Rahel spanec

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Leja88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja88 » 26. Sep. 2009 16:15

imam zelo rahel spanec. ne morem zaspat, če iz sosednje sobe slišim TV ali, da se kdo pogovarja. Da lahko zaspim, mora biti vse popolnoma tiho. vsako noč se prebudim enkrat vmes, ker moram na WC in potem zopet ne moram zaspat nazaj, pa naj je ura ob pol enih zjutraj, ali 4h, potem se premetavam po postelji do 8, pol 9 zjutraj... ni kriv jogi, ker sem imela prej izložbenega, ki ga dobiš zraven, ko kupiš posteljo, sedaj imam dormeo in ni nič boljše..
in potem imam zjutraj ko vstanem rezultat pred ogledalom, razdražena in tečna sem, sploh pa, ko trenutno prebolevam zvezo.

nebi se rada filala z nekimi uspavalnimi tabletami ali kaj podobnega. je še kaka druga alternativa?
Bodi to kar si
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 26. Sep. 2009 16:25

glavo obrni proti vzhodu, noge proti zahodu :)
Leja88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Leja88 » 26. Sep. 2009 16:31

LaHauteCouture napisal/-a:glavo obrni proti vzhodu, noge proti zahodu :)

aja, naj povem še to, da postelje ne morem premikat zaradi ureditve sobe, ki je zelo majhna tako da nwm kako bi izvedla potem ta V in Z :)
Bodi to kar si
Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 26. Sep. 2009 16:54

Leja88 napisal/-a:
LaHauteCouture napisal/-a:glavo obrni proti vzhodu, noge proti zahodu :)

aja, naj povem še to, da postelje ne morem premikat zaradi ureditve sobe, ki je zelo majhna tako da nwm kako bi izvedla potem ta V in Z :)

jaz imam iste probleme, tako s spancem in z razporeditvijo sobe tako kot ti.. hmm.. še huje pa je, da zvečer ne morem zaspat, pa naj bom še tako zaspana.
Probala sem z večernim lahkim sprehodom, spila zeleni čaj (k baje pomaga), poizskusila tudi mleko in med a ni šlo.
Res je zoprn filing, ko si še tako zaspan, pa se samo premetuješ, zjutraj pa kr oči bolijo, slabe volje.. :/

Če kdo ve za nasvet kako najhitreje zaspati, tudi jaz prosim :oops:
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 26. Sep. 2009 17:00

Kaj pa tiste feng sui fore? Če verjameta v to, se lahko pozanimata malo.
Pa ne čaja pit pred spanjem lejo. Če čaj vsebuje tein- to je ista zadeva kot kofein, ki ga najdemo v kavi :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 26. Sep. 2009 17:21

^^Pravi čaj že, zeliščne variante pa prav gotovo ne vsebujejo teina.

Lea, moj nasvet je, da pred spanjem ne piješ veliko in greš lulat. Tako boš preprečila zbujanje ponoči. Čez dan se gibaj in delaj - poskrbi, da boš res utrujena, ko boš šla spat.
Pa še ena ideja, ki se na prvi pogled sliši kontradiktorno - poskusi imet prižgan radio s kakšno pomirjajočo glasbo čisto na tiho. Tako te zvoki iz okolja ne bodo motili. Namreč, verjetno te zmoti kak nenaden zvok ali pa človeški govor, če pa imaš instrumentalno glasbo na primerni jakosti, pa teh glasov sploh ne boš slišala, zaspala boš pa vseeno lahko. Upam.

Aja, pa ko ležiš v postelji, ne misli na to "joj, hitro zaspi, glej spet se oni menijo zunaj, meni se pa mudi spat, pa sosed ne misli vgasnit tv-ja..."
Ne razmišljaj o ničemer. Vsaj o tem, kako se ti mudi spat in spet ne moreš zaspat, ne.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 26. Sep. 2009 17:28

tole je tvoj problem: http://www.radiestezija.com/sevanje.htm ampak zal vecina ljudi ne verjame, al pa nima moznosti postelje prestavit, nabavit zascit...
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 26. Sep. 2009 17:35

ves kaj je men babi rekla ko nism mogla zaspat, nej si dam malo soli (ne zdej cel scepec :D ) na jezik, pa zapri usta in zaspis :D men je pomagalo, zdej ne vem a je blo to bolj podzavestno, ampak je pomagalo.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
ališa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ališa » 26. Sep. 2009 19:32

lahko poskusiš tako da imaš luč prižgano ali pa če imaš tv ...de gledaš in tako najlažje zaspiš ...usaj jaz :razz:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 27. Sep. 2009 12:27

Toplo mleko + med naj bi pomagala za boljsi spanec, tudi metin caj. Vendar je treba pit pocasi, po pozirkih. Soba naj bo prezracena. Vse misli, ki te mucijo, napisi na list papirja, da gres spat s prazno glavo. Telefon naj ne bo v blizini tebe.
V sobi, kjer spis, naj nebi bilo televizije, racunalnika, ipd.

In postelja naj bi bila obrnjena v smeri SEVER - JUG, in ne obratno, kot je ena ze napisala.

No, to mi je svetovala zdravnica, ker sem imela velike tezave s spanjem. In je pomagalo.
Izogibaj se se cigaretom in kavi ter pravim cajem usaj dve uri pred spanjem. In ne jej, preden gres spat.
Mogoce je vzrok tudi v vzglavniku.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 28. Sep. 2009 16:14

Če misliš, da je problem v sevanju potem lahko ti to nekdo pride izmerit in da se tudi kupit ene ploščice, ki to potem malo ublažijo - jo daš na primer pod jogi itd.

Meni pa pomaga kadar ne morem zaspat tudi zavestno sproščanje. Sploh kadar se neki časa premetavaš in si že čist živčna. Jaz se uležem na hrbet in si predstavljam kako z vsakim dihom (najprej do konca prstov na nogah, naslednji vdih do gležnjev, potem do serede meč itd.) se del telesa obarva belo (al pa kera druga barva k ti je všeč) in potem se ful koncentriram na to plus da tko še ne mislm na nč druzga kadar imam polno glavo.

Zvečer recimo ne jem težkih obrokov, ker imam potem dostikrat nočne more. Pomaga tudi, da v spalnici ni prevroče in da soba prezračena.
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 28. Sep. 2009 16:21

Ja ponavadi toplo mleko pomaga,mene tud mot vse k grem spat,prov na živce mi gre,če kdo gleda tv v sosednji sobi al pa če kej gricka zravn joooj kr zabila bi mu une arašide u gobc :D ....Uglavnem res ne pit preveč predn greš spat,čez dan pejt magar kej športat al pa na doug sprehod,okol pejt s kolegicami po kakšnih štacunah(sam ne zapravlat :D )...Jst osebno komi čakam,da dobim kužiko k jo bom vsak dan pelala na sprehod pa mal laufala z njo hehehehe :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 28. Sep. 2009 17:04

Leja88 napisal/-a:imam zelo rahel spanec. ne morem zaspat, če iz sosednje sobe slišim TV ali, da se kdo pogovarja. Da lahko zaspim, mora biti vse popolnoma tiho. vsako noč se prebudim enkrat vmes, ker moram na WC in potem zopet ne moram zaspat nazaj, pa naj je ura ob pol enih zjutraj, ali 4h, potem se premetavam po postelji do 8, pol 9 zjutraj... ni kriv jogi, ker sem imela prej izložbenega, ki ga dobiš zraven, ko kupiš posteljo, sedaj imam dormeo in ni nič boljše..
in potem imam zjutraj ko vstanem rezultat pred ogledalom, razdražena in tečna sem, sploh pa, ko trenutno prebolevam zvezo.

nebi se rada filala z nekimi uspavalnimi tabletami ali kaj podobnega. je še kaka druga alternativa?

Mogoče pa je to krivo za spanec. Jaz se spomnim, da od prvega dneva mature in do zadnjega sem zelo slabo spala, ko pa je bilo vse konec pa zopet normalno. Verjetno kakšni živci ali pa kaj.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 28. Sep. 2009 22:50

Pa prosim vas lepo, babe, ne bluzit z nekim sevanjem, mlekom, severom ali jugom. To so samo jajca.

Če imaš rahel spanec, ga pač imaš. Sprijaznit se je treba. Narediš lahko le to, da zmanjšaš motilne faktorje na minimum, nabaviš dobro vzmetnico, se ne obremenjuješ, vsak večer hodiš spat ob isti uri...

Tudi sam imam rahel spanec že x let. Tudi oče ga ima. Prav tako je slabo spal dedek. Geni, očitno.

Eni lahko zaspijo ob hrupu, drugi moramo imeti 0dB v sobi.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 29. Sep. 2009 8:21

Kaj pa ko bi se enkrat preden greš spat pošteno zmatrala s kakim športom (no, pač popoldne). Ne vem če bi ti pol še uspel se zbujat umes al pa kj podobnga, ker bi spala k ubita. Ali pač? :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov