Avokado

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 780
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 31. Jul. 2009 21:39

Zanima me na kakšne načine vse ga pripravljate, uporabljate...?
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 945
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 31. Jul. 2009 23:50

Guacamole omaka je v redu :) (primer recepta: http://www.mojirecepti.com/recept/guacamole.html )..

Moja mati je pa včasih pogosto pripravljala polnjen avokado (ne vem točno, kaj je dala noter... mislim da nasekljano avokadovo sredico, koščke šunke in sira, zmešano z majonezo in zelišči... jaz tega ne jem :P ).
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1369
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 01. Avg. 2009 8:21

Ful rada imam sadne napitke iz avokada :P . Zmešam jogurt, banano, avokado in še kakšno sadje in oreščke. Je pa avokado zelo nasiten, tako da imam to kar za kosilo. Lahko pa narediš sladoled iz njega, namaz, preliv za solato,..
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 780
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 01. Avg. 2009 8:45

zanč sm nardila namaz in sicer:
-pol avokada
-banana
-nektarina
-mal skute

mmmm.... :) sam je fajn takoj pojest k pol skos bl rjavo ratuje :D
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1369
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 01. Avg. 2009 12:54

Malce limone (par kapljic) stisni v namaz, dobro premešaj in ne bo ratalo rjave barve :)
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 780
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 01. Avg. 2009 21:03

tnx :)
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 201
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 01. Avg. 2009 21:36

kako veste kater je dobr? mislim iz kupa v trgovini kako izberete? mene je ze velikokrat mikalo da bi ga kupila, pa kr nism vedla ker je bolsi :?
kje ga ponavadi kupujete?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
*pocahontas*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 121
Na forumu od: 25. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pocahontas* » 03. Avg. 2009 13:54

Avokado je dober (zrel), ko se malo udre pod prsti!
Uporabniški avatar
Lainy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 53
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lainy » 11. Avg. 2009 12:57

Meni je avokado najboljši samo stečkan z vilico in namazan na kruhek(najrajši na popečenega). Nič mu ne dodajam-ne soli, popra, začimb, limone(meni sploh ne potemni, tudi ko imam polovičko shranjeno čez noč v hladilniku). Nič, ker mu vse zakrije njegov božanski okus. Seveda je najboljši bio, vsi ostali so tako tako. Zelo dober je tudi narezan na rezine in dodan sendviču. Pri kuhi ga pa ne uporabljam, ker se mi zdi škoda. Svež ima v sebi preveč dragocenih hranilnih vrednosti.

Zrel je ko se rahlo udre pod pritiskom prsta, poleg tega je treba paziti na temne lise, ki kažejo na to, da je sadež zanič. Dobro ga je tudi pred nakupom malce povonjati. Če zasmrdi po gnilem, ga ne kupi.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov