Hrbtenica

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
BeLLi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BeLLi » 15. Mar. 2007 19:40

Zadnje čase me zelo boli hrbet :? A puzna kera kšne vaje :?: help
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 15. Mar. 2007 22:56

Kateri del hrbta te boli?
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 16. Mar. 2007 11:00

moja sestra ma iste probleme... sam je šla k zdravniku in zdaj hodi na ene vaje...kot ena telovadba, pa še za domov je dobla neke nasvete, slikce kaj mora delat...
Uporabniški avatar
nanyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2006
Kraj: 18km iz mb

Neprebrana objavaNapisal/-a nanyka » 16. Mar. 2007 13:23

Tu je še nekaj o tej temi!sicer je bol za slabo držo mogoče boš pa dobla kako ustrezno informacijo!

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=9582&highlight=slaba+dr%c5%bea
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Uporabniški avatar
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 11. 2006
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a MoJcHyKa » 17. Mar. 2007 10:23

Joj ravno zadnjič sem videla v neki reviji o knjigah, knjigo o vajah za hrbtenico (žal točnega naslova ne vem)...najbolje, da greš pogledat do knjižnice pa vprašaš ;) mislim pa, da so notri vaje za boljšo držo, pa proti bolečinam v hrbtenici...
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ..aNia*. » 17. Mar. 2007 11:15

ei če te že res dolg boli hrbet ti priporočam, da obiščeš kakšnega kiropraktika, ki ti po vretenca postavil s5 na svoje mesto :) ...js sm tud mela fuul problemov s hrbtenico - najprej je bla samo kriva, nato pa sm padla in mi je eno vretence počilo pa še živc se je nekak notr zagozdu :cry: ..to fuul boli...pa sm šla pač najprej do zdravnice, pa me je obravnavala kt d sm ena mula kt si izmišla d jo neki boli, sm pol je moi tata totalka popizdu in mi je stška napisala napotnco za ortopeda...tuki tud nism mela prov velike sreče - me je sicr neki pregledov, pol mi je pa priporoču uno tavelko žogo za sedet (pozabu je pa to, da tud tega nism zmožna :roll: )

ok, pol sm pa mal stopila u akcijo in obiskala enga kiropraktika v Stanežičah pri Ljubljani...on mi je pa fuul pomagov in tk zj nimm več problemov :D jupii
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 17. Mar. 2007 11:31

jaz sem bila tudi pri kiropraktiku..pa mi je res pomagalo..pazit moraš pač, da je pravi...ker jih je ogromno, ki so kao samoozvani...je pa jih v sloveniji samo enih par z licenco...od tega jih je večina rusov...jaz sem bila pri manualni medicini mogy..včasih so sicer še težave...ampak zelo majhne v primerjavi s prej...

drugače mi je tudi on dal vaje...dobila pa sem jih tudi pri osebni zdravnici...ki me je želela napotiti na fizioterapijo...potem pa sem se sama odločila za kiropraktika...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Avgustovka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Avgustovka » 17. Mar. 2007 14:07

Jz sm ene dve leti prenašala bolečine, sem si misla, da ni neč resnega. Ampak verjemi, da je blo pametno, da sem šla k fiziatru. So me dali na slikanje in ugotovili, da mam ukrivleno hrbtenico, zaenkrat ne hudo, če pa ne bom delala vaj vsaj enkrat na dan, se lahko full poslabša. Pa še na fizioterapijo so me poslali, kjer me je gospodična naučila določene vaje, za utrditev mišic in mi ene vaje dala na listu.

Zato le pojd h doktorju in izsili, da te dajo na slikanje, da vidjo, če je vse ok, lahko pa delaš vaje :

- tak da se uležeš na trdo podlago (na hrbet in potem še na trebuh) in 8x potegneš popek not (ne trebuh, ampak popek!)
- ležiš na hrbtu in dviguješ medenico, pri tem pa povlečeš popek not in stisneš rit
- uležeš se na trebuh in izmenično dvigaš desno roko in levo nogo, ter obratno.
Pa še kakšna bi se našla, če te bo zanimalo :wink:
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2006
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Neprebrana objavaNapisal/-a Drobtinica » 26. Mar. 2007 13:33

Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka

poskusi zgornje vaje - znajo pomagat
Zadnjič spremenil Drobtinica, dne 26. Mar. 2007 13:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka

men so pomagale.

Pa tud pilates mi je pomagal...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 27. Mar. 2007 8:19

jaz sem tudi imela probleme s hrbtenico - slaba drza in s tem poslednicno bolecine! pomagal mi je pilates in to ZELO!!! drza se mi je izboljsala in me sploh vec ne boli hrbtenica, razen ce sedim na klopi ali stolu brez naslonjala.

i love pilates! :)
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 01. Apr. 2007 16:19

Pilates je odlicna stvar za hrbtenico in s tem dobro drzo.

Pred kratkim sem si kupla pas za pravilno drzo (Sanolabor). Tud fajn stvar. Lahko ga nosis max. 3 ure na dan (v nasprotnem primeru se misice prevec zmehcajo). Ful ti ramena nazaj zategne, obcutek je dober.
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 05. Maj. 2007 8:19

js mam pa zadne čase ful probleme z hrbtenico oz. bol natančno pod lopatico me je neki uščipnl in zdej že cel tedn ne popusti in grozn boli, sploh ne morm ležat ker mi noben položaj ne ustreza, zdej je pa začel bolet že pr vsakem vdihu in ne neha. men se je začel tko da me je roka grozn bolela po par dni skp pa sm misla da sm ponoč ležala na njej, sam se je to ponavlal par mesecev in mi ni noben verjeu da me roka boli, zdej me je pa začel bolet zraven hrbtenice in sm vidla da se ni za hecat. sm bla včer pr zdravnici pa je ugotovila da mam preveč izravnano hrbtenico in mi je dala tablete za bolečino in to je to, pa nej telovadm doma, nej si na internetu poiščem vaje. sej probam telovadt sam mene tok boli da je ful težko, tableti ne pomagajo kvečm mal umrtvičjo sam ne neha bolet.
zdej sm resno začela premišljevat o kiropraktiku sam ko js nevem za nobenga, a katerega priporočate da je okolica lj. pa kok to sploh stane?
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 05. Maj. 2007 15:48

pilates za hrbtenico-preverjeno pomaga.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov