Glasbeniki na slovenski sceni po vašem okusu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
Verjetno vas večina posluša tujo glasbo,...pa vendarle katerega glasbenika/ glasbenico / glasbeno skupino na slovenski sceni bi izbrali ?
Kdo po vašem okusu najlepše poje, ima dobre pesmi in glas, je najbolj simpatičen, karizmatičen itd. ?
Rada bi poudarila, da tema nikakor ni namenjena nobenim žalitvam in zgražanjem, saj ima vsak svoj okus in pravico da posluša kogarkoli. Za to, kot sem zasledila obstajajo teme ala bljak zvezdniki heh, pa sigurno se še kej najde. Naj bo to za spremembo pozitivno obarvana tema.
Kdo po vašem okusu najlepše poje, ima dobre pesmi in glas, je najbolj simpatičen, karizmatičen itd. ?
Rada bi poudarila, da tema nikakor ni namenjena nobenim žalitvam in zgražanjem, saj ima vsak svoj okus in pravico da posluša kogarkoli. Za to, kot sem zasledila obstajajo teme ala bljak zvezdniki heh, pa sigurno se še kej najde. Naj bo to za spremembo pozitivno obarvana tema.
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
nisem fanica od nikogar ampak par komadov mi je pa res top:
- I.C.E. :: Kje si zdaj
- Yogurt :: Hočem te
- Dan D :: Love Song
- Tabu :: Poljubljena
- Bohem:: Romanca (sploh videospot mi je top)
- Leeloojamais :: Povej mi
- Šank Rock :: Ker te ljubim
- Marta Zore :: Še si tu
- Gušti & Polona :: Vedno zame
- Zatko :: Mi je žal
- Zatko :: V iskanju sreče
- Maja Keuc :: Go with the flow
- Maja Keuc :: Na pol poti
- Toše in Anja: Skrajni čas
pa ful se jih ne spomnem.
- I.C.E. :: Kje si zdaj
- Yogurt :: Hočem te
- Dan D :: Love Song
- Tabu :: Poljubljena
- Bohem:: Romanca (sploh videospot mi je top)
- Leeloojamais :: Povej mi
- Šank Rock :: Ker te ljubim
- Marta Zore :: Še si tu
- Gušti & Polona :: Vedno zame
- Zatko :: Mi je žal
- Zatko :: V iskanju sreče
- Maja Keuc :: Go with the flow
- Maja Keuc :: Na pol poti
- Toše in Anja: Skrajni čas
pa ful se jih ne spomnem.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Meni je the best Mia Žnidarič, si želim kdaj na kak njen koncert, pa se je čisto umaknila iz scene. Poznam veliko neznanih lokalnih bendov s super muziko, ki jim nekak ne uspe, ker je scena čist v qrcu...
Niso glih zlati časi za muziko zdaj. Še tisti, ki so "znani", se morajo precej borit, da se obdržijo na sceni. Se mi pa dopadejo tile reperčki, ki jih sploh ne poznam in vse mešam, ker ne maram hip hopa sploh, ampak ujamem več zelo všečnih komadov.
Niso glih zlati časi za muziko zdaj. Še tisti, ki so "znani", se morajo precej borit, da se obdržijo na sceni. Se mi pa dopadejo tile reperčki, ki jih sploh ne poznam in vse mešam, ker ne maram hip hopa sploh, ampak ujamem več zelo všečnih komadov.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Mislm da to, da se ne spomnim nobenega..pove dovolj.
It was forever..but it didnt last long..
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:53, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Trenutno Neurotech. Absolutno najboljša stvar na naši sceni (in izven meja seveda, kr pr nas ni takšne mase, ki bi na to palila), zadnji izdani EP Blue Screen Planet je pa taka epska mojstrovina da to res ni. Skratka ful bla presenečena nad bendom ko sem ga odkrila, sploh glede na to da je idejni vodja en zelo mlad gospodič s takim talentom komponiranja da sem čisto prevzeta. Tu nima veze simpatičnost ne kvaliteta glasu ne nasmejanost, ker se gre za izvajanje glasbe ne pa opevanje glasbenika.
Od dlje obstajajočih aktov pa prisegam na Laibach, kako da ne bi, njihova glasba je premikala meje žanrov in vplivala na zveneča glasbena imena, pa jih na naših tleh doseže prej obrekovanje in kritiziranje, kot slava. Karizmatični, unikatni - čeprav sami zavračajo edino unikatnosti, pa vseeno to so; lepi niso preveč, ampak sex sells fora itak pri meni ne pali.
Pred leti je bil na naših tleh ustanovljen tudi Devil Doll, pa žal že dolgo časa ni bilo kaj novega slišat. Ampak meni prvovrstna glasba, ozadje pa zanimivo že zaradi tega, ker osrednja figura ostaja zakrita pod psevdonimom Mr. Doctor, tako da o karizmatičnosti, simpatičnosti itd. samo ugibamo. Še enkrat, važna je muzika.
Niet so mi sploh eden naj bendov. Čeprav mi v novi preobleki ne palijo najbolj. Še en dokaz, da se da bit ne ravno najlepši, z ne ravno najboljšim posluhom, pa imet dobre ideje in ideologijo in to speljat na celi črti.
Kdo najlepše poje? Nuška Drašček. Pa Manca Izmajlova. Nuško sem slišala v živo in se lahka 98% slovenskih kvazi pevk skrije pred njo v sekudni. Pa še simpatična je, in to ful. Pesmi njene mi pa žal niso všeč.
Od dlje obstajajočih aktov pa prisegam na Laibach, kako da ne bi, njihova glasba je premikala meje žanrov in vplivala na zveneča glasbena imena, pa jih na naših tleh doseže prej obrekovanje in kritiziranje, kot slava. Karizmatični, unikatni - čeprav sami zavračajo edino unikatnosti, pa vseeno to so; lepi niso preveč, ampak sex sells fora itak pri meni ne pali.
Pred leti je bil na naših tleh ustanovljen tudi Devil Doll, pa žal že dolgo časa ni bilo kaj novega slišat. Ampak meni prvovrstna glasba, ozadje pa zanimivo že zaradi tega, ker osrednja figura ostaja zakrita pod psevdonimom Mr. Doctor, tako da o karizmatičnosti, simpatičnosti itd. samo ugibamo. Še enkrat, važna je muzika.
Niet so mi sploh eden naj bendov. Čeprav mi v novi preobleki ne palijo najbolj. Še en dokaz, da se da bit ne ravno najlepši, z ne ravno najboljšim posluhom, pa imet dobre ideje in ideologijo in to speljat na celi črti.
Kdo najlepše poje? Nuška Drašček. Pa Manca Izmajlova. Nuško sem slišala v živo in se lahka 98% slovenskih kvazi pevk skrije pred njo v sekudni. Pa še simpatična je, in to ful. Pesmi njene mi pa žal niso všeč.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:53, skupaj popravljeno 1 krat.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Men pa tud slovenska metal scena ne potegne dost..ok Neurotech, Keller, Septic scum..ostalo pa kr nekak "eh". Je pa res, da ne posvečam veliko pozornosti naši sceni. My bad.
It was forever..but it didnt last long..
-
CalledAnja - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 1. 2012
Tabu, Siddhatha, Big foot mama, Rok n' band majo po večini vse komade super (:
RattleSnake - Hvala
Omar Naber - Ves tvoj svet, Skrivaj sanjava pa vrjetno še kak.
Trkaj - Poker automat
Viktorji - Dan brez tebe
pa nevem zakaj mi je sicer všeč : Tangels - Najin
RattleSnake - Hvala
Omar Naber - Ves tvoj svet, Skrivaj sanjava pa vrjetno še kak.
Trkaj - Poker automat
Viktorji - Dan brez tebe
pa nevem zakaj mi je sicer všeč : Tangels - Najin
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Vlado Kreslin v solo izvedbi & Martin Krpan. Predin v solo izvedbi & Lačni Franz. Pomaranča. Lublanski psi. Pankrti. Buldožer. Klinc, še Klinči je znal dobre komade komponirat, preden se je predal & prodal agro pop vižam Agropopu (sedaj pa še rok partizanom, katastrjof v glavnem kam je zavrgu talent). Pa Demolition Group.
To je vse iz slovenske glasbene scene, ki mi dogaja, med drugimi. Še vedno. Pustmo to, da Franca ni več, Zarjavele trobente pač niso zarjavele, ampak zimzelene.
To je vse iz slovenske glasbene scene, ki mi dogaja, med drugimi. Še vedno. Pustmo to, da Franca ni več, Zarjavele trobente pač niso zarjavele, ampak zimzelene.
-
GnilaLimona - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2011
Niet, Dan D, Big Foot Mama, Sausages, Noctiferia, Mordenom
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov