Zardevanje

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cindy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a cindy » 13. Mar. 2011 16:03

Spopadam se že s to težavo nekje od pubertete naprej, stvar pa je v tem da zardim tako da zafarbam v cel obraz in sem ko kuhan rak..res grozna situacija.

Predvidevam, da ima to korenine ,kot vse ostale frustracije ki se nam pojavljajo, v otroštvu. Vendar je stvar prišla že tako daleč da pošteno načenja mojo samozavest in pa stike z ljudmi, predvsem me moti to ko vstopam v zveze s fanti ki slejkoprej to opazijo in jih to odvrača.

Stara bom 28 in skrajni čas je da naredim neke v zvezi s tem, saj je moj bodoči poklic tudi taki kjer imam opravka z ljudmi in tega si ne smem dovoliti.

Zanima pa me bolj kaj takega kot so kaka hipnoterapija in pa mogoče obisk bioenergetika.

Če ima kdo kake izkušnje s tem bi mu bila zelo hvaležna.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Mar. 2011 16:10

Jaz imam tudi z tem probleme, da zardevam in zgledam kot da bi me kap.
Kur*c je tudi to, da ne morem lagati, prav tako ko sem bil mlajši in sem pristopil do punce, rdeč kot prvošolček, ampak so mislile da je to kjut, tako da thumbs up.

Poskušal z nekimi kremami, s katerimi naj bi bil vstop krvi v ličnice manjši - ampak tudi ni pomagal.

Drugih alternativ ne poznam, in tudi dvomim da katera res pomaga. Tole je edino kar sem našel.

http://med.over.net/forum5/read.php?175,3442161
http://www.lepotainstil.net/phorum/read.php?27,40270
http://www.ona-on.net/zardevanje--ko-ob ... e-problem/
http://www.hipnoterapija.si/hipnoza-zardevanje.aspx

Je pa res, da je to samo reševanje zardevanja, in ne to kar sproži zardevanje (nesigurnost, nesamozavest) - mogoče je pri tebi še huje, ker že vnaprej predvidevaš da boš zardevala, in je končni efekt še slabši.

Edino, kar je meni pomagal je, da se sem nehal prekomerno lagati - in s tem preprečeval da bi sploh prišlo do zardevanj. :)

By te way - zardevanje pri puncah - totalno hot!
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 13. Mar. 2011 16:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
cindy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cindy » 13. Mar. 2011 16:17

No, pri meni je to daleč od kjut ampak embarassing as hell. Berem pa nekaj da obstaja kirurški poseg kjer lahko odpravijo oz. omilijo to zadevo.

Nek način bom morala najti, ker tako res ne morem več. Pride tako daleč da sem tako nesproščena v družbi da samo mislim na to kdaj bom zardela :S
extravaganza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a extravaganza » 13. Mar. 2011 16:17

Led Zeppelin napisal/-a:
Edino, kar je meni pomagal je, da se sem nehal prekomerno lagati - in s tem preprečeval da bi sploh prišlo do zardevanj. :)

lepo da priznaš, čeprav ne vem zakaj bi človek sploh moral lagati, če ni res nekaj nujnega oz. osebnega? :? sicer vsak človek dnevno izreče nekaj malih nezavednih laži oz. lahko preide tudi v navado, a to je drugače kot konstantno lagati. še dobro, da vem, da morda pri nekaterih rdečica pomeni morebiten alarm za neiskrenost..

drugače pa ne vem kaj bi pomagalo, ker s tem nisem imela nikoli težav, niti še nisem slišala, da bi se to dalo kako "pozdraviti" oz. odpraviti... mogoče si premalo samozavestna ali premalo komuniciraš z ljudmi?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Mar. 2011 16:24

cindy napisal/-a:. Pride tako daleč da sem tako nesproščena v družbi da samo mislim na to kdaj bom zardela :S

Mah sej to, ti se sama stresiraš - recimo javno govorjenje, vsa fora javnega govorjenja je ravno ta da si sproščen in greš na oder in besede stečejo.
Jaz sem poznal punco, ki se je pripravljala nekaj dni, prišla na oder, ratala rdeča - in padla skupaj.

Magic formule nažalost ni, enostavno moraš biti sproščena.

Je pa zagotovo lažje za ženske, ker pri moškemu vsa kri steče v glavo - nič pa ne ostane Janezka. :)
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
cindy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cindy » 13. Mar. 2011 16:28

o ja samozavest je sigurno ena, celo življenje sem nesamozavestna glede izgleda, ker so me že od majhnega zaradi tega zbadali in pa izpostavljali in verjetno se mi zaj to dogaja takrat ko sem izpostavljena pred večjim številom ljudi, kot da podoživljam vse tisto spet. To bi lahko bil tudi eden izmed razlogov.

Glede komunikacije nimam nekih večjih težav no, verjetno je samozavest in pa dejstvo da se vedni primerjam z drugimi okrog sebe, predvsem s prijateljicami ki so bolj uspešne na osebnem področju in jim stvari uspevajo. Npr. ko smo na pijači skupaj, in vedno ima vsaka nekaj za povedati kam so šle s fanti ali pa da planirajo počasi stanovanje, pride spet tisto nazaj, jaz pa tega nima. :(
Predvsem pa kot sem že omenla, izgled me zelo moti. Sicer sem se izboljšala, ampak še vedno včasih na plano privrejo vse tiste žaljivke iz otroštva.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov