Kuharska svetovalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Okt. 2012 20:31

koscke piscancjih prs?

se oproscam za to temo samo je krizno stanje.
Zadnjič spremenil Rollin #3, dne 11. Okt. 2012 21:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Okt. 2012 21:03

5min, 10 če češ da so hrustljavi.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Okt. 2012 21:09

ja mal sem jih zazgala se mi zdi, ker so se enih 15-20min pekli v ponvi :D samo res nisem tela jest surovo. thx. :)
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Okt. 2012 21:11

aja btw. sej to si mislila v ponvi?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 11. Okt. 2012 21:14

Ql je, če jih prvih nekaj min pokriješ s pokrovko, da se najprej malo skuhajo v lastnem soku-vodi in jih popečeš samo za piko na i, dokler niso malo bolj zlate barve.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 11. Okt. 2012 21:47

ok bom naslednjic :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 11. Okt. 2012 22:05

Itak, v ponvi :) piščančje prsi se res hitro spečejo. Jaz ponavadi dam kapljico olja, če imam ponev, k je že mal zguljena, če pa je novejša teflonska pa nič. popečem ful na hitrco na močnem ognju, da dobi lepo barv pol pa zalijem z mal vode-ta ful na hitr izpari in nrdi "omakco". Aja pa vegeto dam, če pečm brez omake, če pa delam kej z omako pa samo sol.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Okt. 2012 13:12

to bo moj danasnji podvig. :) kolko casa se pa krompir kuha?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Okt. 2012 13:18

Nekje pol ure, če so koščki.
Če pa imaš cele pa se čas kar konkretno podaljša, tudi če so krompirji večji, se zna zgoditi da moraš kuhati eno uro, da so kuhani v sredini. Najboljše je, da probaš, pa jih pikneš malo z vilico, da vidiš, če so že mehki.
Itak pa dobiš prakso s časom in ne gledaš več na čas, sem mogla prav pomisliti, ko se vpr kako dolgo kaj kuham :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Okt. 2012 13:26

ok in kaj ce hoces naredit pire krompir je boljse da najprej olupis in pol das kuhat ali najprej skuhas in pol olupis?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Okt. 2012 13:27

olupiš, narežeš na majhne koške in skuhaš.

pol pa mleko, malo masla in speštaš.

za krompir v oblicah tudi najprej skuhaš. z olupkom kuhaš, če hočeš delat tenstan oz. pražen krompir.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 12. Okt. 2012 13:29

Kocke so za pire ja. Moram pa priznati, da mi je dejansko pire iz Hoferja (ta instant, ko je v kosmičih in ga potem samo zmešaš) kar ql, ko nimam časa :P
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Okt. 2012 14:17

hehe dobro vedet za bliznico. :) zdej se vse kuha po zgornjih navodilih. :D
kaj mislite da za omako pase skupaj zmesat gorcico in smetano? do zdaj vem samo da je uzitno ce se da gorgonzola + smetana + voda
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Okt. 2012 15:08

zreze posoliš, popopraš in namažeš z zenfom.

meni je kul pol če narežem čebulo, jo podušim, dodam zrezke, malo popražim, zalijem z malček vode (včasih dam še pol jušne kocke v vodo). pokriješ et voila. maš zrezke v naravno/gorčični omaki. lahko pa zaliješ tudi s smetano, seveda. gorčico lahko tudi pol naknadno not vmešaš. pa mensezdi, da malo kot gostilno sredstvo deluje, vsaj meni se te gorčične omake ful hitro zgostijo.


sicer je pa najlažji način, da googlaš

zrezki z gorčično al pa kej podobnega in ti pol razne variante ven vrže. pol pa malo pokombiniraš kaj pa kako, odvisno od sestavin, ki jih imaš doma.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Okt. 2012 15:40

uuu to zveni kul ja. :D danes sem kar pogumno dodala zenf. pa je blo prav fino. :):) :cloud9: ceprav to da se jih prej namaze mi zveni bolj smiselno ja. sem tudi ze gledala recepte na netu pa so mi bli eni ful cudni - z moko? pa nisem vedla ce to dvoje sploh pase skp.
in tudi pire krompir je ratal. zanj sem nasla recept na netu, samo ni pisalo kako ga skuhat in koliko casa. je pisalo samo skuhamo. se mi je zdelo da bo tukaj prej. sem pa malo prevec naredila in se tako najedla da grem zdaj spat. :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov