Težave z vidom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- hribi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2010
- Kraj: Kranj
Zdravo!
Ker imam težave z vidom (pekoče oči, občutek zbadanja, reže me v očeh, na blizu vidim dobro, v daljavi se mi megli...) sem se odločila, da grem na okulistični pregled, ker je vse skupaj postalo zelo moteče posledično pa me boli še glava. Odločila sem se, da grem samoplačniško, ker bom prej na vrsti, pa še živcev ne bom zgubljala z osebnim zdravnikom, ki mi itak ne bo napisal napotnice (enkrat sem bila ravno zaradi oči pri njem, in dobila odgovor, da kr € na plano pa na pregled
). No toliko o tem
Zanima me, če je katera od vas že bila samoplačniško na kakem okulističnem, pregledu, koliko hitro ste prišle na vrsto? Poznate kakega dobrega okulista na območju Lj in Gorenjske, ki bi pregled opravil samoplačniško?
Uživajte!
LP
Ker imam težave z vidom (pekoče oči, občutek zbadanja, reže me v očeh, na blizu vidim dobro, v daljavi se mi megli...) sem se odločila, da grem na okulistični pregled, ker je vse skupaj postalo zelo moteče posledično pa me boli še glava. Odločila sem se, da grem samoplačniško, ker bom prej na vrsti, pa še živcev ne bom zgubljala z osebnim zdravnikom, ki mi itak ne bo napisal napotnice (enkrat sem bila ravno zaradi oči pri njem, in dobila odgovor, da kr € na plano pa na pregled

Zanima me, če je katera od vas že bila samoplačniško na kakem okulističnem, pregledu, koliko hitro ste prišle na vrsto? Poznate kakega dobrega okulista na območju Lj in Gorenjske, ki bi pregled opravil samoplačniško?
Uživajte!
LP
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Samoplačniško hodim po moje že nekje od 5 razreda OŠ. Dioptrija mi je precej hitro naraščala in na napotnco enostavn nisem mogla čakat.
Samoplačniško prideš na vrsto recimo v roku enega tedna do 14 dni. Čist odvisno od zasedenosti
Na zadnje sem bila v Kranju v optiki Primc in sem bla zelo zadovoljna. Dečko si je res vzel cajt za pregled.
Samoplačniško prideš na vrsto recimo v roku enega tedna do 14 dni. Čist odvisno od zasedenosti

Na zadnje sem bila v Kranju v optiki Primc in sem bla zelo zadovoljna. Dečko si je res vzel cajt za pregled.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Jah hodim vedno samoplačniško v Lesce (Gorenjska - če želiš vedt kje točno mi piši na zs, da ne bom tu reklame delala), kjer zelo hitro prideš na vrsto, pa pregled pride tam 30eur (jaz sem za pregled za leče dala toliko, za očala se ne spomnim več). Je zelo prijazen zdravnik in še bolj prijazno osebje v optiki, tako da so res super.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- *rafaella*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 3. 2010
Mene v primeru takih težav vedno vzamejo takoj, napotnco pač prneseš takoj. Drgač so pa pregledi zastonj, vsaj pr nas, napotnco rabiš samo v primeru kakšnih težav. Zdravstvo ti krije pa na vsake 2 leti neki dnarja za šipce. Jz sm šla enkrat samoplačniško in sm dala 30 €, na vrsto sm pršla pa v 5 minutah.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Kukr js vem, za okulista ne rabs napotnice, ker ni zdravnik, ampak prids tja, ti zmerjo dioptrijo in das pol pr njih narest ocala (kako je s placilom tega pregleda nimam pojma, nekateri majo zastonj ce pol ocala pr njih kups) ... Tko, kt so ze napisale, ti na dve leti neki za sipce da zavarovalnca zravn. Pregled za lece je pa vedno samoplacniski, okrog 30€.
Ce gres pa k zdravniku - oftalmologu, pa rabis napotnico, oz. gres samoplacnisko. Tuki ti pa lahko tut kej druzga pregledajo, sploh zarad glavobolov in podobnga bi js sla rajs k oftalmologu.
Vsekakor bi ti pa svetovala, da zamenjas osebnega zdravnika, ker se mi ne zdi normalno, da ti ne pise napotnic. Sej placujes (ti al pa tvoji starsi), si zavarovana in ti pripadajo. Glede na to, da najbrz ne visis usak mesc tm pa pross za novo napotnco, ti ne bi smeu nc rect!
Ce gres pa k zdravniku - oftalmologu, pa rabis napotnico, oz. gres samoplacnisko. Tuki ti pa lahko tut kej druzga pregledajo, sploh zarad glavobolov in podobnga bi js sla rajs k oftalmologu.
Vsekakor bi ti pa svetovala, da zamenjas osebnega zdravnika, ker se mi ne zdi normalno, da ti ne pise napotnic. Sej placujes (ti al pa tvoji starsi), si zavarovana in ti pripadajo. Glede na to, da najbrz ne visis usak mesc tm pa pross za novo napotnco, ti ne bi smeu nc rect!
Live. Love. Surf.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Če se gre samo za merjenje dioptrije res ne rabiš napotnice, ampak mislim, da gre pri tebi za večji pregled. Npr. za pregled ozadja (ki ti ga tudi naredi okulist), kar ti bo verjetno nardila, pa rabiš napotnico. To je tisto, ko ti da kapljice, da se razširijo zenice in ti potem pregleda kako je z žilicami, kapilarami, pač ozadje očesa. Verjetno ti bo izmerila tudi pritisk in vidno polje.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Najbolje je, da tako kot so že nekatere napisale, dobiš napotnico od osebnega zdravnika. Tako je men že parkrat rekla sestra pri okulistu, ker potem naredijo bolj podroben pregled.
Se pa pri nas v ZD zelo težko pride na vrsto - mami že nekaj let konstantno kliče na dan, ko se lahko prijaviš na pregled, pa še nikol ni dobila datuma. Tako da sem jaz zamenjala okulista, ker samoplačniško pa ne mislim it skoz.
A to za leče je nekaj novega,da moraš ta pregled plačat? Ker sem jaz ta pregled mela zastonj, je pa res da je tega že nekje 5-6 let.
Se pa pri nas v ZD zelo težko pride na vrsto - mami že nekaj let konstantno kliče na dan, ko se lahko prijaviš na pregled, pa še nikol ni dobila datuma. Tako da sem jaz zamenjala okulista, ker samoplačniško pa ne mislim it skoz.
A to za leče je nekaj novega,da moraš ta pregled plačat? Ker sem jaz ta pregled mela zastonj, je pa res da je tega že nekje 5-6 let.
- legally blonde
- Kofetarica
Js mam lece 4 leta, usakic do zdej sm mogla placat pregled za lece. Pred tem pa ne vem, kako je blo.
Live. Love. Surf.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Moj okulist je tud mel včasih samoplačniško, sedaj pa ne več.
Je pa v Nm- Pušnik Novljan . Če je katera blizu, priporočam! Pa tudi na vrsto vedno kar hitr pridem.
Je pa v Nm- Pušnik Novljan . Če je katera blizu, priporočam! Pa tudi na vrsto vedno kar hitr pridem.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- hribi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2010
- Kraj: Kranj
Kar se tiče napotnice, glede na to, da rabim kako napotnico 1x na leto, se mi zdi zelo grdo, da mi reče nj grem samoplačniško.
Gre se za to, da mi je napotnico napisal lani maja, šla sem na pregled, k enemu okulistu (prišla sem takoj na vrsto, se mi je zdelo čudno zakaj), ki ni vreden popolnoma nič, naredil mi je pregled, kot so ga nam delali včasih na sistematskem pregledu - brala sem črke iz tablice dol, in tip je v 5 min ugotovil, da dobro vidim
Brez, da bi karkoli drugega naredil, pokasiral je napotnico in čao
Šla sem nazaj k osebnemu zdravniku, mu povedala, da se z izvidom ne strinjam in sm jih slišala, da on že ve kaj dela. Zdj sm trpela težave od maja in ker je res neznosno sm šla nazaj k osebnemu zdravniku in zahtevala, da mi napiše napotnico, da grem na orng ambulantni pregled. Dobim odgovor, da mi napotnice ne bo napisal (dobila sem občutek, kot, da se izmišljujem), ker jo ne rabim, češ, da bodo težave minile same od sebe oz. ker imam precej rdeče oči, kar mu je čudno, naj si pregled plačam sama
Šla bom samoplačniško, nekam kjer mi bodo naredili kvaliteten pregled in pol mu bom nesla izvid in mu ga nekam nabila
Glede na to, da za zdravstvo plačujemo, je to kar se dogaja huda svinjarija.
LP
Gre se za to, da mi je napotnico napisal lani maja, šla sem na pregled, k enemu okulistu (prišla sem takoj na vrsto, se mi je zdelo čudno zakaj), ki ni vreden popolnoma nič, naredil mi je pregled, kot so ga nam delali včasih na sistematskem pregledu - brala sem črke iz tablice dol, in tip je v 5 min ugotovil, da dobro vidim

Šla sem nazaj k osebnemu zdravniku, mu povedala, da se z izvidom ne strinjam in sm jih slišala, da on že ve kaj dela. Zdj sm trpela težave od maja in ker je res neznosno sm šla nazaj k osebnemu zdravniku in zahtevala, da mi napiše napotnico, da grem na orng ambulantni pregled. Dobim odgovor, da mi napotnice ne bo napisal (dobila sem občutek, kot, da se izmišljujem), ker jo ne rabim, češ, da bodo težave minile same od sebe oz. ker imam precej rdeče oči, kar mu je čudno, naj si pregled plačam sama

Šla bom samoplačniško, nekam kjer mi bodo naredili kvaliteten pregled in pol mu bom nesla izvid in mu ga nekam nabila

LP
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Eh, meni se ne da več ubadat z okulisti, prednaročanje pa gor pa dol, pa čakanje v čakalnici ... hodim kar samoplačniško, v Mestno optiko v LJ. Bila sem že kake trikrat, od tega nazadnje kako leto nazaj. Fino je, ker čakaš max. 5 minut, prideš, kadar ti paše (nič se ti ni treba naročit), pa še očala ti naredijo ful hitro, v kake pol ure. Za pregled sem pa plačala samo enkrat, ko sem se šla pregledat za leče, mislim, da je bilo 20€, če daš pa delat pri njih očala, je pa zastonj. Pa vedno je bilo zelo korektno, edinkrat, ko sem imela probleme z očali (zaradi cilindrov) so me pa zastonj pregledali še enkrat, da so videli, če je vse ok, in mi potem zelo prijazno razložili, kako je s cilindri. Pa je bila napaka povsem moja oz. samo namišljena, ker sem mislila, da sem cilinder imela že prej, in sem zapaničarila, ko sem dala očala gor in je bilo vse hecno
Je pa res, da brez napotnice ne dobiš popusta - ampak kolikor se spominjam, je popust samo na osnovna stekelca, ki so pa precej poceni, tako da prav veliko ne izgubiš s tem.

Je pa res, da brez napotnice ne dobiš popusta - ampak kolikor se spominjam, je popust samo na osnovna stekelca, ki so pa precej poceni, tako da prav veliko ne izgubiš s tem.
Every rose has its thorn
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
Ko berem vaše odgovore, šele vidim kakšna srečnica sem.
Prvič ko sem šla k osebnemu zdravniku mi je reku kam naj grem in ni nič kompliciral. Sama se sploh ne spomnem, da bi dobila napotico, ampak sem poklicala k okolistu in me je naročil. No, s tem okolistom nisem bila zadovolna in sem šla k drugemu. Že po telefonu sem mu rekla, da bi opravla pregled in da se bi potem odločila za leče. Nič nisem rabla za doplačat, čeprav sem šla na pregled za leče.
Očala imam že 5 let, v tem času sem bila 2x na pregledu, kupila ena očala, leče so pa itak v celoti za plačat. Čas je za druga očala, ker so zdajšna že pošteno razmajana.
Prvič ko sem šla k osebnemu zdravniku mi je reku kam naj grem in ni nič kompliciral. Sama se sploh ne spomnem, da bi dobila napotico, ampak sem poklicala k okolistu in me je naročil. No, s tem okolistom nisem bila zadovolna in sem šla k drugemu. Že po telefonu sem mu rekla, da bi opravla pregled in da se bi potem odločila za leče. Nič nisem rabla za doplačat, čeprav sem šla na pregled za leče.
Očala imam že 5 let, v tem času sem bila 2x na pregledu, kupila ena očala, leče so pa itak v celoti za plačat. Čas je za druga očala, ker so zdajšna že pošteno razmajana.
- legally blonde
- Kofetarica
hribi napisal/-a:Kar se tiče napotnice, glede na to, da rabim kako napotnico 1x na leto, se mi zdi zelo grdo, da mi reče nj grem samoplačniško.
Gre se za to, da mi je napotnico napisal lani maja, šla sem na pregled, k enemu okulistu (prišla sem takoj na vrsto, se mi je zdelo čudno zakaj), ki ni vreden popolnoma nič, naredil mi je pregled, kot so ga nam delali včasih na sistematskem pregledu - brala sem črke iz tablice dol, in tip je v 5 min ugotovil, da dobro vidimBrez, da bi karkoli drugega naredil, pokasiral je napotnico in čao
![]()
Šla sem nazaj k osebnemu zdravniku, mu povedala, da se z izvidom ne strinjam in sm jih slišala, da on že ve kaj dela. Zdj sm trpela težave od maja in ker je res neznosno sm šla nazaj k osebnemu zdravniku in zahtevala, da mi napiše napotnico, da grem na orng ambulantni pregled. Dobim odgovor, da mi napotnice ne bo napisal (dobila sem občutek, kot, da se izmišljujem), ker jo ne rabim, češ, da bodo težave minile same od sebe oz. ker imam precej rdeče oči, kar mu je čudno, naj si pregled plačam sama![]()
Šla bom samoplačniško, nekam kjer mi bodo naredili kvaliteten pregled in pol mu bom nesla izvid in mu ga nekam nabila![]()
LP
Se enkrat, sicer nic povezano z ucki, ampak useeno ... nujno zamenjaj osebnega zdravnika, ker je ta, ki ga imas idiot. Postopek ni nic kaj prou dosti zakompliciran, prej se pa pozanimaj, kje blizu imas kaksnega dobrega

Live. Love. Surf.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov