Ljubezen in izobrazba/kariera

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

diamondsandheels
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a diamondsandheels » 27. Nov. 2012 0:06

Zivjo,
sem 19 let stara punca (kmalu 20), in imam eno tezavo, ki se mi vcasih zdi ogromna, vasih brezvezna, zato sem se odlocla, da uprasam vas ostale punce kaj si mislte o tem.

Torej, sem v 2. letniku biokemije na univerzi v Veliki Britaniji, tam studiram redno, program traja 3 leta (dodiplomski), potem pa me verjetno caka se enoletni magisterij. Druga stvar pa je, da mam fanta. Poznava se ze doug, ze 5 let, ampak skupi sva od tega poletja, torej dobre 4 mesce. Prej sm mela ene par zvez, ampak sm se vseh fantov hitr (po prbl 2 mescih) navelicala, nikol nism obcutla ksnih globjih custev...do sedanjega fanta. Totalno drugac, sele zdej razumm kaj je prava ljubezn in dejansko sva oba resna in sva se tut o prihodnosti pogovarjala...skratka, za naju oba je to- to.

Tezava je v tem, da se dost ne vidva [6 mescev na leto sm doma-4 mesece poleti, cel december, cel april---angleski sistem pocitnc mi je velik bol vsec od slovenskega :)] No ampak tut to se recimo da prezivet, enkrat med semestrom js skocm u Slo, on enkrat gor... ampak ker sm v 2. oz. predzadnjem letniku, od ns pricakujejo da si za poletje zrihtamo delovno prakso (oz. internship)...in razpisi so za VB, ostale evropske drzave, Ameriko... Ponavad poletna delovna praksa traja 3 mesece, in je zelo pomembna za potem ko isces delodajalca, ker je dodatn plus.

In zdej sm v OGROMNEM precepu. Sicr se bom prjavla tut za Krkino in Lekovo prakso, ampak ce ne dobim tam, ampak kje drugje...kaj bom? Ze tko se med letom nic ne vidva, potem mi bo slo pa se celo poletje u ksnem dezevnem in mrzlem angleskem mestu :( Starsi zelijo da bi sla seveda delovno prakso delat v tujino--vecja podjeta, vec delovnih mest, moznost da te potem zaposlijo... Tud zato ker je stanje zaposlovanja v Sloveniji bolj slabo in stevilo delovnih mest bolj majhno, place pa cedalje nizje. Poleg tega sta v moj studij vlozila veliko denarja s tem namenom da ne bi potem mela problemov pri iskanju zaposlitve. In ubistvu sta s tem uresnicla mojo ogromno zeljo (kar sm hotla celo srednjo solo) da bi sla studirat nekam ven. Ironicno, zdej vedno komej cakam da se vrnem v Slovenijo, k mi je cedalje lepsa.

Fant tut studira, in sicer strojno [1. letnik padu :)] zdej ponavlja in dela neki tut za 2.letnik. Reku je da itak da bi sou z mano iz drzave ce bi blo treba, ker verjetno bi s strojno ze dobiu sluzbo kje. Ampak on more najprej svoje koncat..in to je se 4 leta..in ce js do tkrt dobim kje v tujini sluzbo...nevem kako bo to funkcioniralo. Mislm ce bi mogla izbirat bi izbrala fanta, jasno.

Kako ve gledate na to? Pozna katero kaksno podbno zgodbo?
Ze vnaprej se vam zahvaljujem za vse odgovore :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 27. Nov. 2012 0:18

če si zaupata pa se mata res rada pol go for it :D pač mal bo treba potrpet ker ne bosta velik skupi, ampak če boš ti delala na tem in tud on, bosta kmal lahko skupi..

sam, 4 mesce.. pa prejšnjih si se naveličala.. moj mnenje je da se boš tud njega :P upam sicer da ne, sam.. no bosta vidla pač :) uglavnem če se hoče se da.

mate pa drugačne oklepaje na otoku vidm :P
hej norci :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 27. Nov. 2012 1:57

1. oba sta se zelo mlada
2. skupaj sta samo 4 mesece
3. do poletja je se pol leta (vec, kot sta vidva sploh skupaj)

V kaksenm OGROMNEM precepu si? Jasno bos sla na prakso in najprej poskrbela za svojo izobrazbo, ne? Glede na zgoraj omenjena dejstva (sploh 1. in 2.), se meni osebno sploh ne zdi nobena dilema. Mislim, saj po eni strani te razumem. Tudi jaz sem pri 19. za tedanjega fanta mislila, da je to to (pa ni bilo :)), ampak bi bila neumna, ce bi studijsko prakso postavila pred njega. Drugace pa sem tudi sama bila v zvezi na daljavo, videla sva se manj kot vidva in je na dolgi rok laufalo. Pri takih mladih letih se v vecini primerov sicer ne obnesejo, ampak ce oba hoceta, se da.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Nov. 2012 11:22

ne se hecat, najdi si internship tam kjer bo za tvojo kariero najbolje.

hani bani te pa lahko pride za tiste 3 mesece tja obiskat, sta skupaj popoldan in zvečer, ko ti ne delaš. on si lahko najde kako priložnostno počitniško delo tam (eu + free movemenet of workers) ali pač skrbi za dom, ti skuha kosilo ko prideš domov ipd., če že hočeta poletje preživet skupaj.

finančno je pa tako, da lahko model kaj prišpara že kaj med letom, pa tam potem res živita na minimumu. ne bo lih višek zabave, bosta pa skupaj, pa še videla bosta, če sta sploh kompatibilna.

poleg tega si lahko on tam, kjer boš ti dobila službo ali pač še študirala uredi izmenjavo (če nimajo razpisa pa po bilateralni pogodbi), ampak se mi zdi da bo za to treba najprej do 3. letnika prilezt.

maš lep mednarodni profil in slovenija za ogromno ljudi trenutno ni dream land. tako da jaz zaradi nekoga s katerim sem skupaj 4 mesece ne bi tega zavrgla, dokler ne bi malo bolj preverila kompatibilnosti.
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 27. Nov. 2012 12:51

^^ Se totalno strinjam z vsem napisanim.

Naj uskladi svoje počitniško delo/počitnice pač s tem, kjer imaš ti prakso. :)

Sicer se mi pa zdi o tem govorit po borih štirih mesecih - do poletja je še praktično dvakrat toliko - enostavno bedasto.

Če vama bo res do tega, potem pač uredita tako, da bo še on v tujini. Seveda če ti faks sicer res ustreza, si srečna v tem, kar študiraš, te res veseli delo v tej smeri itd. ... Drugače pa razumem dilemo, ampak iz drugih razlogov, ne zaradi fanta.
Anjasta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjasta » 24. Jan. 2013 14:07

...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov