Tortilje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Feist.
- Debatorica
- Prispevkov: 461
- Na forumu od: 10. 1. 2009
Jaz prepražim puranja prsa, dodam začimbe (origano, rukola, paprika.. kar pač pride pod roke), nato dodam to mehiško zelenjavo iz konzerve pa kakšen fižol. Za omako uporabim kakšno že pripravljeno, ampak to ni to, ali pa kislo smetano...
Mene omake zanimajo kako jih pripravite?
Mene omake zanimajo kako jih pripravite?
And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
-
slivica - Kofetarica
- Prispevkov: 909
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Noter si lahko daš čisto vse, kar ti je dobro. Lahko si narediš z mesom (puranje, piščančje, govejo...), lahko s tuno, zelenjavo. Jaz si običajno prepražim piščančka (kose) in čebulo, nato prepražim še papriko. Temu pa različno dodaš: paradižnik, solata, gobice, koruza... S tuno paše tudi kak sir, mogoče nacho sir. Omake si jaz ne delam, ali kupim že narejeno ali pa dam samo kislo smetano, kečap...
Meni so te tortilije tako dobre, ker si lahko res daš noter vse kar ti paše.
Meni so te tortilije tako dobre, ker si lahko res daš noter vse kar ti paše.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1591
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Jst nadev nardim iz sveže čebule in (zelene) paprike, na maslu popražim koruzo in napokam v tortiljo. Dodam še nekaj žlic pelatov, kisle smetane in nariban mal sira (dobr pride edamec, trapist, mozzarela - to jst uporabljam).
No, potem zavijem oz. prepognem tortiljo in naribam sir še povrhu, dam v mikrovalovko, da se fajn raztopi (in, da je čebula in paprika topla) in postrežem. Meni je božansko!
Zadnjič sva za večerjo tudi tortilje spekla sama, nardila sva jih pa iz polnozrnate moke.
No, potem zavijem oz. prepognem tortiljo in naribam sir še povrhu, dam v mikrovalovko, da se fajn raztopi (in, da je čebula in paprika topla) in postrežem. Meni je božansko!
Zadnjič sva za večerjo tudi tortilje spekla sama, nardila sva jih pa iz polnozrnate moke.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 2524
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jaz imam ta nadev najraje: na kokosovem olju popražena čebula in na njej na hitro popraženo na kose narezano puranje / piščanje prsi. Dodam mešano zelenjavo (korenje, grah, cvetača, fižol, vse razen ohrovta) ter začimbe (origano, rožmarin, curry, sol, kurkuma). Iz mesa in zelenjave se spusti sok, tako da je lepo sočno, zato ne delam zraven nobenih omak.
Pripravljeno v 15 minutah.
mnjami:)
Pripravljeno v 15 minutah.
mnjami:)
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^To pojma nimam, če pa s želiš izognit tem E-jekom (ki so žal, prav skoraj v vsaki hrani in ne glede na vse tudi vsi niso mega ful škodljivi ) pa namesto tortilj pridejo v poštev mehiške palačinke. Jaz spečem ene par palačink; v voku na olivnem olju prepražim na čebuli napojeno sojino meso, dosam sojine kačke, eno rdečo in eno zeleno papriko, koruzo in fižol ter začime po želji (jaz dam poper, curry, čili... ker mam rada pikantno hrano). S tem napolnim palačinke, dam gor še nariban sir, prepognem palačinko na pol in dam v mikrovalovko - ko se sir stopi, se palačinka tako fino sprime skupaj.
-
°rainbow° - Sramežljivka
- Prispevkov: 70
- Na forumu od: 3. 2. 2009
Jaz si doma spečem tortilje. Sicer ne vem, kake so iz trgovine, ker jih še nisem kupla, ampak moje so super
Zamesim v glavnem moko + mlačno vodo + čist malo soli, pol jih pa pečem v ponvi za palačinke. (ne vem pa, če so v pravih tortiljah še kake druge sestavine )
V bistvu je skoraj isto testo kot za pico, samo da kvasa ne dodaš.
Zamesim v glavnem moko + mlačno vodo + čist malo soli, pol jih pa pečem v ponvi za palačinke. (ne vem pa, če so v pravih tortiljah še kake druge sestavine )
V bistvu je skoraj isto testo kot za pico, samo da kvasa ne dodaš.
-
Traxie - Komunikatorka
- Prispevkov: 185
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Moja fila (piščanec, bučke, melancani):
Na olju spečeš na trakove/kocke narezanega piščanca.
Na čebuli in česnu prepražiš papriko, na koščke narezano bučko in melancan, lahko tudi koruzo, dodaš začimbe (poper, provansalske) in ko se vsa zelenjava zmehča dodaš paradižnikovo salso (jaz kupim eno od tistih na polici z mehiško prehrano, da doda pravi mehiški okus).
Piščanca in zelenjavno omako zmešaš in napolniš tortiljo. Po tortilji namažem nacho salso in potresem še malo navadnega sira.
Mam pa še eno hitro varianto brez kuhanja:
Tuni odliješ olje, zmešaš s kislo smetano in koruzo, zrolaš, posuješ s sirom in daš v mikrovalovko toliko, da se sir stopi.
Še eno vprašanje. Mogoče katera ve, kje bi lahko kupila pravi nacho sir? Zadnjič sm v Mercatorju kupila chedar sir, ampak je imel samo pravo barvo, okusa pa ne...
Na olju spečeš na trakove/kocke narezanega piščanca.
Na čebuli in česnu prepražiš papriko, na koščke narezano bučko in melancan, lahko tudi koruzo, dodaš začimbe (poper, provansalske) in ko se vsa zelenjava zmehča dodaš paradižnikovo salso (jaz kupim eno od tistih na polici z mehiško prehrano, da doda pravi mehiški okus).
Piščanca in zelenjavno omako zmešaš in napolniš tortiljo. Po tortilji namažem nacho salso in potresem še malo navadnega sira.
Mam pa še eno hitro varianto brez kuhanja:
Tuni odliješ olje, zmešaš s kislo smetano in koruzo, zrolaš, posuješ s sirom in daš v mikrovalovko toliko, da se sir stopi.
Še eno vprašanje. Mogoče katera ve, kje bi lahko kupila pravi nacho sir? Zadnjič sm v Mercatorju kupila chedar sir, ampak je imel samo pravo barvo, okusa pa ne...
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1431
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz ponavadi narežem piščančji file na kockice, posolim in popopram, dodam papriko in spečem. Zraven dodam še sir, kislo smetano in kako že narejeno omako. Mljask!
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov