Jabolčni zavitek
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1174
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
za testo: 40 dag mehke moke, 1 žlica soli, 1 jajca, 1 žlica olja
za nadev: jabolka, rozine - po želji, cimet, rum - prav tako po želji (sama ga ne dam), sladkor
Moko dam v skledo, naredim jamico ter dam vanjo sol, jajco in olje. Počasi prilivam vodo in zamešavam testo, ki ga dobro pregneem. Bolje ko je testo pregneteno, boljše se vleče. Hlebček testa položim na pomokano desko in ga namažem z oljem, da se ne naredi kožica. Pokrijem in pustim da počiva vsaj pol ure. Med tem naribam jabolka, dodam sladkor in cimet, ter po želji rozine in rum. Spočito testo razdelim na štiri enakomerne dele, razvaljam, potresem z nadevom, zvijem in položim v namaščen ali pa z peki papirjem obložen pekač. Pečem cca. 1 uro pri 180 - 200 st. C.
Enostavna in dobra sladica.
za nadev: jabolka, rozine - po želji, cimet, rum - prav tako po želji (sama ga ne dam), sladkor
Moko dam v skledo, naredim jamico ter dam vanjo sol, jajco in olje. Počasi prilivam vodo in zamešavam testo, ki ga dobro pregneem. Bolje ko je testo pregneteno, boljše se vleče. Hlebček testa položim na pomokano desko in ga namažem z oljem, da se ne naredi kožica. Pokrijem in pustim da počiva vsaj pol ure. Med tem naribam jabolka, dodam sladkor in cimet, ter po želji rozine in rum. Spočito testo razdelim na štiri enakomerne dele, razvaljam, potresem z nadevom, zvijem in položim v namaščen ali pa z peki papirjem obložen pekač. Pečem cca. 1 uro pri 180 - 200 st. C.
Enostavna in dobra sladica.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
*Lally* - Komunikatorka
- Prispevkov: 283
- Na forumu od: 8. 7. 2007
- Kraj: LJ
Moj je še bolj preprost:
Kupiš listnato testo Mercator (uno k sta 2 kosa še za razvaljat), ga odtajaš in razvaljaš.
Za nadev rabiš 10 jabolk (js jih narežem na tanke koščke - lističe, ker pride pol vse skup bolj sočno kot če jih naribaš), jih porazporediš po testu, dodaš rjav sladkor (po želji) in cimet, lahko še rozine. Zaviješ in pečeš 45 minut na 180 stopinj.
Kupiš listnato testo Mercator (uno k sta 2 kosa še za razvaljat), ga odtajaš in razvaljaš.
Za nadev rabiš 10 jabolk (js jih narežem na tanke koščke - lističe, ker pride pol vse skup bolj sočno kot če jih naribaš), jih porazporediš po testu, dodaš rjav sladkor (po želji) in cimet, lahko še rozine. Zaviješ in pečeš 45 minut na 180 stopinj.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:55, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
oz. greš na www.kulinarika.net in ti sploh ni treba sprašvat na forumu ![wink ;)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
![wink ;)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov