Tresenje / trzanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
Sm se odločla,da vas mal povprasam o tem,preden grem k zdravniku. V glavnem,moj problem je,da se mi desna roka na trenutke (ampak vsak dan) nenormalno trese.Ko se to zgodi,je meni recimo nemogoče dvignit skodelico in pit kavo ali recimo pojest juho (toliko da mate filing,kako to tresenje zgleda).
Jemljem neke tablete,ampak mi je zdravnik zatrdil,da to ni stranski učinek,saj bi se v nasprotnem primeru tresli obe roki in ne samo ena.Mi je pa rekel,da možno,da se mi roka trese zaradi treme oz.kakega strahu pred okolico.Kar se meni zdi neumesno,saj se mi roka trese tudi če sem sama,tako da kak strah oz.trema pred ljudmi sploh ne pride v poštev.Tako da tudi to izključujem.Me pa zanima če ima katera izmed vas podoben problem in kako ga je rešla.
Hvala in lep dan
Jemljem neke tablete,ampak mi je zdravnik zatrdil,da to ni stranski učinek,saj bi se v nasprotnem primeru tresli obe roki in ne samo ena.Mi je pa rekel,da možno,da se mi roka trese zaradi treme oz.kakega strahu pred okolico.Kar se meni zdi neumesno,saj se mi roka trese tudi če sem sama,tako da kak strah oz.trema pred ljudmi sploh ne pride v poštev.Tako da tudi to izključujem.Me pa zanima če ima katera izmed vas podoben problem in kako ga je rešla.
Hvala in lep dan

-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
js sm tko en čas..
nism mogla dvignit kozarca z eno roko.. itd..
pri meni je bila vzrok menstruacija ki sem jo imela like en mesec in sm precej krvi zgubila in sm bla brez moči, sm se tresla..
ko sm zgubila menstro mi je rablo neki časa da se popravi.. zdej je ql
nism mogla dvignit kozarca z eno roko.. itd..
pri meni je bila vzrok menstruacija ki sem jo imela like en mesec in sm precej krvi zgubila in sm bla brez moči, sm se tresla..
ko sm zgubila menstro mi je rablo neki časa da se popravi.. zdej je ql
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
-
Abby - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
- Kraj: Celje
tole sm našla(primer, ko se trese samo ena roka):
http://www.bbc.co.uk/worldservice/sci_t ... ands.shtml
verjetno ti ne bo ful pomagal, ampak piše vsej, da ni nevarno
http://www.bbc.co.uk/worldservice/sci_t ... ands.shtml
verjetno ti ne bo ful pomagal, ampak piše vsej, da ni nevarno

-
tinca987 - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 11. 2007
- Kraj: celje-šentjur
tud js sm mela oz še mam včasih pa včasih ta problem...js bla pr zdravniku za ščitnico pa je ta čist vredu,pol sm pa šla še k enmu drugemu pa je reku da je verjetn zato kr mam tak nizek pritisk...kar je ga mam pa res skoz (tud posledično pol zarad tega vrtoglavice in občasno padanje v nezavest
)
sam zdej je stanje bolš kr samo od sebe vbistvu...mogoč kr kavo pijem pa mi mal pritisk dvigne...

sam zdej je stanje bolš kr samo od sebe vbistvu...mogoč kr kavo pijem pa mi mal pritisk dvigne...

-
tinca987 - Komunikatorka
[marissa] napisal/-a:Lahko da ste anemične oz. slabokrvne. Tu se velikokrat pojavi tresenje rok.
Pojdite k zdravniku pa vprašajte, če je to pri vas možno.
ja js sm bla mal slabokrvna...pa sm dobla kao železo v obliki sirupa za pit...
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
tinca987 napisal/-a:[marissa] napisal/-a:Lahko da ste anemične oz. slabokrvne. Tu se velikokrat pojavi tresenje rok.
jst pa mam dobro kri..to da to ni..bom pa res sla na pregled za scitnico..
-
tinca987 - Komunikatorka
Anelise napisal/-a:tinca987 napisal/-a:[marissa] napisal/-a:Lahko da ste anemične oz. slabokrvne. Tu se velikokrat pojavi tresenje rok.
jst pa mam dobro kri..to da to ni..bom pa res sla na pregled za scitnico..
sam za pregled za ščitnico se ponavadi dolgo čaka...v celju 6 mescev za to da ti kri vzamejo pa 3 minute z ultrazvokom gledajo...js sm šla kr privat k enmu zdravniku ki je res super

-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
jaz mam tudi te probleme. . sam meni obe roki trese. . včasih tudi tak, da žlica kr sem pa tja miga, ko jo nesem k ustom. . najbolj je to takrat, ko sem živčna oz pod stresom, in to še razumem, sam da mi jih pa vsaki dan trese na srečo ne v taki obliki, kot tebi Anelise, ampak je včasih kr nadležno. .
toda bolj kot tresenje rok, me moti to, da se v roke nenormalno potim. .. kaj naj naredim?

toda bolj kot tresenje rok, me moti to, da se v roke nenormalno potim. .. kaj naj naredim?
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
- the Queen
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
bambina x napisal/-a:jaz mam tudi te probleme. . sam meni obe roki trese. . včasih tudi tak, da žlica kr sem pa tja miga, ko jo nesem k ustom. . najbolj je to takrat, ko sem živčna oz pod stresom, in to še razumem, sam da mi jih pa vsaki dan trese na srečo ne v taki obliki, kot tebi Anelise, ampak je včasih kr nadležno. .![]()
To je tipično za ščitnico.Ti priporočam,da greš čim prej na kontrolo in ne čakat....

Upam,da bo vse kul...

- sabinca:)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 9. 2007
Ja,jst sm mela tut podoben primer..Bla sm zatreskana v enga tipa,in ko sm pršla v njegovo bližino so se mi nenadoma začele tresti roke..,ko nism bla več v njega, se mi niso več pred njem tresle..pa fora je, d je biu prodajalec,tak d je sigurn opazu
Zima je pa bla izgovor d vedno k sm šla tam sm mela rokavice
hehe...ne vem ka bi to blo res..mogoče je res trema?? ne vem..pri meni je bila

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov