Ali se bojite smrti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali vas je strah smrti?

DA
164
53%
NE
144
47%
Skupaj glasov : 308

Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 01. Maj. 2006 16:51

Torej ali se bojite smrti?

Razmišljate kdaj o tem? Vas je recimo strah tega občutka, da bi se vam vsak čas lahko nekaj zgodilo in bi bilo vsega konec?
Zadnjič spremenil Frenkie, dne 29. Feb. 2008 13:40, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 01. Maj. 2006 17:01

ja, me je. (od enega določenega dogodka dalje). pa ne samo npr. svoje, ampak tut mojih bližnjih...
se mi pa zdi, da je vedno bolš, da vedno bol dojemam, da življenja ni še noben preživel :)
...just breathe...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 01. Maj. 2006 17:03

Smrti kot same smrti me ni strah. Strah pa me je mogoce nacina kako bi umrla ( da bi recimo umirala pocasi, v hudih bolecinah, zelo bolana). Tega se pa zelo bojim. In prav zavidam tistim, ki samo zaspijo in se vec ne zbudijo.
Uporabniški avatar
Zvezdica007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Med zvezdicami...

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvezdica007 » 01. Maj. 2006 17:16

Sem tudi sama že večkrat o tem razmišljala&me res zanima kaj se z nami zgodi, ko umremo. Se mi zdi, da je takšen občutek k takrat k spiš. Drugače me je pa kdaj res strah, da bom umrla že zdj, npr. če sem v kakšni taki situaciji... Bojim se tudi načina kako bom umrla. Se mi zdi, da ta naša leta tako hitro bežijo&da bomo zelo hitro stari... V bistvu sploh ne vem kaj mi je bolj grozno: smrt ali to, da bomo enkrat stari in nepokretni.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 01. Maj. 2006 17:30

Lastovica napisal/-a:Smrti kot same smrti me ni strah. Strah pa me je mogoce nacina kako bi umrla ( da bi recimo umirala pocasi, v hudih bolecinah, zelo bolana).

Se podpišem pod tole ... Bolj kot smrti me je strah načina umiranja, zato tudi jaz upam, da bom pač enkrat samo zaspala in se ne bom zbudila. V zadnjem času sem obkrožena s številnimi primeri, ko ljudje umirajo zaradi različnih bolezni, v groznih bolečinah ... Zato mi mogoče niti ni tako hudo, kot bi mi bilo, če bi umrli zdravi kot dren, ker se zavedam, da so se rešili velike bolečine in bremena. Da me ne bo kdo narobe razumel - smrti ne privoščim nikomur ... Ampak sprašujem se, kaj imaš od življenja, ko zadnjih 10, 20 let samo trpiš v bolečinah in poješ več tablet kot druge hrane? Saj vem, vseeno je to življenje, ampak kakšno? :? Tu sem malo v dilemi ... Se opravičujem, da sem malo zašla s teme ...

Aja, bojim pa se tudi, da bi jaz ali pa nekdo od mojih bližnjih umrl v nekem trenutku, ko bi bila ravno skregana z njim/njo. Tega si verjetno ne bi mogla odpustiti ...
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
olivia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a olivia » 01. Maj. 2006 17:34

Svoje smrti se ne bojim, bolj se bojim smrti ljudi, ki jih mam rada.

Se pa včasih prašam koliko ljudi in kdo bi prišel na moj pogreb. Morda čudno ampak me pa zanima.
Če utrne se ti solza, naj ne sproži je trpljenje, to naj bo le solza sreče, ki prinaša jo življenje!
Uporabniški avatar
nora_ovca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 4. 2005
Kraj: na sončni strani alp

Neprebrana objavaNapisal/-a nora_ovca » 01. Maj. 2006 17:45

ja ma js tud, ni me strah da bi umrla... bol je to da nočm doživet smrti bližnih, včasih si enostavno želim da bi umrla prva od njih da mi ne bi bilo potrebno gledat nihove smrti :oops:
če lahko o nečem sanjaš, lahko to tudi uresničiš. walt disney
Miss*Cyara*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss*Cyara* » 01. Maj. 2006 17:51

Jaz pa se včasih zamislim: teh ne vem 100 let mi je namenjeno in kaj potem..vse tiste miljarde prej in potem?!!!!Nikoli več me ne bo... ne bom vedela kaj se dogaja, kako se kaj razvija.. hjoj grozno je to razmišljanje... zato pa kr verjamem v reinkranacijo :D
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Geena » 01. Maj. 2006 18:09

Jst morm priznat da se ful bojim smrti...pa ni kej preveč tiste naravne, bolj tiste če te kdo ubije :(
And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now
barbara01
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a barbara01 » 01. Maj. 2006 18:20

Ne smrti me ni strah in tudi je vseeno, če bom umrla zdaj ali čez 50 let.
Lastovka ta tvoj kometar, pa kaže , da te je smrti strah.
Lastovica napisal/-a:Smrti kot same smrti me ni strah. Strah pa me je mogoce nacina kako bi umrla ( da bi recimo umirala pocasi, v hudih bolecinah, zelo bolana). Tega se pa zelo bojim. In prav zavidam tistim, ki samo zaspijo in se vec ne zbudijo.

Če te ni strah smrti ti je vseeno, kako boš umrl. Če boš trpel ali pa smo zaspal. V moji družini je zelo pogost rak in nihče od mojih sorodnikov si ni želel neboleče smrti. To jim je bila 2. prioriteta. 1. je bila, da njihovi sorodniki ne bi gledali njihovega propadanja. Da bi jih obdržali v spominu takšne kakšni so bili in ne njihovih podob na koncu poti. Tega je mene strah, da bi se me ljudje spominjali, kako ležim v bolnici in na mene so pritrjene cevke. Hočem, da se me spominjajo kot osebo katera sem v resnici.
Uporabniški avatar
Lalama
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Lalama » 01. Maj. 2006 20:47

mene je blo neki časa precej strah smrti, sam to itak čaka vsakga od nas... tko da zdej gledam ne to z druge plati... nekak tko kokr poje Robbie Williams v Come Undone: I'm not scared of dying, I just don't want to... to je to ;)
-matea-
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a -matea- » 01. Maj. 2006 20:48

mene ni strah lastne smrti... bol me je strah, da bi iznenada odšli ljudje ki so mi bliz, k mi velik pomenjo... o svoji smrti pa u bistvu ne razmišlam..
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 01. Maj. 2006 20:51

Jst vrjamem v reinkarnacijo in mi je včasih mal spooky, če pomislim da bi umrla v tem življenju, kjer mi je ful dobr in mi nč ne manjka, pol bi se pa še enkrat rodila in bi mela čist sfukan lajf :?
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 01. Maj. 2006 20:53

Mene tut ni strah smrti svoje. Razn za tiste, ki jih mam rada se bojim. Edino česa me je "strah" je to, da ne bi pol več mogla bit z mojimi ane.. Recimo z mojim lubijem in tak dalje :?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 01. Maj. 2006 20:59

Moje smrti me ni strah. Sam mi je ful hudo,, za vsemi tismi, ki bodo za mano ostali. Hudo bi mi blo če bi umrla pred svojmi strašmi, ker vem d bi oni ful trpeli.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov