Zatrdlina na prstih

Za dušo in telo.
^Sophie^
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Zatrdlina na prstih

Neprebrana objava Napisal/-a ^Sophie^ »

Hej!
Jaz imam eno veliko težavoo, ki se tiče moje mame... Pred nekaj dnevi (mogoče tednom ali dvema) se ji je na levem prstancu pojavila zatrdlina, ki je srbeča (prst ne izgleda odtečen, ampak kot da bi se ji okrog naredil nek hrustanec, začela se je mazati z neko kremo, in zatrdlina postane mehkejša, vendar ko se krema vpije je vse isto, zdaj pa se ji je začelo širiti že na sredinec in na dlan (sredinec že izgleda kot prstanec), na dlani in zapestju pa se je začela pojavljati suha koćža in poo zapestju še rdeče, kot brbončice velike pikice...

Če bi katera kakorkoli poznala to bolezen, ali bi se ji zdeli simptomi znani, lepo prosim če odgovori (aja stara je 48 let).

Hvala že v naprej.
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Picaboo »

Naj gre čimprej k zdravniku, pa bo rešena vseh dvomov. :wink:
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Kaj pa če bi obiskala zdravnika?
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
^Sophie^
Sramežljivka
Sramežljivka

Jap... ji doma tudi gnjavimo, pa pravi, da to ni nič nevarnega, da nikamor ne misli it... samo vseeno,... jaz nimam ravno občutka, da je vse ok... :( :(...
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Picaboo »

Hja, če se širi potem najbrž ni vse vredu. :wink: Bo morala kar k zdravniku. Pa saj veliko bolezni, izpuščajev ali kakšnih drugačnih simpromov ni nevarnih, ampak če zadeve ne zdraviš pa lahko to še postane.
Reč ji, da si brala na netu, da se ji bo začel širit po celem telesu če ne bo šla k zdraviku :razz: Bognedaj ampak mogoče jo bo to prepričalo :wink:
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a rdeče vrtnice »

zdravnik zdravnik zdravnik...ne resno naj gre in bo vse zvedela...morate jo prepričati...
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

To na prstih ma tud moja babi. Menda,da lahko kar precej boli. Sam kaj točno pa je, ti pa ne morm zdele povedat, bom zjutri mami vprašala ker ona ve pa pol napišem.
Drgač pa tud jst mislm,da je najbolš da gre k zdravniku.
Lisset
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lisset »

najboljš, da gre k zdravniku, mogoče je kaj nevarnega nikoli ne veš, morate jo prepričat
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Menda je to artritis in zato se jemlejo ene tablete + mazila so za to.
Zdravnik!!
Uporabniški avatar
Lara
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lara »

Artritis je drugace vnetje sklepov... nisi nic napisala, kje tocno na prstu je "oteklina". Če gre za vnetje, se to zdravi z zdravili (tabletami) na recept, ker mazila ne bojo kaj preveč pomagala. Če gre za izrastek na mehkem tkivu je lahko bradavica.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja sam rekla, je da se je dost razširlp, tko da ne vem če je to bradavica.
Mah mi itak kle ne mormo točn vedt, pač k zdravniku je treba čimprej, da se čimprej pozdravi karkoli že je.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

če se je pojavla oteklina oz. zatrdlina ki se je pol razširla je lahko da jo je kej pičl, pol se je pa še mal alergične reakcije pojavl, ampka nikol ne veš, tko da k zdravniku bi blo zlo dobr jt.
moj brat je mel že nekaj časa nazaj na zgornji strani dlani trdo bulo premera cca 3cm in so mu jo vn izrezal, ne vem pa kaj je to blo.
Our passion is our strength <3
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: somewhere
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bolhica »

dermatolog!! drugač pa...če ona sama noče it k zdravniku..pa ti piši strokovnjakom na zdravstvene forume. upam da bo sve uredu..:(
... ι αм ωнαт ι αм ...
^Sophie^
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala vsem... :) zatrdlina je na zgornjem delu prsta (tam kje je prstan, do členka). in ni bradavica... sej zdaj pravi da naj bi šlo na boljše, samo jaz ne opazim razlike :/...joj, kako me jezi s tem, da ne želi do strokovnjaka iti... in potemsamo nekaj ugiba...:(
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Pa dej zvleč jo k zdravniku no. No če bo zginl po uredu, če pa ne bo..pol pa ni uredu,
Odgovori