Tip kože
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- amorcek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 8. 2011
- Kraj: ljubljana
Veliko punc se ukvarja s tem, da niso prepričane kakšen tip kože imajo.
Zvečer preden greste spat si obraz temeljito umite in z vatko nanestite tonik.
Brez kreme!
Zjutraj ko vstanete pogejte rezultat:D
MAsna koža na obrazu...masten tip kože. (ogrci, mozolčki ali samo lest po celem obrazu, široke pore)
rdečica...občutljiva
masten t predel(čelo,nos,brada)...mešan tip kože
zategovanje,srbenje..neprijeten suh občutek.....suha koža
čistila primerna za vaš tip:
mleko...normalen,suh
krema...suh
olje...zelo suh
gel...zelo masten
pena...masten
občutljiva..nežno mleko...
toniki...tonik je zelo pomemben za vsak tip..če varčujete priporočam poceni čistilo in dober tonik glede na vaš tip.
kreme:
normalen tip....vlažilna kremica bolj gelasta struktura
suh tip...hranilna,kompaktna, mastna
mešan....vlažilna kremica
mastna...fluid kremice
občutljiva...vlažilna do hranilna odvisno od občutka na koži...spet krema primerna za občutljivo
vlaženje pride v poštev pri vseh tipih. tudi pri mastnem tipu kože...
pilingi: pilin se dela 2krat tedensko...kakšen naj bo je odvisno od občutljivosti kože oz debeline. po pilingu se priporoča nanos maske primeren za vaš tip kože. vlažilne maske pridejo v pošev pri vseh tipih. Pri zelo občutljivem tipu 1krat tedensko.
upam da sem vam kaj pomagala
lp katy :
Zvečer preden greste spat si obraz temeljito umite in z vatko nanestite tonik.
Brez kreme!
Zjutraj ko vstanete pogejte rezultat:D
MAsna koža na obrazu...masten tip kože. (ogrci, mozolčki ali samo lest po celem obrazu, široke pore)
rdečica...občutljiva
masten t predel(čelo,nos,brada)...mešan tip kože
zategovanje,srbenje..neprijeten suh občutek.....suha koža
čistila primerna za vaš tip:
mleko...normalen,suh
krema...suh
olje...zelo suh
gel...zelo masten
pena...masten
občutljiva..nežno mleko...
toniki...tonik je zelo pomemben za vsak tip..če varčujete priporočam poceni čistilo in dober tonik glede na vaš tip.
kreme:
normalen tip....vlažilna kremica bolj gelasta struktura
suh tip...hranilna,kompaktna, mastna
mastna...fluid kremice
občutljiva...vlažilna do hranilna odvisno od občutka na koži...spet krema primerna za občutljivo
vlaženje pride v poštev pri vseh tipih. tudi pri mastnem tipu kože...
pilingi: pilin se dela 2krat tedensko...kakšen naj bo je odvisno od občutljivosti kože oz debeline. po pilingu se priporoča nanos maske primeren za vaš tip kože. vlažilne maske pridejo v pošev pri vseh tipih. Pri zelo občutljivem tipu 1krat tedensko.
upam da sem vam kaj pomagala
lp katy :
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Tudi jaz sem delala celo znanost iz nege kože, sej se verjetno tud iz mojih starejših postov vidi. Zdaj uporabljam samo olje in je moja koža veliko bolj čista. Za čiščenje MU in za nego.
Edino zdaj ko je ful močno sonce poleti in pa na plaži valda dam kremo z ZF nase.
Edino zdaj ko je ful močno sonce poleti in pa na plaži valda dam kremo z ZF nase.
- amorcek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 8. 2011
- Kraj: ljubljana
hy:D
ja vrjamem ja.
verjetno uporabljaš suho olje ane? nimaš suhe kože?
ali pa pač navadno olje za čiščenje za suho kožo:D
je pa res da predusem dekleta z zelo mastno kožo imajo teževe:S drugi tipi niti niso tako zahtevni....se pa strinjam defenitivno da je veliko stvari tudi kar tako, samo da je....
o kar pa sem apisala je pa pač en preizkus tipa, da se laže vrtimo met policami v drogerijah...oz, da laže izločamo.
aja pa še nekaj..visoka cena ni vedno najbolša izbira:D
to nas pa verjetno že kar nekaj ve ane:P
ja vrjamem ja.
verjetno uporabljaš suho olje ane? nimaš suhe kože?
ali pa pač navadno olje za čiščenje za suho kožo:D
je pa res da predusem dekleta z zelo mastno kožo imajo teževe:S drugi tipi niti niso tako zahtevni....se pa strinjam defenitivno da je veliko stvari tudi kar tako, samo da je....
o kar pa sem apisala je pa pač en preizkus tipa, da se laže vrtimo met policami v drogerijah...oz, da laže izločamo.
aja pa še nekaj..visoka cena ni vedno najbolša izbira:D
to nas pa verjetno že kar nekaj ve ane:P
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Sem imela bolj suho kožo kot jo imam zdaj ko sem nehala komplicirat, pa nisem uporabljala nobenih grobih izdelkov ali sintetike. Uporabljam olivno ali šipkovo olje. Kože nima več izsušene, na licih je še vedno bolj suha kot drugod, kjer je normalna-mešana.
V glavnem dosti bolje je.
V glavnem dosti bolje je.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
amorcek napisal/-a:gel...zelo masten
pena...masten
mastna...fluid kremice
Se ravno ne strinjam. Gel mi je izsušil mastno kožo. Situacijo je rešila ne krema za obraz (ali gel za umivanje), ampak kar jojobino olje (trenutno arganovo). In ne ena pocen varjanta, ampak ekološko s certifikatom.
Ne drži, da je dražje boljše ali da je cenejše boljše. Potrebno je gledat sestavine.
A goal without a plan is just a wish.
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Čist verjamem, ker je bil taprav jojobin olje.
Zadnjič sem gledala v trgovini Jojobino olje. In potem je med sestavinami pisalo še par stvari zraven. Pač ni bilo čisto jojobino olje, čeprav naj bi kao bilo.
Zadnjič sem gledala v trgovini Jojobino olje. In potem je med sestavinami pisalo še par stvari zraven. Pač ni bilo čisto jojobino olje, čeprav naj bi kao bilo.
A goal without a plan is just a wish.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Ajča napisal/-a:Se ravno ne strinjam. Gel mi je izsušil mastno kožo. Situacijo je rešila ne krema za obraz (ali gel za umivanje), ampak kar jojobino olje (trenutno arganovo).
Kolko časa si pa rabila, da si se z oljem rešila mastne kože? Jst sem ga tud probala, sam sem verjetno prekmalu obupala in probala že 100 krem, pa se še vedno full svetm
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
arrow - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Ja sej to je pri meni itak nuja čez dan , kompaktni puder in vedno v torbici še papirčki za matiranje, ker mi sam puder ne zmatira za več kot par ur. Največja katastrofa je pa zjutraj. Bom verjetno še enkrat probala olje, čeprav zvečer ne maram kože packat, ampak jo le očistim pa navlažim s tonikom. Samo ne vem koliko časa naj vztrajam, da vidim, če bojo kaki + rezultati.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
UG, a je treba uporabljat jojobino olje 2x dnevno, zjutraj in zvecer, da se znebis mastne koze? Jaz uporabljam namrec samo zvecer, zjutraj ne pride upostev, ker imam kozo ze eno uro po nanosu zelo mastno. Pa ne pretiravam s kolicino, nanesem zelo na tanko.
Brez zamere, ampak tista, ki ji puder matira cel dan, verjetno nima ravno tezav z mastno kozo. Jaz sem sprobala ze vse zivo pudre, od naravnih, mineralnih in ne vem kaksne vse, ampak se zacnem svetit po par urah.
Brez zamere, ampak tista, ki ji puder matira cel dan, verjetno nima ravno tezav z mastno kozo. Jaz sem sprobala ze vse zivo pudre, od naravnih, mineralnih in ne vem kaksne vse, ampak se zacnem svetit po par urah.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
Ne, imej ga samo za ponoči.
Za čez dan pa le tonik, kombinacija nepozebnika in čajevca ali pa samo nepozebnika.
Puder bi jaz definitivno vzela kvaliteten mineralni puder, spodaj pa po potrebi dala podlago za mastno kožo ali pa kar Green Tea Overnight Skin Rejuvenation prah.
Katero kremo uporabljaš in kakšno imaš kaj prehrano? Namreč (1) kremo bi dala za en čas lahko na stran in (2) veliko vode+svežega sadja+zelenjave.
Upam, da vsaj malo pomaga.
Za čez dan pa le tonik, kombinacija nepozebnika in čajevca ali pa samo nepozebnika.
Puder bi jaz definitivno vzela kvaliteten mineralni puder, spodaj pa po potrebi dala podlago za mastno kožo ali pa kar Green Tea Overnight Skin Rejuvenation prah.
Katero kremo uporabljaš in kakšno imaš kaj prehrano? Namreč (1) kremo bi dala za en čas lahko na stran in (2) veliko vode+svežega sadja+zelenjave.
Upam, da vsaj malo pomaga.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov