Kontracepcija - intrauterini sistem s hormonom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Torej, je katera že slišala za to (popolnoma novo na našem tržišču) obliko kontracepcije? Jo katera mogoče že uporablja, ali pa jo ima namen?
Sama trenutno resno razmišljam o tem, ker kontr. tabletke precej vplivajo na moje razpoloženje in vnetja. Se je katera že pozanimala kako je z vnetji in razpoloženjem pri tem? Tudi kakorkoli vpliva? Edino kar me pri tem skrbi je to, da lahko izpade brez vednosti ženske.
Kaj na splošno mislite o tem? ZA ali PROTI?
Tukaj je link, kjer si lahko malo preberete o tem: Link IUS
Sama trenutno resno razmišljam o tem, ker kontr. tabletke precej vplivajo na moje razpoloženje in vnetja. Se je katera že pozanimala kako je z vnetji in razpoloženjem pri tem? Tudi kakorkoli vpliva? Edino kar me pri tem skrbi je to, da lahko izpade brez vednosti ženske.
Kaj na splošno mislite o tem? ZA ali PROTI?
Tukaj je link, kjer si lahko malo preberete o tem: Link IUS
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Preveč PROTI nezaželjenih zadev je navedenih tam spodaj. pa piše da je primeren za ženske ki so že imele otroka in pa za ženske v 30-40, kar predvidevam da ti nisi?
Zadnje kar si želim je močna menstruacija,pa izpad te oblike kontracepcije,ne d bi to sploh opazila,lol.
Zadnje kar si želim je močna menstruacija,pa izpad te oblike kontracepcije,ne d bi to sploh opazila,lol.
-
gregalina - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 3. 2007
- Kraj: toti Maribor
Za koga je primeren?
IUS je posebno primeren način kontracepcije za dve skupini žensk:
* Ženske, ki so že bile noseče in v naslednjih nekaj letih ne želijo otrok.
* Ženske v 30. in 40. letih, ki že imajo popolno družino in želijo zanesljivo, dolgotrajno kontracepcijsko zaščito, ki si jo lahko dajo vstaviti in potem za pet let pozabijo nanjo.
Tak da tebi ga ginekologinja nebi vstavila, ker si še premlada, noseča pa tudi še verjetno nisi bla.
-
renatka_ - Cosmofrik
Zgoraj navedeno je mišljeno pač, da je POSEBEJ PRIMERNO za tisto kategorijo žensk. Vstavi si ga lahko katera koli pač želi.
Pri odstavku PROTI, mene moti le to, da je možen izpad. Pred SPB tudi tabletke ne varujejo, močna menstruacija je pa MOŽEN stranski učinek. Praviloma so menstruacije šibkejše in krajše (to sem brala tudi zadnjič v zloženki v ginekološki ordinaciji).
Pri odstavku PROTI, mene moti le to, da je možen izpad. Pred SPB tudi tabletke ne varujejo, močna menstruacija je pa MOŽEN stranski učinek. Praviloma so menstruacije šibkejše in krajše (to sem brala tudi zadnjič v zloženki v ginekološki ordinaciji).
-
renatka_ - Cosmofrik
teologinja napisal/-a:A ginekologinja je rekla, da je primeren tut za mlajše, ki še niso ble noseče?
Ja, primeren je za vse (če boš v kratkem na ginekološkem dispanzerju si poglej med brošurami-jih je zdaj mnogo na policah). Je pa še, kot sem že rekla, posebej primeren za tiste zgoraj omenjene.
Če je ženska zdrava ni pravil glede starosti in ostalega.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
To je Mirena po domače ne? Jst jo že imam doma in samo še menstruacijo čakam, da si jo grem vstavit (vstavi ti jo med menstruacijo). Kako bo, bom lahko potem povedala, ampak po izkušnjah prijateljic, ki jo že imajo je 1A. Menstruacije skoraj več nimajo, počutje je dobro... bomo vidli ne?
Drugač se pa res raje predpisuje ženskam, ki so že rodile, ampak lahko imajo tudi tiste ki še niso. To ni ovira.
Drugač se pa res raje predpisuje ženskam, ki so že rodile, ampak lahko imajo tudi tiste ki še niso. To ni ovira.
- mily
- Cosmopolitanka
Aja glede negativnih učinkov. Hja, o tem bi se dalo, amapk kaj pa danes nima stranskega učinka??? Tle jih je manj, kot pa npr pri tabletkah, pa se tam noben ne sprašuje preveč o tem. Če ti ne paše, si jo lahko še vseeno odstraniš pa je stvar rešena.
- mily
- Cosmopolitanka
Sej pravim, prijatlce samo hvalijo, realno bom pa lahko povedala čez par mesecev. Je pa tko, jst sploh ne prenašam tabletk (migrene) in mi je ginekolog tole priporočil, čeprav vsebuje nekaj hormonov. Je reku, da veliko manj in so na začetku tudi možni kakšni glavoboli, ampak ko se telo uštima, potem menstruacija počasi izgine (nekatere je sploh nimajo) in ni nihanj v hormonih. Potem tudi glavobolov ne bi smelo biti. Tko nekok mi je blo razloženo. Upam, da bo držalo. Ker jst sem mela migreno samo med menstruacijo, ko je raven hormonov zelo padla. Jst sama za sebe držim pesti, da mi bo kul in sem rešena za 5 let
-
renatka_ - Cosmofrik
Pa mogoče veš kako je s tisto nitko, ki naj bi se preverjala 1× mesečno? Tega nisem razumela najbolje. Upam, da se med spolnim odnosom res ne čuti, premika ali kakorkoli.
Meni se zdi precej dobra opcija tole, ker imam nenehne probleme spodaj (tudi ob spolnih odnosih, kar se pred jemanjem tabletk ni dogajalo), da o počutju in posledičnem obnašanju sploh ne govorim.
Edino kar me tukaj skrbi je, da mi izpade ven brez moje vednosti. Ker ženska sama si tega verjetno ne more preverjati? Kako pa se to vstavi in kako je potem dalje s tem?
Upam, da ti bo ugajalo, jaz pa tudi moram še malo premisliti o tem in bom najvrjetneje (ko mi zmanjka tabletk-predzadnja škatlica gre proti koncu) kar zaprosila za tole.
Meni se zdi precej dobra opcija tole, ker imam nenehne probleme spodaj (tudi ob spolnih odnosih, kar se pred jemanjem tabletk ni dogajalo), da o počutju in posledičnem obnašanju sploh ne govorim.
Edino kar me tukaj skrbi je, da mi izpade ven brez moje vednosti. Ker ženska sama si tega verjetno ne more preverjati? Kako pa se to vstavi in kako je potem dalje s tem?
Upam, da ti bo ugajalo, jaz pa tudi moram še malo premisliti o tem in bom najvrjetneje (ko mi zmanjka tabletk-predzadnja škatlica gre proti koncu) kar zaprosila za tole.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov