Utrip srca
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- cvetko
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Nevem, če je to kaj narobe z zdravjem samo vseeno me zanima. Naprimer, ko grem spat čutim nekej utrip srca ali pa naprimer med tekom nasploh med športanjom ga čutim. Nevem, če je kaj narobe, samo me zanima, kak je pri vas.
No pritisk imam doma od 60-80/90-115. Pri doktorju pa tudi do 160/90, ko pa se pomirim pa mi pade na 120/70. Nasploh se vsega hitro prestrašim.
LP
No pritisk imam doma od 60-80/90-115. Pri doktorju pa tudi do 160/90, ko pa se pomirim pa mi pade na 120/70. Nasploh se vsega hitro prestrašim.
LP
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Če se normalno počutiš in si dobro telesno zmogljiv, ne skrbi. Po teku/treningu pa zaradi obremenitve še toliko bolj pride do izraza "razbijanje", ko čutiš delovanje srca in pulzacijo.
Srce zdravega odraslega človeka, ki se s športom ne ukvarja redno, v mirovanju običajno utripa s frekvenco 60 do 70 utripov v eni minuti. Normalna vrednost krvnega pristiska je 120/80.
Vendar pa je krvni pritisk odvisen tudi od drugih dejavnikov, na primer starosti.
Doma imaš 60/90 , 80/115... za mene je to nizek pritisk...kaj pa če bi prehrano spremenil...
Pri doktorju pa 160/90... sistolični ( zgornji) je visok... Visoko normalni krvni pritisk je nekje od 130/85 do 139 /89 . Zakaj pa imaš visokega pri doktorju je mogoče zaradi tega ker si pod stresom, ker te je strah kakšen bo pritisk....
Srce zdravega odraslega človeka, ki se s športom ne ukvarja redno, v mirovanju običajno utripa s frekvenco 60 do 70 utripov v eni minuti. Normalna vrednost krvnega pristiska je 120/80.
Vendar pa je krvni pritisk odvisen tudi od drugih dejavnikov, na primer starosti.
Doma imaš 60/90 , 80/115... za mene je to nizek pritisk...kaj pa če bi prehrano spremenil...
Pri doktorju pa 160/90... sistolični ( zgornji) je visok... Visoko normalni krvni pritisk je nekje od 130/85 do 139 /89 . Zakaj pa imaš visokega pri doktorju je mogoče zaradi tega ker si pod stresom, ker te je strah kakšen bo pritisk....
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- cvetko
- Sramežljivka
Seveda da ve. Bil sem tudi pri kardiologu, tam sem ga glih imel 160/90. Pulz mam tam od 50-60 zjutraj, prej ko se vstanem iz postelje (baje je te relavanten). Zdravnik je moj sorodnik. Tako, da mi pri njem več ne narase preko 130/80, pri npr. kardiologu pa ja.
To glih gre meni na živce, da čutim pulz. Imam vsak dan treninge, pa še fitnes parkrat na teden (samo tam se ne pretegnem nekaj preveč, ker delam za eksplozivnost pa 2 do 3 ponovitve pa 8-10 serij.
Zanimalo me je, če še kdo čuti. Ja jaz sem si ga danes meril pa 90/60 tak mam doma do 115/75 recimo.
LP
To glih gre meni na živce, da čutim pulz. Imam vsak dan treninge, pa še fitnes parkrat na teden (samo tam se ne pretegnem nekaj preveč, ker delam za eksplozivnost pa 2 do 3 ponovitve pa 8-10 serij.
Zanimalo me je, če še kdo čuti. Ja jaz sem si ga danes meril pa 90/60 tak mam doma do 115/75 recimo.
LP
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
ah, ko sem odprla temo, sem mislila najprej da bom prebrala kakšen ekstrem ....
pomojem je s tabo čisto vse vredu
bi se pa mogla jst počasi spravit k zdravniku ... doma imam namreč večkrat kar visok pritisk (169/79 npr.) ...
da o srčnem utripu sploh ne govorim
sej mi nonstop vsi okoli mene težijo naj grem že čimprej k zdravniku (sej bom, sej bom), ker mi začne kar tako srce ful razbijat in me stiskat v prnem košu ... nekajkrat se mi je že zgodilo da ko mi je karnaenkrat tako ponorelo srce - v mirovanju - sem si šla zanalašč merit utrip (imam tisto napravco za merit pritisk in utrip) in mi je pokazalo tudi 116
..

bi se pa mogla jst počasi spravit k zdravniku ... doma imam namreč večkrat kar visok pritisk (169/79 npr.) ...
da o srčnem utripu sploh ne govorim

Let's swim to the moon .....
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
sirova štručka napisal/-a:Js bi spraševala, če je kaj narobe, če ne bi čutla utripa srca

Tudi jz pogosto slišim, kk mi srce razbija, sploh, če se prestrašim, se razburim, nastopam pred javnostjo...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- cvetko
- Sramežljivka
Ravnokar v soboto direkt pred tekmo (ko nam je trener daval napotke za tekmo, kako bomo igrali...) sem ga čutil kako mi bije močno in hitro kakih 120 ziher! Živčen sem bil. Jaz ga čutim v teh situacijah, al pa če me vstavijo policaji, takrat tudi (samo nevem zakaj, vozim se tak ne prehitro)
Pred javnim nastopom pa me je čist malo strah. Rad govorim 

- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Lucia Klasinc - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Maribor
Jaz večkrat začutim, da mi srce hitreje bije; recimo, ko sem vznemirjena ali ob telesni obremenitvi. Mislim, da s tem ni nič narobe, ker je sicer moj srčni utrip v mejah normale.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jaz sem prebrala, da je normalno če imaš od 60 do 100 utripov na minuto. Bolj aktiven ko si, manj jih imaš v umirjenem stanju. Zato utrip ni nujno povezan z utripom. Sama imam precej nizek pritisk, srčnega ponavad okol 55, pa imam utripov cca. 80 na minuto, kar je kar precej. Bolj nenavadno je bilo zadnjič, ko je imela mami neke bolečine, ko je merilec izpisoval samo errorje in naslednji dan, ko si je merila utrip ga je imela samo 40. Kar bi bilo precej normalno za nekega ekstremnega športnika, kar pa moja mami ni.
Srce pa itak razbija, če ga ti goniš fizično al pa psihično.
Srce pa itak razbija, če ga ti goniš fizično al pa psihično.
- cvetko
- Sramežljivka
Hvala vsem za odgovore. Se tudi o tem s prijatelji menim, pa pravijo, da čutijo utrip. Samo jaz sem kreten pa se tega bojim.
Ravnokar smo šli na pohod na donačko nonstop sem ga čutil, ko sem se ustavil (imel sem ga tam povprečno 150 na min). Baje, da bi naj bilo to tudi normalno! Samo sem imel že predstavo, da več ne zmorem naj pokličejo reševalce itd... No prišel sem gor, pa še dol (dol sem šel z lahkoto, čeprav so jamrali vsi kak jim je dol težko, meni je bla gor muka za nevzdražte)
LP
P.S: še vedno ga čutim
Ravnokar smo šli na pohod na donačko nonstop sem ga čutil, ko sem se ustavil (imel sem ga tam povprečno 150 na min). Baje, da bi naj bilo to tudi normalno! Samo sem imel že predstavo, da več ne zmorem naj pokličejo reševalce itd... No prišel sem gor, pa še dol (dol sem šel z lahkoto, čeprav so jamrali vsi kak jim je dol težko, meni je bla gor muka za nevzdražte)
LP
P.S: še vedno ga čutim

- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov