Čuden strah pred ginekologom

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Corrine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 11. 2007
Kraj: kjer je lepo

Neprebrana objavaNapisal/-a Corrine » 26. Jul. 2013 22:40

Pozdravljene/i!

Imam vprašanje, za katerega odgovora še nisem zasledila tu in upam, da bo morda prav prišlo še komu.

Pri obisku ginekologa (sem pri moškem, ker so ženske v našem kraju večinoma zasedene) me je zelo sram že, ko se usedem na stol in se nikakor ne morem sprostiti. Ni nesramen, vendar ne glede na to ali je pregled hiter ali počasnejši me spravi v še večji strah in nikakor se ne morem prepričati, da se pomirim in sprostim. Seveda vedno boli in nato me tlačijo more še tedne zatem...:(
Ima še kdo podoben problem? Kako se umirit, tudi če si mesec pred tem doma skušaš prikazati situacijo in se "navajat" na nekoga tujega?

Hvala za vsakršne odgovore,

lepo poletje vsem!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Jul. 2013 23:06

Pa misliš, da je glavni problem to da je moški? Če meniš da bi ti bilo pri ženski lažje, bi na tvojem mestu vseeno poskušala zamenjati.
Uporabniški avatar
Corrine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Corrine » 27. Jul. 2013 9:52

Ne vem, če je problem v moškem, bolj v tem, da je nekdo tuj,
verjetno pa imajo ženske drugačen pristop, kaj pa vem. Navsezadnje imajo enako delo :) Morda pa bo res menjava najboljša rešitev.

Me pa zanima, če je imela še katera tako izkušnjo in če se je ob menjavi spola ginekologa boljše počutila?
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 27. Jul. 2013 12:16

jaz ga sicer nisem menjala, ampak sem htela met moškega, pol pa je naneslo tak da sem pristala pri ženski in sem se pač mogla navadit. na začetku mi je blo malo nerodno (sploh prvi pogovor), ampak pol pomisliš, da je itak vseeno, sej so vsi zdravniki :D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Jul. 2013 15:40

Aja pa čudno mi je, ko si napisala da se med pregledom ne moreš sprostit in pomirit. Sej kok pogosto pa hodiš na preglede? Na odvzem brisa se gre vsake tri leta, to pa spet ni veliko. Ker iz tega se tako razbere kot da si zelo pogosto tam (razen če imaš kakšne druge probleme).
Uporabniški avatar
Corrine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Corrine » 28. Jul. 2013 13:40

Parkrat sem morala dat večkrat bris, pa sem šla na tri mesece tja in ni bilo ne vem kako ugodno. Zdaj pa spet na tri leta, vendar bo kdaj treba it tudi bolj pogosto v prihodnosti, si mislim. :) Zato razmišljam o tem, kako bi bilo lažje bit tam.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 29. Jul. 2013 12:10

Meni je obisk ginekologa skrajno neprijetna zadeva. Imam moškega, vendar ni problem v spolu dr. Meni je neprijetno, ker me boli in potem še cel dan čutim, da je nekdo nekaj počel tam. Ampak, ker grem enkrat na 3 leta, nimam nobenih travm in pač preživim. Pravzaprav mi je še bolj neprijetno pri zobarju.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 29. Jul. 2013 15:25

Mogoče ni problem oseba (moški/ženska/tujec) temveč mogoče strah pred tem, da bi bilo kaj narobe. Sploh, če si mogle parkrat že dat bris pogosteje. Je pa pri meni vedno obisk zdravnika ali ginekologa neprijetna stvar.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 30. Jul. 2013 8:59

Meni je pa obisk ginekologa čisto zabaven :D Mam ginekologinjo, prijazno, simpatično, prijateljica mojih staršev plus zraven je bla, ko so me spravljali na svet :D Pri prvem obisku mi je vse lepo natančno razlagala kaj počne itd, tako da ni bilo nobene potrebe po kakšnem strahu. Mal poklepetava pa je pregleda v momentu konec. Bolelo me pa ni še nikoli nič. Je pa treba bit sproščen, ker zakrčene mišice od strahu niso lih najbolš stvar.

če je kaj travmatičnega, je to zobar.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 30. Jul. 2013 10:42

Meni je sicer neprijetno se koračit tam pred njim, ampak strah me pa ravno ni. :D Sicer pa bom zdaj mela žensko woo, upam da bo kej bolš z awkward feelingi. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 31. Jul. 2013 21:56

Anjeske napisal/-a:Meni je pa obisk ginekologa čisto zabaven :D Mam ginekologinjo, prijazno, simpatično, prijateljica mojih staršev plus zraven je bla, ko so me spravljali na svet :D Pri prvem obisku mi je vse lepo natančno razlagala kaj počne itd, tako da ni bilo nobene potrebe po kakšnem strahu. Mal poklepetava pa je pregleda v momentu konec. Bolelo me pa ni še nikoli nič. Je pa treba bit sproščen, ker zakrčene mišice od strahu niso lih najbolš stvar.

če je kaj travmatičnega, je to zobar.

Točno tako, do besede ista situacija je pri meni :D

Zdej, ko maš že tako "zakoreninjen" strah je pomojem težko kej naredit glede tega. Bi pa js probala malo bolj na izi vzet zadevo? Npr, ne razmišljat o tem že dva tedna prej, ampak nekako pozabit na to da sploh greš? Js sm mela podobne težave z zobarjem, pa je pomagalo da je moj šel enkrat z mano (noter v ambulanto), naslednjič pa me je zunaj čakal.Mi je blo ful fajn, ker sem vedla da je zraven in od takrat se malo lažje spravim h zobarju tudi sama. Bi ti mogoče pomagalo da veš da te nekdo čaka zunaj?
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 01. Avg. 2013 10:46

Ja, to da je nekdo zunaj v čakalnici za moralno podporo zna bit super :D (pr vseh dohtarjih razen pr zobarju. Ta je itak izvenkategoren, he he)
Uporabniški avatar
Corrine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Corrine » 02. Avg. 2013 19:27

Hah, bom poskusla. Če sem sama se res trudim odmislit ampak ko pride ven ene pet bledih žensk, si mislim da bom pač jaz morda edina z barvo, pa očitno tudi to ne pomaga ko grem noter. :) Bom pripeljala koga za družbo, ni napačna ideja, hvala!

P.S.: K zobarju pa veliko rajši pridem. Pa ni razlika v letih ali lepoti al kaj podobnega :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]