Piknik/žar
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *roxy*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
ko se bližajo pomladno-poletni sončni dnevi ga ni lepšga kot piknik nekje na vikendu.ker pa ponavadi ne nameravam umazati vse posode pripravim meso za žar v marinadi v pvc posodi,da se enostavno transportira...me pa zanima če ima kakšna preprosto idejo za solate, priloge in sploh piknik zadeve,enostavne in dobre!;)
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
jaz tut obožujem piknike, čevape, solatko, ajver in podobne spomladanske zadeve ...
Mi ponavadi žarimo kje v bližini doma (ali aprtmaja, zidance), tako da se lahko zelenjavo pripravlja sproti.. Če pa gremo kam dlje, ko je treba vse pripeljat s seboj, pa lepo spakiramo v pvc posode...
Najboljša priloga-solatka za k čevapom je zame: sveža zelena solata+rdeča paprika+malo čebule+paradižnik. .. In načeloma je to kar obstojna zadeva, ki se jo da zapakirat v plastične posode in transportirat.
Komaj čakam vikend, da bo spet kak piknik...
Mi ponavadi žarimo kje v bližini doma (ali aprtmaja, zidance), tako da se lahko zelenjavo pripravlja sproti.. Če pa gremo kam dlje, ko je treba vse pripeljat s seboj, pa lepo spakiramo v pvc posode...
Najboljša priloga-solatka za k čevapom je zame: sveža zelena solata+rdeča paprika+malo čebule+paradižnik. .. In načeloma je to kar obstojna zadeva, ki se jo da zapakirat v plastične posode in transportirat.
Komaj čakam vikend, da bo spet kak piknik...
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
pa francoska solata ali pa testeninska
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
ŽuŽa napisal/-a:Kok kg čevapčičev se kupi za 15-20 oseb; pa recimo da bomo dvakrat zapekli??
Dans mam piknik in morm it v nabavo in seveda sem brez občutka kok nej kupim.
Jaz bi se tega lotila lepo po kmečki logiki in okvirno preračunala, koliko človek poje čevapčičev.
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
jullia_ napisal/-a:ŽuŽa napisal/-a:Kok kg čevapčičev se kupi za 15-20 oseb; pa recimo da bomo dvakrat zapekli??
Dans mam piknik in morm it v nabavo in seveda sem brez občutka kok nej kupim.
Jaz bi se tega lotila lepo po kmečki logiki in okvirno preračunala, koliko človek poje čevapčičev.
Lahko pa se posvetuješ z mesarjem.
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
^^
Prva asociacija: Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali mesarjem, o tveganjih ali neželenih učinkih ...
Ja, praši tisga strica, on bo že vedel. Al pa koga ki večkrat piknike pripravlja. Pa ne pozabi na pivo (za čevape zalivat, seveda! )
Prva asociacija: Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali mesarjem, o tveganjih ali neželenih učinkih ...
Ja, praši tisga strica, on bo že vedel. Al pa koga ki večkrat piknike pripravlja. Pa ne pozabi na pivo (za čevape zalivat, seveda! )
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
-
No, to je sicer čist odvisno od tega, koliko poješ sam nekje mam v spominu 300g mesa na osebo. Pa se mi zdi mal velik, nevem, mogoče mal manj vzem. Al pa tok, sj fantje se ponavad pr čevapih ne šparajo.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Skrat potepuh napisal/-a:No, to je sicer čist odvisno od tega, koliko poješ sam nekje mam v spominu 300g mesa na osebo. Pa se mi zdi mal velik, nevem, mogoče mal manj vzem. Al pa tok, sj fantje se ponavad pr čevapih ne šparajo.
Saj se nekatere punce tudi ne.
Eh meni so mesarji vedno radi pomagali, pa nikoli nategnili. (Ok, to se sliši smešno )
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ok, sm šla mal računat
če vzamemo 25 dag na osebo in rečemo, da bo 20 ljudi, pride to 5 KG mesa - čevapčičev.
POl recimo vzameš 1 KG več za vsak slučaj, saj to daš lahko nazaj zmrznit, če ostane...
Drgač mam pa jaz tud najraje čevapčiče in dosti drugega mesa z žara sploh ne pojem.
Imamo piknik v nedeljo in bom (med drugim) za prilogo naredila tud grško solato.
če vzamemo 25 dag na osebo in rečemo, da bo 20 ljudi, pride to 5 KG mesa - čevapčičev.
POl recimo vzameš 1 KG več za vsak slučaj, saj to daš lahko nazaj zmrznit, če ostane...
Drgač mam pa jaz tud najraje čevapčiče in dosti drugega mesa z žara sploh ne pojem.
Imamo piknik v nedeljo in bom (med drugim) za prilogo naredila tud grško solato.
-
No vidiš Žuža, zdej pa veš kok. Pa vseeno vpraš mesarja, da nam boš pol povedala, kok preveč ti je hotel dat.
(Feri Lainšček)
(Feri Lainšček)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov