Nevrolog
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem bila enkrat tam, ker sem imela težave z vidom in okulist ni mogel najti vzroka, zato sem bila poslana k Nevrologu. Tam sem opravila nekaj dodatnih preiskav. V bistvu so vsi zelo prijazni in profesionalni na svojem področju. Jaz sem imela eno nevrologinjo, ki je bila nekaj čez 40 let in zelo podkovana z vseh strani. Jih je pa veliko tudi mladih, ampak takih se raje izogibaj, ker so po mojih izkušnjah preveč napiflani in premalo humani do svojih pacientov.
V bistvu je odvisno od tega, zakaj greš tja in kakšne težave imaš. Za kakšne glavobole in migrene se ne poglabljajo preveč s tabo in se lahko zgodi, da eno leto čakaš na preiskavo... če pa gre za kakšen resen in nepojasnjen problem, pa te hitro vzamejo v svoje kremplje in ti nudijo čimprejšnjo terapijo.
V bistvu je odvisno od tega, zakaj greš tja in kakšne težave imaš. Za kakšne glavobole in migrene se ne poglabljajo preveč s tabo in se lahko zgodi, da eno leto čakaš na preiskavo... če pa gre za kakšen resen in nepojasnjen problem, pa te hitro vzamejo v svoje kremplje in ti nudijo čimprejšnjo terapijo.
-
niinii - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2009
Jaz sem bila prvič pri njemu, ker sem mela tako pogoste migrene, da sem pojedla preveč tablet. Potem mi je on tablete, ki so mi pomagale ukinu, in sem dobila druge, ki niso kej preveč pomagale. Pol je trajalo spet kako leto, da sva z osebno zdravnico našle tablete, ki so mi najbolj pomagale. Potem pa kako leto in pol nazaj, sem imela spet zelo pogoste migrene in me je osebna zdravnica ponovno poslala k nevrologu, ki se ni odločil za zdravljenje, češ da bi morala imeti najmanj 6 napadov vsak mesec, jaz pa sem jih mela od 3 do 5. No in je rekel, da če mi te tableti ustrezajo, naj jih potem jemljem naprej.
Kakorkoli pregleda pri nevrologu se nimaš kej bati k je večinoma vse samo pogovor pa pregled, da vidi motoriko telesa.
Kakorkoli pregleda pri nevrologu se nimaš kej bati k je večinoma vse samo pogovor pa pregled, da vidi motoriko telesa.
-
monique* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 7. 2009
Ja če ugotovijo vzrok potem tudi zdravijo, drugače te pa potem lahko napoti tudi še k okulistu. Pri okulistu ti ne pregledajo samo dioptrije, ampak recimo tudi vidno polje (taka fajna igrica) .
Jaz sem bila pri obeh nikjer ni nič groznega (meni sicer niso ugotovili nič posebnega)
Jaz sem bila pri obeh nikjer ni nič groznega (meni sicer niso ugotovili nič posebnega)
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
monique* napisal/-a:Ja in mislim da večina bolezni nastane predvsem iz psihičnega razloga in večinoma smo krivi sami in pomagamo si najbolje sami. Le treba si je vzeti čas in na zadeve pogledat iz drugega zornega kota.
Jaz sicer vzrokov ne poznam. Ampak se sprašujem, če je možno, da bi bilo v psihi kaj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov