Prijateljstvo po končani vezi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ragor
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2013
Dobre pol leta nazaj sva zaključila vezo in na koncu je izrazila željo, da bi ostala prijatelja. Kar se mi je zdelo nesprejemljivo, saj sem še bil močno zaljubljen, sem prekinil stike z njo. Kljub temu mi je še pošiljala elektronska sporočila (nič osebnega) in občasno poklicala.
Ker je nisem mogel pozabiti, sem popustil in sva se parkrat dobila, izlet, večerja in večkrat slišala po telefonu. Na nivoju prijateljstva.
Meni ni uspelo prekiniti navezanosti in sem jo videval, ker imam rad njeno družbo, me privlači in ker še vedno imam kanček upanja. Ampak ko sva pričela pogovarjat o vezah z drugimi (oba sva samska), mi je prekipelo in sem ji povedal, da me še vedno privlači, da imam čustva do nje in da je ne vidim kot prijatelja in da zaradi tega ne morem biti v vezi z drugo, dokler imam čustva do nje.
Poskušala me je prepričati drugače in na koncu rekla, da če si premislim, me bo čakala.
Zaenkrat sem ponovno prekinil stike, ampak mi ni popolnoma nič jasno kaj sploh želi od mene in zakaj ji "prijateljstvo" toliko pomeni?
Ne vidim pa odgovora, saj je ženska inteligentna, razgledana in racionalna. Oba sva v tridesetih.
So res ženske, ki si želijo prijateljstvo v pravem pomenu besede po vezi, kljub temu, da ji bivši odkrito pove, da je še navezan nanjo?
Ker je nisem mogel pozabiti, sem popustil in sva se parkrat dobila, izlet, večerja in večkrat slišala po telefonu. Na nivoju prijateljstva.
Meni ni uspelo prekiniti navezanosti in sem jo videval, ker imam rad njeno družbo, me privlači in ker še vedno imam kanček upanja. Ampak ko sva pričela pogovarjat o vezah z drugimi (oba sva samska), mi je prekipelo in sem ji povedal, da me še vedno privlači, da imam čustva do nje in da je ne vidim kot prijatelja in da zaradi tega ne morem biti v vezi z drugo, dokler imam čustva do nje.
Poskušala me je prepričati drugače in na koncu rekla, da če si premislim, me bo čakala.
Zaenkrat sem ponovno prekinil stike, ampak mi ni popolnoma nič jasno kaj sploh želi od mene in zakaj ji "prijateljstvo" toliko pomeni?
Ne vidim pa odgovora, saj je ženska inteligentna, razgledana in racionalna. Oba sva v tridesetih.
So res ženske, ki si želijo prijateljstvo v pravem pomenu besede po vezi, kljub temu, da ji bivši odkrito pove, da je še navezan nanjo?
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
wtf? zakaj sta pa šla sploh narazen, če si ti še vedno zaljubljen, pa ona noče prekinit stikov? pol pa bodita še naprej v zvezi pa konec problemov.
Če pa ne gre, pa absolutno prekinit stike in ne spraševat za razloge. Prijateljstvo po zvezi je samomor.
Če pa ne gre, pa absolutno prekinit stike in ne spraševat za razloge. Prijateljstvo po zvezi je samomor.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- ragor
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2013
Dioniz napisal/-a:wtf? zakaj sta pa šla sploh narazen, če si ti še vedno zaljubljen, pa ona noče prekinit stikov? pol pa bodita še naprej v zvezi pa konec problemov.
Njena želja, da sva končala. Zato je zadeva še toliko bolj nelogična.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Rabi občutek, da ni povsem sama, da se še vedno lahko na nekoga zanese ... po mojem. In to, kar počne je čustveno izsiljevanje in mučenje. Prekini popolnoma vse stike, ne odgovarjaj na klice, na maile ... nič. Vsaj, če imaš sebe rajši kot njo! (In se bi moral imet ...)
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Takim ljudem jaz pravim čustvene pijavke. Ne zmorejo bit sami in skoz rabijo nekoga, do tebe jo je minila zaljubljenost (če je sploh bila prisotna), vseeno pa bi rada neko emocionalno podporo in izkorišča tebe, ki si še zaljubljen in ne razmišljaš čisto racionalno.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- Beya_
- Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2013
Prekini stike, dokler je še čas. Punca ne zna bit sama in še vedno hoče met tebe kot backup. Verjemi, ko ji bo mimo priletel kakšen opasni dečko, boš pozabljen v sekundi dvajset! In kdo bo tu na*ebal? Ti in samo ti!
Če si čustveno zrel, potem veš, da itak dobeno prijateljstvo po končani zvezi ne more funkcionirat, ker so enkrat obstajala čustva, ki so bila močnejša od prijateljstva ... in vedno se bo našel eden, ki bo prej ko slej ponovno začel gojiti ravno ta čustva. (Kot v tem primeru ti). Prekini to oslarijo! Ja, na začetku ti bo hudo, čez par mesecev pa boš izredno ponosen nase!
Če si čustveno zrel, potem veš, da itak dobeno prijateljstvo po končani zvezi ne more funkcionirat, ker so enkrat obstajala čustva, ki so bila močnejša od prijateljstva ... in vedno se bo našel eden, ki bo prej ko slej ponovno začel gojiti ravno ta čustva. (Kot v tem primeru ti). Prekini to oslarijo! Ja, na začetku ti bo hudo, čez par mesecev pa boš izredno ponosen nase!
Sassy, Classy & a bit Smart Assy
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
emanuela napisal/-a:Res sram te je lahko, da tako osebne stvari objavljaš na forum in na splošno na internet!
Zakaj že?Nikogar ne poznamo,navedenih ni nobenih imen,avtor pa je očitno zelo prizadet in bi rad ponudil čimboljšo sliko o tem,kako punca razmišlja.Posledično najbrž upa,da bomo ostali videli point njenega dejanja,ki ga sam ne razume najbolje.
Torej mislim da punca do tebe ne čuti enako kot ti.Menim,da te spoštuje,ima na nek način rada,mislim pa,da ni zaljubljena.
- malaStrelka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 1. 2013
Smem vprašati koliko časa sta bila v zvezi?
na podlagi mojih osebnih izkušenj ti lahko rečem oz povem tole. Moje 4 zveze niso dolgo trajale no dejansko ne morem govoriti o neki zvezi ,ki traja par mesecev. Z vsakim fantom oz z njegovim razhodom je sledilo isto,da ostaneva prijatelja saj na nek način sva ampak ne tesna prijatelja. Bolj tako ,če bi se srečala s kom od njih ne bi odšla mimo kot,da ne vedim nobenega.
Moram pa povedati,da je prijateljstvo z nekom do katerega čutiš ljubezen zelo težko.
predlagam ti,da ne gojiš tistega upanja v sebi - jaz sem isto počela. Reci si, da je konec ,ker če bi punca nekaj še čutila in si želela biti s tabo ne bi šla narazen. Prekini stike!! nujno ... mogoče čez čas ko ne bo več čustev lahko navežeš stke kot kolega.
na podlagi mojih osebnih izkušenj ti lahko rečem oz povem tole. Moje 4 zveze niso dolgo trajale no dejansko ne morem govoriti o neki zvezi ,ki traja par mesecev. Z vsakim fantom oz z njegovim razhodom je sledilo isto,da ostaneva prijatelja saj na nek način sva ampak ne tesna prijatelja. Bolj tako ,če bi se srečala s kom od njih ne bi odšla mimo kot,da ne vedim nobenega.
Moram pa povedati,da je prijateljstvo z nekom do katerega čutiš ljubezen zelo težko.
predlagam ti,da ne gojiš tistega upanja v sebi - jaz sem isto počela. Reci si, da je konec ,ker če bi punca nekaj še čutila in si želela biti s tabo ne bi šla narazen. Prekini stike!! nujno ... mogoče čez čas ko ne bo več čustev lahko navežeš stke kot kolega.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
PeggySue* napisal/-a:
Zakaj že?Nikogar ne poznamo,navedenih ni nobenih imen,avtor pa je očitno zelo prizadet
Če je tebi normalno, da bi tvoj fant z nekimi neznankami delil tako intimne besede, ki so napovedale konec nečesa tako intimnega, izvoli. Očitno so meje vedno bolj zabrisane in vam več nič ni osebno, glede na to, da se na net lepi- še več, na forum besede, ki so bile namenjene samo njemu in ne kar nekim osebam, ki nimajo z zvezo pol k....
The world is as you are.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Ja pa kaj tebe briga kaj kdo piše o drugih pa kaj je osebno. Lahko grem jaz zaj objavljat kaj čem tu gor pa je to stvar mene pa onega o kerem bom objavljal ne pa tebe, da skoraj deluješ užaljena. Pač je objavo kar je. Bodi srečna, da se sploh kaj zanimivega objavlja. Oz. v tem primeru se ni, ker je zbrisal zaradi tebe.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ah daj, prosim te no. Mene tudi ne briga za cerkvo, pa sem imela to na fbju na vsakih 10 min novo objavo, pa se mi ne zdi, da bi bil moj fb zaradi tega bolj zanimiv. Pa ne bomo s prstom kazali.
Če je Moje mnenje, da je to osebno, je to Moje! mnenje. Užaljena pa nisem, samo noro se mi zdi. Sploh pa v pismu ni nič takšnega, da bi naredilo tvojih 5 min na forumu bolj zanimivih, da moraš jokcat, da je zaradi mene zbrisal.
Če je Moje mnenje, da je to osebno, je to Moje! mnenje. Užaljena pa nisem, samo noro se mi zdi. Sploh pa v pismu ni nič takšnega, da bi naredilo tvojih 5 min na forumu bolj zanimivih, da moraš jokcat, da je zaradi mene zbrisal.
The world is as you are.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
emanuela je povedala svoje mnenje, če se je pa on ustrašil in se mu ni dalo niti braniti, pa ni to ona kriva. Poleg tega pa to kaže samo še na pomanjkanje jajc da se dejansko zjasni kaj hoče ali ćeli, in da zaradi tega ne more odj. te ženske.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov