Koliko za darilo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Drugi mesec sem povabljena na praznovanje 60 rojstnega dne od soseda, torej na žurko z večerjo, glasbo,... Za darilo se pobira denar s katerim si bo kupil neko sliko,... Prispevki so prostovoljni. Koliko bi vi prispevali. Rabim namig, ker pojma nimam koliko se to običajno daje.
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Jochie napisal/-a:recimo, da so od oka stroški večerje in glasbe 50€/osebo max...se pravi, da med 50 in 100€ je tisti "vljudnostni" znesek... če ti pa sosed več pomeni, se pa lahko tudi bolj izprsiš!
no joško ne pretiravi... nismo vsi tok bogati
za enga soseda bi tud jst rekla, da je 30€ čist dost, če je pa prov kšn ekstra posebn sosed pa 50€
The secret of success is consistency of purpose.
-
*etty* - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2006
- Kraj: Ljubljana
micamaca napisal/-a:no joško ne pretiravi... nismo vsi tok bogati
Eni imate res smešna merila za "bogastvo".
50 € res ni veliko, še manj pa je dokaz, da je nekdo milijonar. Vsak, ki ima povprečno plačo si lahko privošči 50 € izdatka.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
*etty* napisal/-a:micamaca napisal/-a:no joško ne pretiravi... nismo vsi tok bogati
50 € res ni veliko, še manj pa je dokaz, da je nekdo milijonar. Vsak, ki ima povprečno plačo si lahko privošči 50 € izdatka.
ma nemoj ej... mislm nauš vrjela, ampak za ene, k morjo sami plačvat vse in jim starši nč k rt ne prnesejo je dejansko 50€ dost velk izdatk (pa jst ne spadam v to katergorijo btw.)...
men ne bi bil problem dat 50€, ampak to je vse odvisno od tega v kakšnih odnosih bi bla s sosedom in kako bi se štekal... ampak je pa za moje pojme to res maksimalni znesek za enga soseda (ne rečm če bi bil kšn družinski član)... mal ene mere je pa tud treba met po moje
ps. pa joši je že zastopu moj post , drugi pa prosm da se ne vtikate pa delate OT za bzv
The secret of success is consistency of purpose.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*etty* napisal/-a:micamaca napisal/-a:no joško ne pretiravi... nismo vsi tok bogati
Če daš za vsakega soseda 50, kje so potem šele sorodniki in prijatelji (ki si po moji logiki "zaslužijo" večje darilo kot sosed). Trikrat mesečno 50 evrov pa sploh ni več majhen izdatek.
S tem da za veliko ljudi že enkraten znesek ni zanemarljiv. Če zaslužiš 500 evrov, je tole desetina plače, kar ni ravno malo.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mi si s sosedi nismo tako blizu. Verjetno je v bolj vaškem okolju to drugače.
Je pa že bilo nekaj 60letnic v žlahti (moji prijatelji še niso teh let ) in niti pod razno naše družinsko darilo ni bilo vredno 50 evrov po osebi, ker bi to naneslo 200 evrov, mi smo pa Gorenjci.
Je pa že bilo nekaj 60letnic v žlahti (moji prijatelji še niso teh let ) in niti pod razno naše družinsko darilo ni bilo vredno 50 evrov po osebi, ker bi to naneslo 200 evrov, mi smo pa Gorenjci.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov