Nevrolog

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 11. Feb. 2011 23:05

Je bila kdaj katera poslana k nevrologu? Zaradi kakšnega vzroka? Ima katera izkušnje z njim?
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lopatka » 12. Feb. 2011 0:51

Jaz sem bila enkrat tam, ker sem imela težave z vidom in okulist ni mogel najti vzroka, zato sem bila poslana k Nevrologu. Tam sem opravila nekaj dodatnih preiskav. V bistvu so vsi zelo prijazni in profesionalni na svojem področju. Jaz sem imela eno nevrologinjo, ki je bila nekaj čez 40 let in zelo podkovana z vseh strani. Jih je pa veliko tudi mladih, ampak takih se raje izogibaj, ker so po mojih izkušnjah preveč napiflani in premalo humani do svojih pacientov.

V bistvu je odvisno od tega, zakaj greš tja in kakšne težave imaš. Za kakšne glavobole in migrene se ne poglabljajo preveč s tabo in se lahko zgodi, da eno leto čakaš na preiskavo... če pa gre za kakšen resen in nepojasnjen problem, pa te hitro vzamejo v svoje kremplje in ti nudijo čimprejšnjo terapijo.
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a niinii » 12. Feb. 2011 14:45

Jaz sem bila pri nevrologu zaradi migren. Ni noben bav bav. Mal se pogovoriš z njim, pregleda te. Nič posebnega.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 12. Feb. 2011 16:32

Jaz imam zadnje čase pogoste glavobole in vrti se mi. Kako potem to zdravijo?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 12. Feb. 2011 19:59

Z mano se je samo velik pogovarjal in mi dajal neke testke za delat (stila stoj tako, skloni se tako, naredi to ipd). Nič posebnega, v bistvu sem bila razočarana, ker spet nisva nikamor prišla z mojimi glavoboli.
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a niinii » 12. Feb. 2011 21:54

Jaz sem bila prvič pri njemu, ker sem mela tako pogoste migrene, da sem pojedla preveč tablet. Potem mi je on tablete, ki so mi pomagale ukinu, in sem dobila druge, ki niso kej preveč pomagale. Pol je trajalo spet kako leto, da sva z osebno zdravnico našle tablete, ki so mi najbolj pomagale. Potem pa kako leto in pol nazaj, sem imela spet zelo pogoste migrene in me je osebna zdravnica ponovno poslala k nevrologu, ki se ni odločil za zdravljenje, češ da bi morala imeti najmanj 6 napadov vsak mesec, jaz pa sem jih mela od 3 do 5. No in je rekel, da če mi te tableti ustrezajo, naj jih potem jemljem naprej.
Kakorkoli pregleda pri nevrologu se nimaš kej bati k je večinoma vse samo pogovor pa pregled, da vidi motoriko telesa.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Feb. 2011 7:57

A pa ugotovijo vzrok in potem zdravijo? Zdravnik ni bil siguren ali naj me da k nevrologu ali k okulistu? A ker vidim dobro se je odločil za nevrologa.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 16. Feb. 2011 8:39

Ja če ugotovijo vzrok potem tudi zdravijo, drugače te pa potem lahko napoti tudi še k okulistu. Pri okulistu ti ne pregledajo samo dioptrije, ampak recimo tudi vidno polje (taka fajna igrica) .
Jaz sem bila pri obeh nikjer ni nič groznega (meni sicer niso ugotovili nič posebnega)
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Feb. 2011 9:19

Kakšne težave si pa imela?
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 16. Feb. 2011 10:44

Aja glavoboli :?
Je bolje, je bilo treba razdelat določene zadeve v glavi in doma. Razen migren ki so hormonsko pogojene takrat pa nekako potrpim.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Feb. 2011 14:40

Torej tudi psihični vzroki če prav razumem.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 16. Feb. 2011 14:58

Ja in mislim da večina bolezni nastane predvsem iz psihičnega razloga in večinoma smo krivi sami in pomagamo si najbolje sami. Le treba si je vzeti čas in na zadeve pogledat iz drugega zornega kota.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 16. Feb. 2011 15:04

Mene pa zanima katerega nevrologa priporočate?
Pozna kdo dr. Dolenca? Ima kdo kakšne izkušnje z njim?
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 16. Feb. 2011 15:50

monique* napisal/-a:Ja in mislim da večina bolezni nastane predvsem iz psihičnega razloga in večinoma smo krivi sami in pomagamo si najbolje sami. Le treba si je vzeti čas in na zadeve pogledat iz drugega zornega kota.

Jaz sicer vzrokov ne poznam. Ampak se sprašujem, če je možno, da bi bilo v psihi kaj.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 21. Maj. 2011 21:48

Kakšna zdravila ste dobili?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov