Riž
Riž
Kako kaj kuhate riž? Jaz obožujem riž, pa naj bo to džuveč ali rizi bizi ali rižota. Načinov je veliko. Všeč pa mi je tale preprosti način riža po naslednjem receptu:
Na olju počasi podušim čebulo do bledo rumene barve. Prilijem malce vode, da se čebula še malce pokuha. Ko je mehka, stresem nanjo precej na drobno zrezanega peteršilja, povegetam, dolijem vodo in dodam riž in kuham dalje. Neverjetno, kako peteršilj in čebula dasta dober okus rižu!
Na olju počasi podušim čebulo do bledo rumene barve. Prilijem malce vode, da se čebula še malce pokuha. Ko je mehka, stresem nanjo precej na drobno zrezanega peteršilja, povegetam, dolijem vodo in dodam riž in kuham dalje. Neverjetno, kako peteršilj in čebula dasta dober okus rižu!
Odvisno ali delam samo riž ali rižoto (kakršno koli že). Če delam riž za prilogo:
Rumeno popečem natanko narezano čebulo (vsaj dve) na kokosovem maslu, dodam riž, mešam, da postekleni. Dodam vodo (3x-no količino) zmešam. Solim, dodam origano, timijan, zeleno, nekaj listov lovorja, peteršilj. Ko zavre še enkrat premešam in pustim pokrito, da se skuha do konca.
Če gre za rižoto, potem pa je namesto vode obvezno jušna osnova, poleg začimb pa dodam tudi ajvar in zelenjava. Dodatki pa želji (odvisno ali delam samo zelenjavno ali delam z gobicami ali delam mesno)
Sicer pa imam rada tudi mlečni riž ter rižev narastek:)
Rumeno popečem natanko narezano čebulo (vsaj dve) na kokosovem maslu, dodam riž, mešam, da postekleni. Dodam vodo (3x-no količino) zmešam. Solim, dodam origano, timijan, zeleno, nekaj listov lovorja, peteršilj. Ko zavre še enkrat premešam in pustim pokrito, da se skuha do konca.
Če gre za rižoto, potem pa je namesto vode obvezno jušna osnova, poleg začimb pa dodam tudi ajvar in zelenjava. Dodatki pa želji (odvisno ali delam samo zelenjavno ali delam z gobicami ali delam mesno)
Sicer pa imam rada tudi mlečni riž ter rižev narastek:)
Pejt na Madagaskar, tam pojejo več riža kot Kitajci, jejo ga 3x na dan, na milijon načinov
Pojejo kilo riža na dan.
Zraven skuhajo ful ene trave, sej je še kar dobr. Na miljon načinov ga pripravijo, baje ful različni načini. Mal pogoogli, al bom pa js mal kasnej, zdej morm it. Bom pol pogledala pa ti napišem 20 načinov za riž narest.

Zraven skuhajo ful ene trave, sej je še kar dobr. Na miljon načinov ga pripravijo, baje ful različni načini. Mal pogoogli, al bom pa js mal kasnej, zdej morm it. Bom pol pogledala pa ti napišem 20 načinov za riž narest.
- prinzessin
- Kofetarica
- Prispevkov: 977
- Pridružen: 29. Mar. 2006 12:37
- Kraj: tu pa tam
- Mimi123
- Komunikatorka
- Prispevkov: 201
- Pridružen: 18. Jun. 2009 20:54
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
mmmm men je pa fuuull dobr Uncle Ben'sov nebrušen riž!
ponavadi tud jst tko naredim, na čebuli podušim. pa naredim za zravn piščanec v zelenjavni omakii, njaaami pa še dons sm to jedla za kosilo

ponavadi tud jst tko naredim, na čebuli podušim. pa naredim za zravn piščanec v zelenjavni omakii, njaaami pa še dons sm to jedla za kosilo


Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”