konstitucija, bolezni, telesne dejavnosti, ki se jih posluzujes..itd., pri ITM-ju pa se upostevata samo visina in teza.. kljub nizki tezi ne pomeni, da tvoje (nizke) kile ne morejo bit sestavljene vglavnem iz mascob
sicer pa so te razne meritve iz strani ljudi, ki promovirajo shujsevalne zadeve, itak pomoje cist irelevantne.. oni pac hocejo vsakega prepricat, da njihove izdelke potrebuje in pomoje temu primerno tudi malo priredijo rezultat.. moje mnenje.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
jullia_ napisal/-a:celjanar napisal/-a:ITM 17,5 je sicer čist povprečna za človeka ki ne trenira na mišični masi..
Kakšno ima pa ITM vezo z mišično maso? Pa ITM 17,5 je daleč pod povprečjem.
Rofl, sam res, 17.5 je povprečno?? Pri 18.5 je za ženske šele meja podhranjenosti (kar je za moje pojme sicer tud čist relativno, jaz imam npr. tudi manj, pa zgledam čisto normalno)... Sem že čakala, da jo bo kdo napadel, da ima prenizek ITM, ne pa da je povprečen...
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
^^ITM za ženske - pod 18.5 je podhranjenost, normalna je pa od 18.6 - 24.9
Sicer nevem kaj tebe skrbi, da maš preveč maščob al kaj? Nevem zakaj bi se sploh obremenjevala, če se dobro počutiš, zdravo ješ, giblješ se pol nima kaj bit narobe s tabo. Razen itm maš pa res nizek.
Sicer nevem kaj tebe skrbi, da maš preveč maščob al kaj? Nevem zakaj bi se sploh obremenjevala, če se dobro počutiš, zdravo ješ, giblješ se pol nima kaj bit narobe s tabo. Razen itm maš pa res nizek.
Yada, yada, yada...
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Moj ITM je še nižji vendar sem taka že celo življenje, prehranjujem se zmerno zdravo (čipsu in čokoladi se pač ne morem odrečt), kri imam pa ravno tako kot avtorica odlično. Konstitucije pač nimamo vsi enake in medtem ko se nekateri trudimo, da bi se vsaj malo zredili imate nekatere probleme shujšat. Torej je problem mojega in avtoričinega ITM-ja bolj estetski kot pa zdravstveni.
Tudi sama sem šla na predavanje od herbalife kjer so mi izmerili maščobo. Moj rezultat je bil 26% ampak so mi rezultat interpretirali kot nižji delež mišične mase. Če bi uspela pridobiti še kakšno kilo na mišicah bi se tudi procent maščobe znižal. Ti pa tam merijo maščobo samo v predelu prsnega koša in rok. Doma mi navadna tehtnica sicer pokaže okrog 19%, ker meri od nog navzgor.
Sicer pa jaz temu aparatu, ki ga držiš v roki in ti meri maščobo ne zaupam najbolj. Pred leti sem se ustavila na stojnici in mi je je zadeva izmerila 42%. Po tej logiki bi takrat morala biti že z 1 nogo in pol v grobu hehe. No letos sem resda imela bolj normalno meritev, mi je pa vseeno tako tako vse skupaj
Tudi sama sem šla na predavanje od herbalife kjer so mi izmerili maščobo. Moj rezultat je bil 26% ampak so mi rezultat interpretirali kot nižji delež mišične mase. Če bi uspela pridobiti še kakšno kilo na mišicah bi se tudi procent maščobe znižal. Ti pa tam merijo maščobo samo v predelu prsnega koša in rok. Doma mi navadna tehtnica sicer pokaže okrog 19%, ker meri od nog navzgor.
Sicer pa jaz temu aparatu, ki ga držiš v roki in ti meri maščobo ne zaupam najbolj. Pred leti sem se ustavila na stojnici in mi je je zadeva izmerila 42%. Po tej logiki bi takrat morala biti že z 1 nogo in pol v grobu hehe. No letos sem resda imela bolj normalno meritev, mi je pa vseeno tako tako vse skupaj
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
rachka_ napisal/-a:sicer pa so te razne meritve iz strani ljudi, ki promovirajo shujsevalne zadeve, itak pomoje cist irelevantne.. oni pac hocejo vsakega prepricat, da njihove izdelke potrebuje in pomoje temu primerno tudi malo priredijo rezultat.. moje mnenje.
Tocno to. Tudi meni so teli herbalifeovci enkrat izmerili ITM in mascobo in po njihovo bi morala ne vem koliko kil shujsat (seveda z njihovimi izdelki). Sama pa sem se fajn pocutila in se mi ni zdelo, da bi morala hujsati, ker imam cist normalno postavo. Mislim, da ti hocejo prav v glavo vbit, da si en zamascen, nezdrav osebek in da ce se hoces v red spravit, moras zacet konzumirat njihove izdelke. Tko da ja, njih je treba mal z rezervo jemat.
- marie-ann
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2010
uh uh, res hvala! malo sem nahitro zapaničarila ker v družini (razen nutele ) živimo zdravo itd itd, potem pa mi pridejo eni tej solit pamet in da bi pila une njihove zvarke pa nevem kaj in da imam v trebuhu skritega ogromno špeha. in zelo blizu naj bi bila meji resne debelosti, ki je pri 30% hah
glede ITMja pa vem da sem kao podhranjena, še posebej ker sem študentka in se imam veliko za učit, ampak dokler se počutim vredu in lahko tečem za sprostitev od faksa je vredu
lepo sončen vikend vsem
glede ITMja pa vem da sem kao podhranjena, še posebej ker sem študentka in se imam veliko za učit, ampak dokler se počutim vredu in lahko tečem za sprostitev od faksa je vredu
lepo sončen vikend vsem
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Seveda, si tako blizu resne debelosti, da bi morala nujno že včeraj začet uporabljat herbalife
Sicer je res, da ITM sam po sebi ne pove prav dosti o fizični pripravljenosti in deležu mišic napram špehu. Ampak glede na to, da zdravo ješ in se rekreiraš, si pomoje čisto kul, tudi če nimaš popolnoma definiranih bicepsev.
Sicer je res, da ITM sam po sebi ne pove prav dosti o fizični pripravljenosti in deležu mišic napram špehu. Ampak glede na to, da zdravo ješ in se rekreiraš, si pomoje čisto kul, tudi če nimaš popolnoma definiranih bicepsev.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Mertive teh tehtnic so en k***c vredne.medvedka napisal/-a: Doma mi navadna tehtnica sicer pokaže okrog 19%, ker meri od nog navzgor.
Ce hoces natancno meritev se na 7 mestih na telesu vzame kozna guba in se to izracuna. To al pa da te stehatjo v vodi, sam to je ze drazje.
marie-ann napisal/-a:pozdravljeni,
kakšna razlaga?
Zelo suhe zenske, ki cel dan jedo sladkorje in druge OH in obcasno mal kardio gonijo imajo visok % telesne mascobe glede na ITM? Neeeeee to pa ze ne.... tle mora bit neka pomota. Pa sploh ker vse jes polnozrnato... a si zihr da so ribe sveze? Ja pa to je pa neki cudnega...
Lp, ITM 27 17%
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov