Res prijateljica?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
xNamegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a xNamegirl » 24. Okt. 2012 20:17

Živjo,
znašla sem se v dilemi. Na kratko: leto nazaj smo se spoznale tri dekleta in se, kolikor je bilo mogoče, družile.Ne prihajamo iz istega kraja, tako da je bilo druženje nekoliko oteženo,a nam je zneslo.To šolsko leto je ena izmed prijateljic prišla študirat v moj kraj in skupaj študirava na isti fakulteti le drugo smer. Sama je povedala,kako se veseli,da bove vsaj midve tako blizu,a zdaj od tega druženja ni nič.Prvi dan sem ji tudi pomagala,da se je čim lažje znašla v novem kraju.V 3 tednih sem jo videla le 2x za minutko,toliko da sem jo vprašala,kako je,ji je všeč, potem pa je odhitela naprej.Če ji napišem sms,mi v 12 urah ne odgovori.Prej je odgovorila v vsaj 5 urah,kar mi je logično,saj nekateri nimajo mobilca ves čas na očeh. Večkrat jo povabim na kavo,vendar dobim odgovor v smislu "bomo videli".Tudi za rojstni dan sem ji želela čestitati osebno,a se z mano na hodniku fakultete ni imela časa dobiti.

Kaj mi predlagate? Naj preprosto odneham? Nočem biti vsiljiva, vendar me vseeno boli,da me tako kensla.

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
naughtgelic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a naughtgelic » 24. Okt. 2012 20:30

Verjetno je še cela navdušena nad spremembami ki se ji dogajajo - se spoznava s fakulteto, novimi kolegi, študijem, okoljem .. in zato "nima" časa. :) Verjetno se bo spomnila nate po nekaj mesecih za kakšno kavico, ko ji nove spremembe ne bodo več tako nove. :)
Jaz bi odnehala. Zakaj bi tekala za nekom, ki si ne more vzeti časa za vsaj eno kavo ali pogovor na hodniku? Simple as that! :)
Глаза боятся, а руки делают.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 24. Okt. 2012 20:54

Ha, jaz imam sestro, ki je ravno prišla študirat v Ljubljano - sem tudi mislila, kako bova zdaj več skupaj, da se bova videli vsak teden itd., ampak žal ne znese, ker je punca polno zasedena. :D

Jaz bi pustila prijateljico pri miru, da se malo privadi in potem morda kdaj poklicala, namesto tega, da pošljem sms. Če bo odziv, fino, če ga ne bo, pa ne sili, ker očitno ne gre za obojestransko željen odnos.
mala_blondinka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a mala_blondinka » 24. Okt. 2012 21:19

Zame je prijateljica tista na katero se obrnem ko mi gre kaj slabo, ko potrebujem tolažbo. Ko se z nekom želim poveseliti, skratka prijateljici zaupam veliko, skoraj vse in družive se ko se le najde čas, pa se najde če sta dve za!

Verjetno če bi bili tako dobri "prijateljici" bi ona že našla čas. Žal.
Ne rini vanjo.
Ker kolikor razumem ste se družile 3 punce, mogoče je bila bliže tisti drugi, pa ti tega mogoče nisi opazila.
Če pa ste bile prej dobre prijateljice in ste si veliko zaupale, pa je zdaj to neka nenadna sprememba, jo vprašaj v čem je problem.
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 28. Okt. 2012 12:06

Odnehaj, ker zakaj bi zapravljala čas in energijo za nekoga, ki svojega časa ne želi deliti s tabo?!
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 28. Okt. 2012 12:50

xNamegirl napisal/-a:Živjo,
znašla sem se v dilemi. Na kratko: leto nazaj smo se spoznale tri dekleta in se, kolikor je bilo mogoče, družile.Ne prihajamo iz istega kraja, tako da je bilo druženje nekoliko oteženo,a nam je zneslo.To šolsko leto je ena izmed prijateljic prišla študirat v moj kraj in skupaj študirava na isti fakulteti le drugo smer. Sama je povedala,kako se veseli,da bove vsaj midve tako blizu,a zdaj od tega druženja ni nič.Prvi dan sem ji tudi pomagala,da se je čim lažje znašla v novem kraju.V 3 tednih sem jo videla le 2x za minutko,toliko da sem jo vprašala,kako je,ji je všeč, potem pa je odhitela naprej.Če ji napišem sms,mi v 12 urah ne odgovori.Prej je odgovorila v vsaj 5 urah,kar mi je logično,saj nekateri nimajo mobilca ves čas na očeh. Večkrat jo povabim na kavo,vendar dobim odgovor v smislu "bomo videli".Tudi za rojstni dan sem ji želela čestitati osebno,a se z mano na hodniku fakultete ni imela časa dobiti.

Kaj mi predlagate? Naj preprosto odneham? Nočem biti vsiljiva, vendar me vseeno boli,da me tako kensla.

Hvala za pomoč

draga punca jaz sem imela tri najbolše prijateljice iz osnovne,tri iz srednje kako naj ti rečem iz osnovne sem bila jaz na najnižjem nivoju, v sredni šoli pa sem bila jaz na najvišjem in glavna pobuda,da kam gremo ampak potem je vsaka dobila fanta pa so odšle a jaz še vedno skušala prepričati kam bi šle,kaj bi delala tako velja tudi za prijatelje zato ti jaz predlagam,da to nikakor ni nobena prava prijateljica,in,da vsekakor rabiš nove :roll: k te bodo vredne ohranjati stike in ti povedati direktno kaj jih moti....itd to je feik prijatelstvo k ni nič vredno!moje mnenje.Le redki vedo kaj je pravo prijatelstvo.Kar se mene tiče bi rada našla tudi to prijatelstvo k jo zdaj opisujem ampak žal nimamo vsi sreče ....
_sly_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a _sly_ » 28. Okt. 2012 17:11

Zakaj je danes vedno težko najti pravega prijatelja? Vsi so neki "prijatelji", ki te kličejo samo takrat ko te kaj rabijo? Če jim pa poveš, kaj si mislis o tem odnosu si pa usrane in čudn in ne vem kaj še...

Prejšno študijsko leto smo se veliko družili,feštal, usak dan slišal, čez poletje ko so šli domov v domač kraj pa kar naenkrat tišina, tudi en sms ni bil poslal iz njihove strani, jst pa vedno držu u kontaktu, klical itd..pol pa izjavim, da samo takrat pokličejo ko kaj rabijo, pa izpadem čuden pa ne vem kaj...to me tako razpizdi da bi ga u sekundi nekam poslal...

Tko, da je najbolje da pozabiš na take prijatelje, pa iščeš boljše od teh, ki bodo imeli vedno čas zate, ne glede kako so zaposleni. VERJEMI. Ker eni so samo tolko, da te izrabijo, ko ti pa datum uporabe poteče, si pa samo še spomin...Moje mnenje :wink:
Uporabniški avatar
xNamegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a xNamegirl » 30. Okt. 2012 21:18

draga punca jaz sem imela tri najbolše prijateljice iz osnovne,tri iz srednje kako naj ti rečem iz osnovne sem bila jaz na najnižjem nivoju, v sredni šoli pa sem bila jaz na najvišjem in glavna pobuda,da kam gremo ampak potem je vsaka dobila fanta pa so odšle a jaz še vedno skušala prepričati kam bi šle,kaj bi delala tako velja tudi za prijatelje zato ti jaz predlagam,da to nikakor ni nobena prava prijateljica,in,da vsekakor rabiš nove :roll: k te bodo vredne ohranjati stike in ti povedati direktno kaj jih moti....itd to je feik prijatelstvo k ni nič vredno!moje mnenje.Le redki vedo kaj je pravo prijatelstvo.Kar se mene tiče bi rada našla tudi to prijatelstvo k jo zdaj opisujem ampak žal nimamo vsi sreče ...

V OŠ sem imela eno najboljšo prijateljico, vendar so se stiki izgubili, kljub temu, da sva živeli blizu. V SŠ potem do 3 letnika prijateljice nisem imela (imela sem znance ali kako bi rekli osebam,s katerimi nimaš odnosa na ravni prijateljstva), potem pa sem spoznala prijetno sošolko, ki je bila zelo nezaupljiva in ni nikogar spustila v svoj obroč tesnih prijateljev. Zdaj, ko sva obe vstopili na fax in je ona odšla študirat v drug kraj, se najine vezi krhajo :( poskusive se slišat, včasih se ne vidive po 14 dni. :( Glede tiste prijateljice, katero sem opisovala tukaj...hudo mi je. Kaj pa naj drugega rečem. Vsake toliko ji napišem sms (nočem prepogosto), a odgovor prihaja in prihaja...ponavadi pride po 12urah ali pa naslednji dan. Ah ja, nič ne bom najprej pisala, ker nima smisla. Meni prijateljstvo pomeni veliko.Človeka spoštujem, sem mu na voljo in mu pomagam,ko lahko in če sem sposobna in v zameno nikakor striktno ne pričakujem usluge. Mene osreči, če pomagam, seveda pa je pomoč, ko jo potrebujem, zelo dobrodošla. Pač...vse to,kar si ti,sanna opisala.
Zaradi vseh tistih neuspešnih prijateljstev čedalje manj zaupam in se še težje spuščam v neko pristno prijateljevanje.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 30. Okt. 2012 22:19

xNamegirl napisal/-a:Živjo,

Hvala za pomoč

no jaz sem že čisto odnehala slediti ta forum,ker me ne marajo tukaj,ker mogoče res sprašujem neumnosti in pišem drugače kot vsi in sem DRUGAČNA kot vsi,ampak me ne zanima :wink: in me nikoli ni zanimal...kaj si kdo misli :P o meni,jaz vsekakor ne zanemarjam ljudi ampak sem imela preveč problemov z njimi tako,da jih zdaj vsekakor "ZANEMARJAM" in celo odneham in ni mi mar več...so me vsi razočarali in kdor želi z mano kontaktirati je njegova stvar,sem odprta in mogoče malo preveč samo svoja in nisem kot drugi ,vem pa,da je moje srce veliko in,da nekoč sem še bila naivna,kako naj rečem vrjela,da lahko popolnoma vse povem drugim,da me ne bo izdal,da po vseh situacijah slabih,dobrih ne bo le tisti en"samo nek nekdo k ga nekdo porabi k ga nujno rabi" drugače nisi sploh pomemben,zato nočem več gledati pozitvno,ker tako dobro poznam ljudi,kako so lahko polni vsega denarja,ponosa,da ne morejo v oči pogledati iskreno,in reči žal mi je ampak jim je že vse oproščeno k vedno s kom se pogovarjajo z mano,ki le vse odpustim,lahko bi to pred celim svetom povedala,da sem ponosna najbol na sebe k so me tako hudo przadeli,da nimam več besed za moje življenje.

Ampak neglede na mojo žalostno zgodbo mi ni žal,da nisem taki kot drugi k že z samo besedo,dejanjem mislijo svoje, in ti ne bodo povedali iskreno kaj si mislijo,ne bodo te sprejeli takšen kot si ,ampak se bodo zgrožali nad tabo, tako kot ta forum,k ni nič vreden,takih ljudi,je pa res,da imajo oni še več problemov k jih imaš ti, in le oni si lahko sam sebi oprostijo k jim ni pomoči,nimajo velikega srca in ne sprejmajo drugačnosti,sprejmejo samo take kot so oni,

za njih normalno,zate nič vredni več,ker veš kako si ti predan in kako si ti iskren in kakšen si ti,in nikoli mi ni žal,da sem to jaz

nimam pa sodit ljudi,ki niso podobni meni.
Special CHICK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Special CHICK » 31. Okt. 2012 9:26

Ocitno ji le nisi prava prijateljica, se ne strinjam s tem da spoznava ljudi in novo okolje, ker ce bi ji ti nekaj pomenila bi ljudi spoznavali skupaj (kot naprimer vcasih). In ti bi ji lahko bila v oporo v dneh ko se v novem kraju ne znajde najbolje. Ocitno podpore ne potrebuje, tvoja druzba pa ji ne odgovarja kot ji je vcasih. Daj ji cas :) pojdi na sprehod in spoznaj nove ljudi :)
It`s all about taste. If you are cheap, nothing helps.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 31. Okt. 2012 22:05

Ocitno ji le nisi prava prijateljica, se ne strinjam s tem da spoznava ljudi in novo okolje, ker ce bi ji ti nekaj pomenila bi ljudi spoznavali skupaj (kot naprimer vcasih). In ti bi ji lahko bila v oporo v dneh ko se v novem kraju ne znajde najbolje. Ocitno podpore ne potrebuje, tvoja druzba pa ji ne odgovarja kot ji je vcasih. Daj ji cas smile pojdi na sprehod in spoznaj nove ljudi .....

očitno je slaba prijateljica,ki ji je malo mar za druge :roll:
feik feik....ne strinjam se!če bi bila tako dobra....ji ne bi bilo vseeno
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 31. Okt. 2012 22:25

pravi prijatel je s tabo v dobrem in slabem,ti stoji ob strani in vsekakor te ne postavla na zadnje mesto in ignorira,pravi prijatel ni,da te za drugim hrbtom opravla,pravi prijatel ni,kdor te zapušča in pusti na cedilu,pravi prijatel je zelo dragoceni zaklad če najdeš ta zaklad vse drugo izgubi pomen,feik prijatelstvo oziroma znanci...

vsi drugi "prijatelji" so le znanci k se spovnijo nate,ko jim prideš prav saj skrbijo le zase....in je še milijon različnih ljudi,ki žal prijateljstvo jemlejo kot vse znance k jih vzamejo za vse prijatelje in nihče ne ve kaj v resnici pomeni,pravi prijatel.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 01. Nov. 2012 15:16

xNamegirl napisal/-a:
Zaradi vseh tistih neuspešnih prijateljstev čedalje manj zaupam in se še težje spuščam v neko pristno prijateljevanje.

Mislim, da neuspešnih prijateljstev ni, saj se od vsakega nekaj novega naučiš, preživljaš lepe trenutke, se zabavaš... Ampak ljudje odraščamo, potrebe in želje do drugih rastejo z nami. Eni ljudje ti lahko to kar rabiš nudijo dlje, drugi pa manj časa (in seveda obratno). Prijatelji pridejo in grejo :).
Pač razširi svoj krog znancev (npr na svoji smeri na faksu, če si vključena v kake druge skupine..), saj je tako bolj verjetno da bo prijateljstvo dlje trajalo, saj boste imeli več skupnega, več možnosti za preživljanje časa skupaj...
Npr, ravno tako kot ti, sem imela nekaj prijateljic iz OŠ, z eno sem stike praktično takoj prekinila, z eno pa že nekaj let umetno vzdržujemo občasne stike. S tretjo smo šle skupaj na SŠ in se še vedno družimo (čeprav manj odkar smo na faksu). Ne pravim da mi zaradi tega ni hudo, ampak tako je :).
Življenje gre dalje in mi moramo z njim :)
DonCarleone
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a DonCarleone » 01. Nov. 2012 18:48

V prvi vrsti je treba ločiti prave prijatelje in prijateljice, ki so zelo redki, in dobre znance in znanke, s katerimi se tudi družimo, klepetamo, si izmenjujemo drobne usluge in pozornosti, ampak se hkrati tudi zavedamo, da to ni pravo prijateljstvo.
Ko srečaš pravega prijatelja , moraš čutiti, da je zaupanje, pripravljenost na druženje, ali pomoč, obojestransko. Če smo v stiski, rabimo kakršnokoli pomoč, nasvet, je pravi prijatelj vedno pripravljen pomagati, prav tako smo tudi mi pripravljeni na enake usluge. Če je ta pripravljenost samo enostranska, potem to ni prijateljstvo ampak izrabljanje nekoga, ki smo ga narobe ocenili.

Pravih prijateljev pa že skoraj, da ni več.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 01. Nov. 2012 19:04

Sarissima je preveč zadovolna s tem kar ima :D jaz sem bol kritična končno nekdo prav povedal

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov