Kajenje [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jona
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
KAJENJE
Hočem odnehat, hočem si ponavljam, pa zmeraj isto dalje. Največ zdržim brez 3 dni in potem spet ob prvi priliki na kavici.... Ima katera kako pametno metodo, s katero bi prenehala? Zdravniško pomoč? Z mojo jekleno voljo ne gre... Preveč lepo mi je ko prižgem..
Hočem odnehat, hočem si ponavljam, pa zmeraj isto dalje. Največ zdržim brez 3 dni in potem spet ob prvi priliki na kavici.... Ima katera kako pametno metodo, s katero bi prenehala? Zdravniško pomoč? Z mojo jekleno voljo ne gre... Preveč lepo mi je ko prižgem..
- sabi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2004
Dobra tema...
No jaz kadim že emm..čakte da razmislim..1, 2, 3...ja 7 let že kadim. Med tem časom, nikoli nisem zares imela želje, da bi odnehala. Ok no, malo sem razmišljala kako bi bilo, če bi odnehala.. ampak sem si vedno rekla, da še zdaj ni pravi čas za to, da me kajenje samo po sebi ne moti.
V zadnjih nekaj mesecih pa sem začela resnično o tem razmišljat. Vsake toliko časa na netu preberem kak članek o škodljivih učinkih kajenje ( pravzaprav jih tako ali tako vsak dan slišim preko medijev pa na škatli mi tak lepo na veliko piše KAJENJE UBIJA hehe).
No in pred 1 mesecem sva se s fantom( ki ne kadi, ampak ga, če mu verjamemo, moje kajenje ne moti) kr tako nekaj pogovarjala o tem kajenju, in sem kot iz topa izstrelila, da če letos naredim vse izpite za fax..oz za ta letnik...potem preneham kaditi.
Veste kaj? Komaj čakam da bo napočil ta trenutek, res!
Motivacija, pa bo mi moj fant, :bussi: ki me že zdaj zafrkava, da mi ne bo uspelo z avedno ostati brez cigarete. Pa še če vsem okrog sebe raztrobiš, da boš nehal kaditi..potem ti ljudje pričakujejo, da bo ti uspelo, te opazujejo..in mislim, da je to dovolj dobra motivacija; seveda najprej mora biti vse to usklajeno v lastni glavi z veliko volje...in nato motivacija z okolja.
Pri meni doma vsi kadijo, tudi večina prijateljic kadi...in zato mi je bilo odnehanje kajenja vedno..pa zakaj? Saj pa tak vsi okrog mene kadijo.
Zdaj ko pa živim pri fantu..od njegovih nihče ne kadi, tudi več takih prijateljic sem spoznala ki so nekadilke, tako da okolje imam že urejeno za tisti trenutek brez cigarete ob kavici. Po pravici povedano, mi gre že pošteno na živce, da moram za vsak cigaret iti ven s hiše..pa četudi dežuje.
Joj kako rada bi oktobra v ta forum na to temo napisala, da mi je uspelo, in se potem vsake toliko časa, tu gor pohvalit, da mi še vedno uspeva. Sanjati ni greh pravijo; nekatere sanje so se mi že izpolnile, upam da se mi bo tudi tale.
No jaz kadim že emm..čakte da razmislim..1, 2, 3...ja 7 let že kadim. Med tem časom, nikoli nisem zares imela želje, da bi odnehala. Ok no, malo sem razmišljala kako bi bilo, če bi odnehala.. ampak sem si vedno rekla, da še zdaj ni pravi čas za to, da me kajenje samo po sebi ne moti.
V zadnjih nekaj mesecih pa sem začela resnično o tem razmišljat. Vsake toliko časa na netu preberem kak članek o škodljivih učinkih kajenje ( pravzaprav jih tako ali tako vsak dan slišim preko medijev pa na škatli mi tak lepo na veliko piše KAJENJE UBIJA hehe).
No in pred 1 mesecem sva se s fantom( ki ne kadi, ampak ga, če mu verjamemo, moje kajenje ne moti) kr tako nekaj pogovarjala o tem kajenju, in sem kot iz topa izstrelila, da če letos naredim vse izpite za fax..oz za ta letnik...potem preneham kaditi.
Veste kaj? Komaj čakam da bo napočil ta trenutek, res!
Motivacija, pa bo mi moj fant, :bussi: ki me že zdaj zafrkava, da mi ne bo uspelo z avedno ostati brez cigarete. Pa še če vsem okrog sebe raztrobiš, da boš nehal kaditi..potem ti ljudje pričakujejo, da bo ti uspelo, te opazujejo..in mislim, da je to dovolj dobra motivacija; seveda najprej mora biti vse to usklajeno v lastni glavi z veliko volje...in nato motivacija z okolja.
Pri meni doma vsi kadijo, tudi večina prijateljic kadi...in zato mi je bilo odnehanje kajenja vedno..pa zakaj? Saj pa tak vsi okrog mene kadijo.
Zdaj ko pa živim pri fantu..od njegovih nihče ne kadi, tudi več takih prijateljic sem spoznala ki so nekadilke, tako da okolje imam že urejeno za tisti trenutek brez cigarete ob kavici. Po pravici povedano, mi gre že pošteno na živce, da moram za vsak cigaret iti ven s hiše..pa četudi dežuje.
Joj kako rada bi oktobra v ta forum na to temo napisala, da mi je uspelo, in se potem vsake toliko časa, tu gor pohvalit, da mi še vedno uspeva. Sanjati ni greh pravijo; nekatere sanje so se mi že izpolnile, upam da se mi bo tudi tale.
Mogoče se motim, mogoče mam prav, glavno da se počutim dobro v svoji koži, se mam fajn in uživam!
-
Davorin - Cosmo administrator
- Na forumu od: 24. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
Jaz tudi kadim, vendar ne prepogosto - čez teden samo kakšno cigareto na dan - pa še to če sem zunaj, problem je na žurih, ko skadim z lahkoto škatlo, dve
Sicer kadim že 15 let, vmes sem enkrat nehal za 1,5 leta potem pa začel nazaj. Ene dvakrat sem kako s frendom stavil za pico, da bom zdržal 2 meseca, pa sem ga po 3 tednih častil tisto pico
Sicer kadim že 15 let, vmes sem enkrat nehal za 1,5 leta potem pa začel nazaj. Ene dvakrat sem kako s frendom stavil za pico, da bom zdržal 2 meseca, pa sem ga po 3 tednih častil tisto pico
- Klaudia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
en moj stari prijatelj je kadil še huj kt kšn turk in je mogu nujno nehat (zdravniki pa to). mislm d je uporablu neke žvečilne za nadomestek cigaret ter coca-colo. baje pomaga, ne vem pa za zihr, ker sama ne kadim in nimam teh problemov...
-
Saša_26 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 6. 2004
ja, konec julija bo minilo leto dni odkar ne kadim še sama skoraj včasih ne verjamem, sem kadila 9 let po škatlo na dan. Ampak lani sem šla na dopust, kjer sem malce zbolela začuda Seveda sem se po dveh dneh že silila kaditi ob kavi, a sem ga vsakokrat ugasnila po dveh dimih. Tako je bilo vsak dan do konca dopusta. Vrnila sem se domov in brat je skuhal kavo. Prižgala sem cigaret in ga spet ugasnila po dveh dimih. Zagabili so se mi do konca! Moram reči, da je bila to ena mojih boljših odločitev v življenju! Danes vsak dan sproti vidim, kako nagnusna in smrdljiva razvada je to. Vsakemu, ki je ali bo prenehal, čestitam iz srca
- Ka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2004
sista napisal/-a:Meni je pa uspelo s kajenjem tistih cigaret z zelišči, ogaben okus, da dol padeš!! Res je, da je bila kriza v družbi, ko je kdo kadil ampak mi je uspelo. Priznam, da mi še zdaj kdaj zadiši ampak se spomnim na zelišča..Bljak!
btw, kaksni so zeliscni cigareti?
...da vem, ce se bom kdaj odvajala
-
beepsi - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 8. 2004
- Kraj: Lj
AJOJ, tudi mene to preganja!!! Kadim že 15 let in tudi to mi ne pomaga, da mi pulmologinja svetuje (ker imam kao začetek astme in kašljam), naj neham. Enostavno ne preklopim na drugačno smer razmišljanja. Veliko frendic okoli mene je že nehalo in prav zavidam jim to voljo. Verjetno me bo edino to odvrnilo, ko bom razmišljala o otroku...
Nehala sem tudi jaz - enkrat - za tri mesece. Potem pa trije pirčki, pa eh, saj bom samo enega.. in si nazaj noter.
Nehala sem tudi jaz - enkrat - za tri mesece. Potem pa trije pirčki, pa eh, saj bom samo enega.. in si nazaj noter.
- kathy
- Debatorica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: ljubljana
beepsi jst sm ista....jst kadim že 7 let in moram zaradi krčnih žil nehat...pa ne gre.....enkrat mi je ratalo zdržat 3 mesece brez cigareta,pol sm šla pa s kolegici na pijačo in ker je ona kadila mi je ful zadišal in sm pržgala enga in mi ni bli čist nč bad,k da sm 5 min nazaj enga uzgasnla....žuri so mi pa najhujši,takrat mi gre tudi do 2 škatlici
-
Matejči - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 7. 2004
jest tut kadim že ene 9 let, vse od sredne šole naprej. pa bi rada nehala, ker gre to čist preveč dnarja, sploh zadne cajte k pokadim eno škatlco pa pol na dan, če sm pa kje v družbi, je pa to sploh nenormalno, tut do dve škatlce na večer. sm probala fanta naštimat da bi skup nehala pa on prav da nima nobene potrebe da bi nehov, jest pa nujno rabm enga da bi drug druzga spodbujala, ker drgač zmerom spet začnem. bom pa 100% nehala ko bom zanosila, tm pa sploh ni debate da bi otročka ogrožala. očitno se bova mogla kr na delo spravt, da bo to čim prej
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]