Kuharska svetovalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
5min, 10 če češ da so hrustljavi.
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Itak, v ponvi
piščančje prsi se res hitro spečejo. Jaz ponavadi dam kapljico olja, če imam ponev, k je že mal zguljena, če pa je novejša teflonska pa nič. popečem ful na hitrco na močnem ognju, da dobi lepo barv pol pa zalijem z mal vode-ta ful na hitr izpari in nrdi "omakco". Aja pa vegeto dam, če pečm brez omake, če pa delam kej z omako pa samo sol.

It was forever..but it didnt last long..
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7111
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Nekje pol ure, če so koščki.
Če pa imaš cele pa se čas kar konkretno podaljša, tudi če so krompirji večji, se zna zgoditi da moraš kuhati eno uro, da so kuhani v sredini. Najboljše je, da probaš, pa jih pikneš malo z vilico, da vidiš, če so že mehki.
Itak pa dobiš prakso s časom in ne gledaš več na čas, sem mogla prav pomisliti, ko se vpr kako dolgo kaj kuham
Če pa imaš cele pa se čas kar konkretno podaljša, tudi če so krompirji večji, se zna zgoditi da moraš kuhati eno uro, da so kuhani v sredini. Najboljše je, da probaš, pa jih pikneš malo z vilico, da vidiš, če so že mehki.
Itak pa dobiš prakso s časom in ne gledaš več na čas, sem mogla prav pomisliti, ko se vpr kako dolgo kaj kuham

The world is as you are.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
olupiš, narežeš na majhne koške in skuhaš.
pol pa mleko, malo masla in speštaš.
za krompir v oblicah tudi najprej skuhaš. z olupkom kuhaš, če hočeš delat tenstan oz. pražen krompir.
pol pa mleko, malo masla in speštaš.
za krompir v oblicah tudi najprej skuhaš. z olupkom kuhaš, če hočeš delat tenstan oz. pražen krompir.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
zreze posoliš, popopraš in namažeš z zenfom.
meni je kul pol če narežem čebulo, jo podušim, dodam zrezke, malo popražim, zalijem z malček vode (včasih dam še pol jušne kocke v vodo). pokriješ et voila. maš zrezke v naravno/gorčični omaki. lahko pa zaliješ tudi s smetano, seveda. gorčico lahko tudi pol naknadno not vmešaš. pa mensezdi, da malo kot gostilno sredstvo deluje, vsaj meni se te gorčične omake ful hitro zgostijo.
sicer je pa najlažji način, da googlaš
zrezki z gorčično al pa kej podobnega in ti pol razne variante ven vrže. pol pa malo pokombiniraš kaj pa kako, odvisno od sestavin, ki jih imaš doma.
meni je kul pol če narežem čebulo, jo podušim, dodam zrezke, malo popražim, zalijem z malček vode (včasih dam še pol jušne kocke v vodo). pokriješ et voila. maš zrezke v naravno/gorčični omaki. lahko pa zaliješ tudi s smetano, seveda. gorčico lahko tudi pol naknadno not vmešaš. pa mensezdi, da malo kot gostilno sredstvo deluje, vsaj meni se te gorčične omake ful hitro zgostijo.
sicer je pa najlažji način, da googlaš
zrezki z gorčično al pa kej podobnega in ti pol razne variante ven vrže. pol pa malo pokombiniraš kaj pa kako, odvisno od sestavin, ki jih imaš doma.
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Prispevkov: 760
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
uuu to zveni kul ja.
danes sem kar pogumno dodala zenf. pa je blo prav fino.
:)
ceprav to da se jih prej namaze mi zveni bolj smiselno ja. sem tudi ze gledala recepte na netu pa so mi bli eni ful cudni - z moko? pa nisem vedla ce to dvoje sploh pase skp.
in tudi pire krompir je ratal. zanj sem nasla recept na netu, samo ni pisalo kako ga skuhat in koliko casa. je pisalo samo skuhamo. se mi je zdelo da bo tukaj prej. sem pa malo prevec naredila in se tako najedla da grem zdaj spat.



in tudi pire krompir je ratal. zanj sem nasla recept na netu, samo ni pisalo kako ga skuhat in koliko casa. je pisalo samo skuhamo. se mi je zdelo da bo tukaj prej. sem pa malo prevec naredila in se tako najedla da grem zdaj spat.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov