Pred 2 letoma sem se zredila (za 5 kg, amapk se mi zaradi višine zelo pozna) in sem hotela shujšat. Tam so mi dali nasvete kaj naj jem in česa ne, da morem jesti 5krat na dan (niso mi dali strgega jedilnika, ampak samo nasvete glede prehrane) in telovadbo. Hujšala sem počasi, ne na hitro. Shujšala sem. Zdaj sem se spet zredila, saj sem bila na potovanju in nisem imela ravno neke možnosti glede zdrave prehrane.
No, ampak problem ni v tem. Ko primerjam moje navade glede prehrane z navadami izred 2eh let, vidim kako malo sem takrat pojedla. Ne malo, normalno, toliko da se nisem zredila. In ni me nič skrbelo ali se bom zredila ali ne. Nisem jedla zajtrka, ker tudi lačna nisem bila. Jedla sem po potrebi.
Danes pa mislim samo na to kaj bom jedla za zajtrk, kaj za kosilo, na kalorije, ki jih bom porabila, kaj se bo zgodilo, če ne zaužijem obroka, češ da to ni zdravo. Samo na hrano mislim.
Ali je to mogoče zaradi psihe? Nimam fanta, ne veliko prijateljic. Rada sem sama, vendar bi včasih rada šla tudi ven plesat (grem, amapk bolj poredko). Večino dni sem doma, s starši, saj živimo na podeželju in tu okrog nimam ravno prijateljic. Velikokrat mi je dolgčas. Tudi prej mi je bilo včasih dolgčas, ampak nisem šla dol in popjedla nekaj piškotov. Pa tudi hrano, ki jo dobim na krožniku ne morem pustiti, ampak jo morem pojesti, hrani se preprosto ne morem upreti.
Ali mogoče obstaja kakšna knjiga ali pa mi lahko da katera kakšen nasvet glede moje težave?
Vem kako se shujša na zdravi način, ampak preprosto sem obsedena s to hrano (zdravo/nezdravo, hujšanjem).
Hvala za nasvete.