'Duhoviti' natakarji

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Apolonia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Apolonia » 25. Apr. 2009 23:15

Po današnjem večeru sem se odločila, da situacijo, v kateri sem bila, delim z vami.

Stvar je sledeča: S prijateljico sva se zvečer odpravili na pijačo, v center mesta. Tam sva bili cca. uro in pol, nato pa, ker se nama je mudilo, stopim jaz do šanka, da bi plačala. Natakar me vpraša, kaj sva pili in mu povem- kakav in limonado. Nato pa reče: 28 eurov! jaz ga pogledam, misleč da se šali in čakam, da pove pravo ceno. (Mislim, bodimo realni, koliko pa lahko maksimalno plačaš za takšno pijačo in večkrat sem že doživela, da se natakarji le šalijo, ko navijejo ceno- npr 150 eur, v resnici pa račun znaša 15 eur. Takšne fore popolnoma razumem in se jim le nasmejim).

On: 28 eurov! (pogled je imel smrtno resen in ubijalski)
Jaz sem nekako čutila, da nekaj ni vredu, a sem vseeno ostala mirna in ga gledala strmo v oči.
On (ponovno): 28 eurov! Kaj ti ni jasno!? (še vedno z resnim glasom in morilskim pogledom) :eek:
Jaz pa sem samo stala tam in ga gledala v nejeveri, tip ne more biti pri pameti! ( v rokah sem sicer držala bankovec za 20 eur) in on že spet: še 8 eur!

Ne vem kako, ampak prišlo je do neke točke, ko je kolegico za šankom potem vprašal, če ima kaj za zamenjati. In takrat je na pult vrgel(!) tisti denar, ki mi je pripadal, saj to, kar sva pili, je stalo 3,20 eur. Tako mi je potem vrnil ostanek, v smislu, na tukej maš! :eek:

Ne vem kako, ampak mogoče imam srečo, da imam tudi jaz ubijalski pogled, ko je to potrebno in je ta psiho od natakarja uvidel, da me ne more imeti za norca. Zanimivo, da nisem niti malo povzdignila glasu, samo gledala sem in čakala kdaj bo povedal pravo ceno.
Ampak mi ne gre v glavo, kako to, da ga tiste kokoši od natakaric niso ustavile pri njegovem početju?! In še na koncu ni niti računa izstavil, jaz pa sem mu z avtoritativnim glasom, ki ne pusti ugovarjanja rekla, da želim račun- in sem ga dobila. (če tega ne bi zahtevala, ga ne bi. Že to je prekršek, če ti računa ne izstavijo, a zahtevajo plačilo!)

Haloo! Kaj pa če bi na mojem mestu bilo kakšno dekle, ki se pusti hitro zmesti, ali ki hitro postane panično!? Sprašujem se, kaj bi se zgodilo po tem?? To dekle bi mu najbrž kar dala tisto, kar zahteva, samo da ji ne bi kaj naredil, ali da bi se izognila konfliktu.

In moja prijateljica, ki je bila z mano, je bila po vsem tem, ko sva odšli, vsa iz sebe. Tresla se je, ni mogla dojeti, kaj se je zgodilo.. Vse, kar sem ji lahko rekla, je bilo, naj se pomiri in da midve praga tistega lokala ne prestopiva več. (Ona je bila prepričana, da nama bo natakar kaj naredil- naju udaril... karkoli, kajti iz njega je vela neka agresija, napadalnost)
Tako sem lahko srečna, da treniram borilni šport, saj me tudi to naredi najbrž bolj prepričlivo pa še braniti bi se znala, če bi prišlo do eventuelnega fizičnega napada... Ne upam si pomisliti, kaj bi bilo, če bi bila bolj labilne sorte :S

Zdaj pa me zanima, kako bi reagirali vi? Ste že kdaj bili v takšni situaciji in če, kako ste reagirali?

Razmišljam, da bi bilo tega tipa pametno prijaviti tržnemu inšpektoratu. Koliko ljudi je že in koliko jih še bo tako grdo nategnil? Človek mora resnično imeti široko odprte oči na vsakem koraku in paziti, da se mu kaj ne zgodi!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Apr. 2009 6:18

primitivec...kelner pač...večina njih je "lepotcev", ki ne sfurajo normalne šole, pa potem kelnarijo...

morala bi takoj reči "račun prosim" ter vztrajati na računu.
foals
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a foals » 26. Apr. 2009 7:46

Obvezno se vrni in se pritoži lastniku...ko ti pa še kdaj vrže tako enormno cifro pa se samo obrni hvala in nasvidenje :P
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 26. Apr. 2009 9:16

V to gostilno sigurno ne bi šel več. Bi pa že na mestu zahteval lastnika gostilne, ker to je pa že več kot nenormalno obnašanje in goljufanje.
Vsekor pa mislim, da je pametno upoštevati "slab glas seže v deveto vas", da čimmanj ljudi doživi kaj takšnega.

Jaz že nekaj časa povsod zahtevam račun v gostilni, pri zobozdravniku, frizerju,... povsod), ker to so pa ustanove kjer se najbolj goljufa, če opustimo razne hude direktorje seveda.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 26. Apr. 2009 9:34

kreten eni... :stupid:

Ja, najbolje da se v takih primerih zahteva račun, kot so napisali drugi pred mano...

Ampak fak, kako budalo.. če bi meni kdo tako težil, in bi imela slab dan bi se vrjetno zdrla nanj in zahtevala da pokličejo šefa... :? Sam če bi tko smrtno resno gledal, bi najbrž misla da je psiho, in bi se ga še bat začela... :roll:
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 26. Apr. 2009 9:36

Jaz bi ga sigurno vprašala, če sva s kolegico kaj jedli, da izusti takšno cifro. :stupid: Drugače pa mi ni jasno, kaj je to bil za en tipson, da stranki izstavi za limonado in kakav "račun", ki znaša 28 € (če bi rekel recimo 15 €, bi še mogoče speljal koga na led, pa še to verjetno samo kakšnega šolarčka). Mislim, kaj si en navaden kelnar drzne. :eek: Meni se kaj takega še ni zgodilo, vsaj ne da bi se spomnila, sem pa v bližnjem lokalu že večkrat doživela, da mi je kelnar (vedno isti) bil dolžan vrniti drobiž za belo kavo in se je zafrkaval češ a ti še kaj moram dati? :roll: Ja ne a veš, samo še 40 centov!
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Apr. 2009 9:46

matjazd napisal/-a:Vsekor pa mislim, da je pametno upoštevati "slab glas seže v deveto vas", da čimmanj ljudi doživi kaj takšnega.

Se strinjam. V katerem lokalu se ti je pa to zgodilo?
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 26. Apr. 2009 10:19

joj dej povej na zs kje si bla to, ga grem provucirat lol...
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 26. Apr. 2009 10:30

Ma kak zs... Tule naj javno pove kje je blo to...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 26. Apr. 2009 10:38

Ja mene tut zanima :D .. kr javno prosim :P
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 26. Apr. 2009 10:41

Kak zs nekaj.. povej kje je bilo, tako da se glas razsiri!

Sicer pa bi sama verjetno podobno reagirala kot ti, ce se ne bi mogla z njim normalno zmenit bi zahtevala nadrejenega.
Uporabniški avatar
Apolonia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Apolonia » 26. Apr. 2009 10:47

Huh, ja me je kar malo strah povedat kje sem bila, kaj če tipo bere ta forum? :D No, naj vam bo, sem se odločila, da naredim antipropagando :P Bila sem v Salonu na Trubarjevi.

Ni mi jasno, kaj se je zgodilo včeraj saj sem zelo rada zahajala tja in nisem še nikoli doživela takšnega izpada od nikogar, ki je tam zaposlen. Sprašujem se, če je bil mogoče natakar nakokiran, zadet, pijan? Samo, ko je prišel, da bi prevzel naročilo, je bilo še vse v redu.

Fun je komentirala, da bi se zdrla nanj, ampak naj povem, da sem sama razmišljala v tistem trenutku, ali naj kričim, ali naj poskušam rešiti situacijo skulirano, umirjeno. Pa sem se odločila za drugo opcijo, saj sem imela občutek, da če bi naredila sceno, bi mi še kaj naredil, bil je pa tak, kar 'mrga' in se ne bi hotela znajti v kakšnem fizičnem obračunu z njim. In resnično, če je kdo že izkusil, kako iz nekoga veje totalna agresija in napadalnost, me bo razumel, zakaj nisem delala scene.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 26. Apr. 2009 11:57

ojej, a je to slučajno bil en močno nabildan gospodič?

drugač pa je res prekoračil mejo heca, ja. pojma nimam, kaj bi sama nardila, najbrćž bi ga hotla nazaj sprovocirat. :?
...just breathe...
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 26. Apr. 2009 12:17

Men so pa v Salonu res zakon kelnarji. Zmer se kej zajbavamo pa tko :D
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 26. Apr. 2009 12:31

Jaz bi kontaktirala šefa.Ta zagotovo nebi bil z nastopom natakarja zadovoljen,če mu odganja in provocira goste.

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov