prehitro se zaljubim

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

drejčaIvory
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a drejčaIvory » 09. Feb. 2013 21:10

pozdravljeni,

moj hud problem je, da se prehitro in premocno zaljubim, ce grem npr. s fantom na pijaco, ze potem v svoji glavi delam neke velike nacrte za prihodnost, najraje bi videla, da bi sla takoj naslednji dan na pijaco in podobno

ne vem, kako se naj umirim in " prepustim toku"
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 09. Feb. 2013 21:23

mogoče v prvi vrsti probaš dojet, da po eni pijači ne moreš delat načrtov za prihodnost pa dobiš malo kontrole nad svojimi čustvi.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
drejčaIvory
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a drejčaIvory » 09. Feb. 2013 21:39

ta tedn sm sla na pijaco z enim super fantom, ves cas sma se smejala, zabavala, zdj pa prav ne morm nehat mislit na njega in na to kk bi lahka sla kam skupi, itd.
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 09. Feb. 2013 21:43

razumsko punca, razumsko :)

Vse je v glavi. Če si boš nekaj dopovedala in se tega držala ti bo vse lažje. Moraš pa se vprašat, zakaj se takoj predaš fantazijam. Kaj te na teh fantih pritegne, ker niso vsi isti. Morda te zavede samo to, da nekdo pokaže malo zanimanja zate, kar pa je lahko posledica tudi malo nižje samozavesti. Ali čisto pri vsakem čutiš te "metuljčke", al po čem sklepaš, da si zaljubljena ?

Kakšne so pa drugače tvoje izkušnje z odnosi, razmerji itd. Kakšne kriterije si postavljaš za svojega partnerja in vajino zvezo ? Mogoče ti bodo ljudje lažje svetovali, če boš bolje opisala situacije v katerih se to dogaja in podala bolj konkretne primere :)

Sama menim, da je bolje najprej racionalno razmisliti, si vnaprej postavt ene okvirje, pričakovanja in kriterije, ki jih imamo. Jst ti lahko svetujem tenutno samo to, da se skušaš bolj nadzorovati in globlje premislit o vzrokih, da pride do tega.

Jst imam pa obraten problem, da se očitno sploh ne morem zaljubitii, ne vem. :shrug: Kokrkol, nobena skrajnost ni v redu. Zmeraj je najboljša ena srednja pot. :D
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Feb. 2013 21:50

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:18, skupaj popravljeno 1 krat.
drejčaIvory
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a drejčaIvory » 09. Feb. 2013 22:15

Zdi se mi, da se preveč ''zaženem'', ko nekoga spoznam. Mislim, da je tisti s katerim bom preživela večino svojega časa v prihodnosti, ne čakam, ampak ga kar takoj povabim ven in prevzamem vajeti v svoje roke.

Res je, da sem zelo nesamozavestna glede fantov, vedno se bojim, da se bom osramotila ali rekla kaj narobe.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Feb. 2013 22:20

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Beya_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Beya_ » 11. Feb. 2013 15:39

drejčaIvory napisal/-a:pozdravljeni,

moj hud problem je, da se prehitro in premocno zaljubim, ce grem npr. s fantom na pijaco, ze potem v svoji glavi delam neke velike nacrte za prihodnost, najraje bi videla, da bi sla takoj naslednji dan na pijaco in podobno

ne vem, kako se naj umirim in " prepustim toku"

punca, to ni zaljubljenost, ampak ti je nekdo samo všeč... če se ti to dogaja pri vsakem fantu, je potem verjetno posledica prenizke samozavesti ali dejstva, da si mogoče dolgo bila brez fanta in ti to manjka!

v glavi si pošlihtaj, pretuhtaj, kaj ti je pri fantu všeč oz. česa ne maraš niti pod točko razno, nato pa to upoštevaj pri ''pijačkah'' s fanti ... čist iz glave, recimo: če res ne premoreš fanta, ki kadi ... ne spregledaj tega dejstva samo zaradi tega, ker je vizualno privlačen ali ima na nekaterih področjih isto mišljenje kot ti ... seveda se tega ne smeš držat ko pijanec plota, ampak definitivno ti bo pomagalo pri iskanju bodočega partnerja in zvezo, ki bo trajala dlje kot pa samo par mesecev...
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 16. Feb. 2013 10:22

ah kako sem se nasmejala :D js se tudi vedno preveeeeeeč vživim, pa začnem napletat take scenarije v glavi... raj ne bom opisovala :DDD sej je uredu, da maš take scenarije, pač rada sanjariš. ampak moraš te sanjarije držat na distanci, pa met u glavi: aha ok pretiravam...
Uporabniški avatar
Čmona
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Čmona » 28. Feb. 2013 20:01

mja tole mi je pa na ful znano , tudi jaz sem bla taka učasih a veš , pa me je IZUČILO :!: sem bla naivna in sem verjela usakemu ko mi j reko d mam lepe oči , in sem bla v sedmih nebesih nora in še kaj :lol: Ja moraš se "zbudit" pa premislit , saj to zaletavanje te slej ko prej mine , ko ti zlomijo srce ipd...
Zadnjič spremenil Čmona, dne 01. Mar. 2013 11:14, skupaj popravljeno 1 krat.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 28. Feb. 2013 20:28

deloma je lahko to tudi posledica hormonov. še par let pubertete, pa malo osebnostne rasti :)
zaljubljenost v prvi fazi je sicer idealizacija partnerja. ko praviš, da takoj začneš razmišljati o nekem fantu, kaj vse bi z njim počela itd. ga idealiziraš in fantaziraš. v neki mladostniški zvezi to traja v povprečju 6 mesecev, včasih tudi dlje, potem pa ljudje partnerja bolj spoznajo in ga nehajo idealizirati, pogosto tudi razpade zveza, ker imajo nerealna pričakovanja. naslednjič ko boš v taki situaciji se poskušaj zavedati tudi slabosti tega fanta, poglej bolj realno. nihče ni popoln. šele takrat pa se lahko začne prava ljubezen, ki ni enaka zaljubljenosti. ta pa seveda ne pride na prvi pogled (na prvi pogled se lahko zgolj zaljubiš), ampak se gradi skozi (realističen) odnos.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov