Čuden odnos dekleta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

zyx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a zyx » 29. Jan. 2013 19:14

Živjo. No situacija je takšna.. Preko dobrega prijatelja sem spoznal eno luštno punco. On je že prej njej govoril o meni in meni o njej, da kako je dobra oseba, pametna in oh in sploh. Ker ni iz mojega kraja, sva si seveda najprej začela pisati preko fb.. Sicer sem jo med prijatelje dodal že nekaj mesecev prej, kot pa sva si dejansko začela pisati. Vmes je bil na prvem mestu faks, tako da njej nisem posvečau časa. Verjetno tudi zaradi tega, ker sem si že v glavi naredil sliko, da iz tega ne more biti nič. Sredi poletja sva se srečala na kopališču in takrat mi je padlo na pamet da mogoče bi pa bilo dobro da se zganem, ker po naravi nisem glih pogumne in samozavestne narave (sploh pri puncah). No potem sva si kakšen mesec pred začetkom zimskega semestra (začetek septembra) začela pisati in sem dobil občutek da mogoče pa bo kaj iz tega, ker je punca pametna in po prijateljevih besedah "ta prava". Tudi njen odnos do mene mi je bil všeč in sem mislil da je pripravljena za kaj bolj resnega. To pisanje je trajalo cca. 3 mesece. V pogovorih z njo sem ji večkrat namignil in napeljal debato na temo najinega odnosa, ampak je zmeraj nekaj mečkala, bila neodločena, skratka izogibala se je odgovoru. Ona sicer ne študira v LJ tako kot jaz, tako da se nisva dostikrat videla. Sem se ji ponudil da jo pridem obiskat, pa ni bilo konkretnega odgovora. Skupaj sva šla enkrat tudi na pijačo. No zaplete se pa v tednu, ki je sledil tej pijači. Ko sem že mislil da je ta prava, sem ugotovil da je imela v vsem tem času, ko sva se midva pogovarjala ona nekega fanta v kraju kjer študira in da je šla narazen z njim 1 dan!! preden je šla z mano na pijačo. Ko sem jo povprašal o temu je sama rekla da je muhaste narave, da ne ve kaj bi rada. Jaz sem bil jezen in žalosten hkrati, da obstajajo takšni ljudje, ki se igrajo s čustvi ostalih, ko pa sem bil že 100% da bo kaj iz tega. Rekla mi je da ne vem kaj sem sam toliko časa čakal, da nisem prej pristopil do nje -se strinjam. No, sem ji nekako s cmokom v grlu to oprostil in sva si nato slab mesec zopet pisala skoraj vsak dan. Vmes je bilo še novo leto, sem jo vabil na našo zabavo pa ni prišla, ker je po njenih besedah predaleč (sem se ji ponudil za prevoz v obe smeri). Po novem letu se teden dni nisva nič slišala, sem čakal, če se bo ona slučajno opogumla in mi prva kaj napisala.. Nisem tega dočakal. Dobil sem občutek pri sebi, da se nekaj pripravlja. Nisem se motil. Kot strela iz jasnega je bila zopet v zvezi s prejšnjim fantom. Ker mi je bilo teh njenih igric že počasi dosti, sem ji samo napisal sms kaj si mislim o njej, da njen odnos do mene ni človeški, da bi lahko vsaj kaj odgovorila in da laže sama sebi, ko je meni izza hrbta spet šla v zvezo s prejšnjim fantom. NI odpisala. Sem jo izbrisal iz vseh možnih naprav in interneta, ker za ukvarjanje s takimi nimam časa. Vsi prijatelji so mi rekli, da sem storil prav in da tako ali tako ne bo dolgo zdržala z njim, ker je sama že prvič končala zvezo z njim.
Sedaj me pa zanima vaše mnenje o vsem tem, ker nisem bil prej še v nobeni resni zvezi (nisem imel volje, niti zanimanja). Še vedno vsak dan razmišljam o tem in premišljujem kje sem naredil kaj narobe, kaj bi drugače storil, napisal, rekel,... Če bi sploh lahko kaj spremenil?
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 29. Jan. 2013 19:24

Punci se je dobro zdelo, da se nekdo zanima zanjo, lažje ji je bilo, če je vedela, da se lahko, če bo želela obrne nate. Ni želela biti sama, ni pa želela biti s tabo. Oz. najbolj grdo, ampak realno: bil si njena rezerva.

Naredil si prav. Malo bolj se moraš spoštovati in zahtevati več od punce, ki ti je všeč. Ni dovolj, da si njena rezerva, hočeš biti njena prva in edina izbira. :)

Kar pogumno, veliko je super punc :)
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 29. Jan. 2013 19:34

Pri vsem tem obnašanju nosi krivdo samo ona. Sicer ne vem, koliko je stara, ampak obnašanje je na nivoju 15-letnice, ki nima pojma kaj hoče s sabo in s svojim življenjem.

So druge punce milijonkrat vrednejše tvoje pozornosti :)
DonCarleone
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a DonCarleone » 29. Jan. 2013 19:47

OT :Kot, da bi opisal mojo situacijo, ki se mi je zgodila, nekaj dni pred novim letom, nato se je pa sama situacija zaključila nekaj dni kasneje, zaradi podobnega razloga, kot je tvoj.

Skratka, nimaš si kaj očitati. Ti si svoje naredil. Zdi se mi, da si imel opravka z zelo konfuzno, negotovo in egocentrično ženščino, ki te je izkoristila, kot nekoga, pri katerem si bo krajšala čas.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 29. Jan. 2013 20:06

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jan. 2013 20:28

Joj pa kaj tebi ni jasno? :eek: Jaz iz tvojega posta nisem razbrala, da bi ti punca sploh dala kak jasen znak da bi rada kaj od tebe, zdej si pa ti en bogi revček, ker te je okoli prenesla. Se strinjam s sirovo štručko, da si si ti verjetno samo vse domišljal.
zyx
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zyx » 29. Jan. 2013 21:19

Ja, neke dobesedno izrečene želje iz njenih ust res ni bilo.. Verjetno sem se res malo preveč ogrel za to punco. :)
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 29. Jan. 2013 21:27

Imas vsaj izkusnjo za naprej. Ce ze od zacetka ne pokaze nekega zanimanja oz. ze iz pogovorov vidis, da te hoce imet samo za intelektualno kurbo, in je tebi punca vsec, jo odjebaj cimprej preden se ti ponovi ta zadeva, ki si jo pravkar opisal.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Jan. 2013 22:33

Glede na prebrano se mi ne zdi, da ti je ona karkoli delala za hrbtom.. Sam si rekel da zate nikoli ni pokazala pretiranega interesa in verjetno si si res samo domišljal te občasne kvazi signale, tako da ne vem, zakaj to jemlješ kot neko 'prevaro'? Je pa tudi od nje zelo grdo, da ti ni že prej jasno povedala pri čem si in te - kot je wasd rekel - izkoristila kot neko intelektualno kurbo. Bos vedel za drugic.

Nasvet za naprej: ne spoznavaj potencialnih partnerjev prek facebooka. :wink: (Been there, done that.)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 30. Jan. 2013 7:24

saarijarvi napisal/-a:Je pa tudi od nje zelo grdo, da ti ni že prej jasno povedala

V bistvu niti ne. Ni njena dolžnost ugibat na kak način je komu všeč in zato tud ni njena dolžnost bilokomu pravit, da se ne moreta družit zaradi tega. To mora tisti skapirat kateremu je všeč.

Ženska se pač ni zapalila zate in te je mela samo za prijatla.

Slika
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 30. Jan. 2013 9:38

No ja, mislim, da je ona že vedela, da ti je všeč in bi bilo od nje fer, da ti vsaj pove, da ima fanta. Sicer ne vemo, kaj sta se pogovarjala v vseh teh sms-ih v tem obdobju ampak čudno, da to prej ko slej ni padlo na mizo.

Kaj si naredil narobe?
Ti v bistvu nič, razen tega, da si bil premalo očiten pri "osvajanju" Problem je bil po mojem mnenju v njej! Očitno je muhasta in neodločena, kot je rekla... Pač za fanta ni bila sigurna, če bi bila z njim in je imela tebe za rezervo ali karkoli... Takim puncam se ogni na 10 km...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 30. Jan. 2013 11:40

Meni se ne zdi, da bi ona naredila karkoli narobe. Dojemala te je pač kot znanca - saj se nista niti dobivala, samo 2x sta se videla, če prav razumem! :eek:

Zase vem, da ti bi povedala, da se malo ohladi, ampak je pa to izjemno neprijetno ''opravilo'', jaz sem v podobnih situacijah naletela že na popolno ignoriranje, užaljenost, celo proti napad ''ne, ne, sploh mi nisi bila všeč'' - čeprav je bila stvar zelo zelo jasna ... v bistvu zrelega odziva skoraj nisem dobila, pa so bili to mladeniči stari od 19 pa vse do 27 let ... (Skozi leta pač.)

In ne, ni fino nekomu, s komer si zgolj pošiljaš kakšen sms tu in tam reči: ''Čuj, a jaz sem tebi všeč?'' Mogoče je pričakovala tudi več zrelosti - kdo se pa ''zaljubi'' preko sms sporočil?

Poleg tega mislim, da je bilo povsem nesramno in otročje, da si ji poslal napadalen sms in normalno je, da ni odgovorila!

Skratka: nič ni naredila narobe, ni hinavska in nič ti ni bila ''dolžna''. Ti si pa naredil tele napake:

1. Nisi povedal kaj želiš od nje.
2. Silil si vanjo, čeprav ti je jasno pokazala, da ji nisi všeč in se noče dobit s teboj. (Vsaka punca, ki ji je nek fant všeč, bo prišla k njemu na obisk, sploh če ji on ponudi plačan prevoz ali pa bo sprejela njegov obisk! Ker ga bo hotela videt!)
3. Povsem brezobzirno in otročje si jo napadel preko sms sporočila - a klicat pa ne znaš?
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 30. Jan. 2013 13:13

Se čist strinjam z Abby. Klepetala je s tabo prek smsov in ostalega, dobila se pa s tabo ni. K da že to ni očitno, da ji je do tebe le kot do znanca. In ja, če je ženski moški všeč, bo že najdla čas, da ga bo videla :D Ne razumem užaljenosti, res ne...
zyx
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a zyx » 30. Jan. 2013 13:32

Hvala za vse odgovore.
Verjamem da je del problema tudi moja pasivnost, ker sem dolgo časa razmišljal kaj narediti iz vsega tega. Tudi ona je mene vprašala, če jo pridem obiskat, nisem se samo jaz ponujal.. Ampak ko sem rekel, da lahko pridem če želi, potem pa nisem več dobil konkretnega odgovora. In tako se je vleklo vse skupaj, do tega kjer sem zdaj. Nekakšni "brezvezni" pogovori o vsemu, a nič konkretnega o tem kar je mene dejansko zanimalo.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 30. Jan. 2013 13:40

A je že kdo napisal : "She's just not that into you?" Punca je pač zgleda mal zmedena, če bi ji blo in bi vedla kaj hoče (oz. da hoče tebe) bi najbrž itak zdajle skup pristala. Zdaj je kar je, predlagam da pozabiš na njo in ne obupat zaradi ene take situacije. Vzami tole kot izkušnjo, če veš da si sam kje napake delal se iz tega samo učiš in veš kako naslednjič ravnat.
Yada, yada, yada...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov