Tajska kuhinja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Če imamo že temo o kitajski hrani, si mogoče tajska tudi zasluži svojo. naj bo zaenkrat združena z ostalo azijsko, dokler ne bo zanimanja za specifično kuhinjo dovolj.

nazadnje sem delala pad thai po tem receptu, brez perservet turnip (kar naj bi bila neke vrste repa), ostalo se vse da dobit pri nas. naslednjič bom drobnjak zamenjala z mlado čebulo. se mi zdi da azijski drobnjak bolj ustreza naši mladi čebuli kot drobnjaku.

nazadnje sem delala pad thai po tem receptu, brez perservet turnip (kar naj bi bila neke vrste repa), ostalo se vse da dobit pri nas. naslednjič bom drobnjak zamenjala z mlado čebulo. se mi zdi da azijski drobnjak bolj ustreza naši mladi čebuli kot drobnjaku.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Prispevkov: 3231
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Pa daj mi povej, ti, ko si to skuhaš, kaj ma to dejansko pol okus taki kot v restavraciji al pa vsaj približn? Ker meni je oni okus tistih omak fenomenaln in ga obožujem ampak doma nikakor nisem nikoli uspel spravit skup takega okusa. Vedno kaj sem kuhal (sicer večino že na pol naprej pripravljeno), je blo neko sladko al kislo al pa kaj druga, pa nikoli niti približno tak kot, če si v kitajski naročim neko jed. Če pa nonstop tam ješ pa tak lahko bankrotiraš, ker ni poceni. In pol si naročam do največ enkrat do dvakrat na mesec al pa še to ne.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
pad thai je bil kar pristno azijski, po mojem bolj kot tisti v thai innu. ampak sem se v ta namen tudi založila s pristno azijskimi začimbami in nardila vse od štarta, brez neki že napol pripravljenih omakc.
je pa res, da na tajskem še nisem jedla
ampak so te naše kitajske/tajske tako zelo nepristne, da bože mili.
zadnjič smo jedli curry omakco iz vrečke in ni blo to to.
je treba pobrskat za začimbami, če kej zmanjka najdet najboljše možne približke...skratka neki truda je treba vložit
je pa res, da na tajskem še nisem jedla

zadnjič smo jedli curry omakco iz vrečke in ni blo to to.
je treba pobrskat za začimbami, če kej zmanjka najdet najboljše možne približke...skratka neki truda je treba vložit

-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
En juznoazijski... Dhal (najbolj osnovna jed v velikem delu indije in bangladesu, ki je po navadi tudi zelo poceni), oziroma eden izmed nacinov priprave.
Na gorcicnem olju preprazis za slabo zlico gorcicnih semen in posusene cele rdece pekoce cilije. ce vsi v kuhinji zacnejo kasljati od pekocega cilija, delas prav
Dodas se na drobno nasekljano cebulo. Vse preprazis in v tem casu v pecici na pekacu popeces na cetrtinke narezan ne prevelik po moznosti zelen paradiznik ali dva. Skuhas rumeno leco z dovolj vode, da se plava, ko je ze skoraj gotova. Leco skupaj z vodo, v kateri se je kuhala, prelijes na popecene cilije in pustis, da se leca do konca skuha. Dodas za zlico kurkume (take, ki ima dejansko okus, ne le barvo). Pazi, da ne bo premalo tekocine, jed mora biti tekoca. Ko so paradizniki popeceni, ponovno na gorcicnem olju preprazis cilije in gorcicno seme ter dodas paradiznike. Na hitro preprazis in nato dodas kuhano leco. Vse skupaj se pat minut prazis na vrocem ognju in voila
Postrezes z rizem.
Na gorcicnem olju preprazis za slabo zlico gorcicnih semen in posusene cele rdece pekoce cilije. ce vsi v kuhinji zacnejo kasljati od pekocega cilija, delas prav


-
delfinchek - Debatorica
- Prispevkov: 439
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Pad thai sicer še nisem delala doma, ampak moram rečt, da je bila velika razlika med to jedjo na Tajskem ali pa v naših tajskih restavracijah.
- suman
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 26. 7. 2013
Asian food was introduced to the United States in the mid-1800's when Chinese immigrants from Canton began settling in California. At that time the food was consumed primarily by the Chinese community. Chinese food became popular with young cosmopolitans in the 1920s because it was considered exotic. It wasn't until after World War II that Asian cuisines (notably Chinese, Japanese and Polynesian) piqued the interest of mainstream America. Sylvia Lovegren's Fashionable Food: Seven Decades of Food Fads [MacMillan:New York] 1995 describes America's 20th century Asian food fads. In the 1960s Polynesian theme restaurants and tiki bars were all the rage.
SUMAN
- georgerenys
- Sramežljivka
- Prispevkov: 3
- Na forumu od: 2. 8. 2013
Reklamica izbrisana. "Jz obožujem kitajsko hrano, ampak luis vuitton handbags!" HAHAH funny. 

- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
danes pečemo ribice s tajsko omako in čisto slovensko paradižnikovo solato za zraven.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
na netu mašš kataloge od obojih.
azijske zadeve majo tudi v svilni poti, kjer jih tudi sama kupujem, ker majo dobro izbiro in nekatere stvari so ful poceni. pa uvožene so iz azije, tako da majo prednost pred hoferjevimi. čeprav tudi to včasih kupim.
v šentvidu je tudi ena štacuna, ki je še bolje založena klik.
obe mata spletno prodajo, svilna pot je tudi v centru lj, na trubarjevi.
iz hoferja mi je pa sladko kisla omakica ful dobra.
azijske zadeve majo tudi v svilni poti, kjer jih tudi sama kupujem, ker majo dobro izbiro in nekatere stvari so ful poceni. pa uvožene so iz azije, tako da majo prednost pred hoferjevimi. čeprav tudi to včasih kupim.
v šentvidu je tudi ena štacuna, ki je še bolje založena klik.
obe mata spletno prodajo, svilna pot je tudi v centru lj, na trubarjevi.
iz hoferja mi je pa sladko kisla omakica ful dobra.
- dot
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2076
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Anjeske napisal/-a:Mal offtopic, ampak ma povezavo s to hrano :
Kera štacuna bo mela v ponedeljek azijske jedi, Hofer al Lidl? Sm reklamo zgubila, pa neb rada lih tekala preceč naokol ...
Lidl ima v ponedeljek, 2.9, sem šla preverit reklame

-
delfinchek - Debatorica
- Prispevkov: 439
- Na forumu od: 3. 6. 2011
floribunda napisal/-a:azijske zadeve majo tudi v svilni poti, kjer jih tudi sama kupujem, ker majo dobro izbiro in nekatere stvari so ful poceni. pa uvožene so iz azije, tako da majo prednost pred hoferjevimi. čeprav tudi to včasih kupim.
Vsaj 1x tedensko grem mimo te trgovine, pa sem skoz mislila, da imajo samo čaje. Sem en butelj.
- anglenasalt
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 30. 1. 2014
Ker meni je oni okus tistih omak fenomenaln in ga obožujem ampak doma nikakor nisem nikoli uspel spravit skup takega okusa. Vedno kaj sem kuhal (sicer večino že na pol naprej pripravljeno), je blo neko sladko al kislo al pa kaj druga, pa nikoli niti približno tak kot, če si v kitajski naročim neko jed.
-
marjetica85 - Sramežljivka
- Prispevkov: 38
- Na forumu od: 6. 10. 2014
Po moje je tajska kuhinja najtežja za naučiti se doma, ker je polovica uspeha (in okusa) način priprave/cvrtja...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov