Krompir
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
recepti z glavno sestavino KROMPIR 
oba s fantom ga obozujema, tako da je zelo velikokrat na jedilniku, pa mi ze pocasi zmanjkuje idej
- pecen krompir v olju ala pomfri
- krompir pecen v pecici
- gratiniran v pecici z raznimi prelivi
- krompirjevi kroketi
- pohan krompir
- pire krompir
- prazen krompir
- samo skuhan slan krompir
- pa potem krompirjeva juha, krompirjev golaz...
se kaksne ideje, recepti?
ahja, moja najljubsa krompirjeva priloga (ki se pravkar pece in tako zelo disi da sem mogla tole temo odpret
)
Začinjen lahek krompir iz pečice
- poljubno količino krompirja olupimo in narežemo na krhlje
- dodamo nekaj kapljic olivnega olja, toliko da se ves krompir malo namasti (se boljse je olivno olje z aromo bazilike)
- dodamo zacimbe majaron in rozmarin, solimo
- zraven zmesamo se polovico ali eno celo cebulo narezano na tanke listice
(jaz to vse skupaj v eni posodi mesam da se res fajn premesa in se zacimbe razporedijo)
pecemo v pecici priblizno 1 uro na pekacu oblozenem s peki papirjem.
jed je zelo lahka, nic mastna, in zelooo okusna! soliti skorajda ni treba, olivno olje in zacimbe dajo izredno dober okus!

oba s fantom ga obozujema, tako da je zelo velikokrat na jedilniku, pa mi ze pocasi zmanjkuje idej

- pecen krompir v olju ala pomfri
- krompir pecen v pecici
- gratiniran v pecici z raznimi prelivi
- krompirjevi kroketi
- pohan krompir
- pire krompir
- prazen krompir
- samo skuhan slan krompir
- pa potem krompirjeva juha, krompirjev golaz...
se kaksne ideje, recepti?
ahja, moja najljubsa krompirjeva priloga (ki se pravkar pece in tako zelo disi da sem mogla tole temo odpret

Začinjen lahek krompir iz pečice
- poljubno količino krompirja olupimo in narežemo na krhlje
- dodamo nekaj kapljic olivnega olja, toliko da se ves krompir malo namasti (se boljse je olivno olje z aromo bazilike)
- dodamo zacimbe majaron in rozmarin, solimo
- zraven zmesamo se polovico ali eno celo cebulo narezano na tanke listice
(jaz to vse skupaj v eni posodi mesam da se res fajn premesa in se zacimbe razporedijo)
pecemo v pecici priblizno 1 uro na pekacu oblozenem s peki papirjem.
jed je zelo lahka, nic mastna, in zelooo okusna! soliti skorajda ni treba, olivno olje in zacimbe dajo izredno dober okus!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
meni je fajn tudi kromir narezan na lističe in flik* v pečico. hitro se speče in je nenadkriljivo hrustljav.
poljubne začimbe (pri meni brez currya ne gre
poljubne začimbe (pri meni brez currya ne gre

-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Meni je pa ful dobra ona mešanica začimb za krompir, ko se že kar kupi cel miks. Ponavad kartofl nekje do polovice skuham pa vržem v pečico, dodam te začimbe povrh + ponavadi dodam še malo rdeče pekoče paprike ali curryja in ko se speče je mmmmmm. 

- christianna cruz
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2008
men je fuuul dobro skuhan krompir , potem narezan na take kolobarčke ploščate in zložen v pekač , pa vmes med plasti še sir pa smetano za kuhanje
in pol vse skupi pečeno 

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Glede na to, da imamo doma ogromno našega krompirja, je skoraj vsak dan na jedilniku. In se ne pritožujem. Na žalost pa ne eksperimentiramo ravno veliko.
Najraje imam pire krompir. Pa tudi pražen, v pečici na polovicah pečen.
Ne maram pa pomfrija- fuj.
Recepti dobrodošli
Najraje imam pire krompir. Pa tudi pražen, v pečici na polovicah pečen.
Ne maram pa pomfrija- fuj.
Recepti dobrodošli

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Mene pa neki zanima.
In sicer v vrtcu smo včasih dobil za jest tak kisel krompir, k je bil narezan, pa zgledu kot v neki smetani al kaj, pa not so ble kisle kumarce? Al neki takega kislega? Kaj je to? Jst bi to ful jedla!
Drugač pa skor nikol ne jem krompirja, razn pireja, mmm.
In sicer v vrtcu smo včasih dobil za jest tak kisel krompir, k je bil narezan, pa zgledu kot v neki smetani al kaj, pa not so ble kisle kumarce? Al neki takega kislega? Kaj je to? Jst bi to ful jedla!
Drugač pa skor nikol ne jem krompirja, razn pireja, mmm.
-
Podganca - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 10. 2009
To je krompirjeva solata. Krompir ohladiš, naribaš, potem pa noter narežeš kumare, malo majoneze daš, malo kisa, olje aja pa posoliš ga, baje da je boljše če ga naribaš in zamešaš, ko je še topel, ampak se potem ohlajen je. In ja je njammmi 

-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
sončk napisal/-a:In sicer v vrtcu smo včasih dobil za jest tak kisel krompir, k je bil narezan, pa zgledu kot v neki smetani al kaj, pa not so ble kisle kumarce? Al neki takega kislega? Kaj je to? Jst bi to ful jedla!
Edina jed, ki mi pride na pamet tule, so krompirjeve murke (tako jim vsaj pri nas pravimo). Sicer noter niso kisle kumarice, ampak naribane sveže murke, je se kot topla jed in ne kot hladna (omenjena solata).

Mi je pa tudi to ena izmed top kormpirjevih jedi, mmmm....

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov