Ljubezen in problem zaradi veroizpovedi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

BlackStar10
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackStar10 » 01. Avg. 2012 15:17

Stara sem 17 let in z fantu sma že 1 leto skupaj... problem je v tem da ni enake vere kot jaz...
Imama se zelo rada in bi želela povedati staršem za njega toda bojim se kako bodo sprejeli saj vedno govorijo, da nesmem imeti fanta druge vere...

Nevem kaj naj naredim, toda nikakor ga ne bi želela zapustiti saj se enostavno imava preveč rada prosim pomagajte kaj naj naredim, da bi mi starši pustili, da sem z njem :(
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 01. Avg. 2012 15:55

najboljše da jim dopoveš, da tako pač je. kakor poznam našo vero je taka da je treba vse ljudi enako spoštovat in jih sprejemat, in tiste ki imajo drugo vero in tiste ki sploh ne verujejo v nič.

kako pa je z njegovimi starši oz. z njim? da bo šlo morata obe strani sodelovat in sprejet druga drugo.
hej norci :)
BlackStar10
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackStar10 » 01. Avg. 2012 16:22

slovenc79 napisal/-a:najboljše da jim dopoveš, da tako pač je. kakor poznam našo vero je taka da je treba vse ljudi enako spoštovat in jih sprejemat, in tiste ki imajo drugo vero in tiste ki sploh ne verujejo v nič.

kako pa je z njegovimi starši oz. z njim? da bo šlo morata obe strani sodelovat in sprejet druga drugo.

Njegovi starši, že vejo in se strinjajo s tem da sva skupaj in so veseli...
Toda mojim nevem kako bi dopovedala da ni važna vera :/
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 01. Avg. 2012 16:28

Ja najprej jim namigni, da se družiš z njim itd , ne vrži jim kar takoj pod nos tega enega leta.
Potem je pa vse odvisno od njih-če ga bodo sprejeli ql, če ne pa pač nadaljuj z videvanjem tako kot si to počela do zdaj, vsaj dokler ne bosta polnoletna ali pa še malo preko in boš lahko odpeketala od doma. Staršem je v takšni situaciji potem ponavadi žal ali pa tudi ne. Boš pa vsaj stara dovolj,da boš sprejemala svoje odločitve brez da bi starši pritiskali nate do te mere, da bi popolnoma vplivali na tvoje odločitve.
The world is as you are.
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 01. Avg. 2012 16:32

ma to moraš že v začetku skenslat muslimane
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 01. Avg. 2012 16:51

eh, saj so civilizirani ljudje.

pa naj še kkšno sestro pripelje :P to je res bedno da v slo pride 10 moških priseljencev na 3 ženske.

blackstar, no vsaj njih imata na vajini strani.

veš kaj se mi dobra ideja zdi.. tako kot pravi emanuela, reci da si ga spoznala, da sta prijatelja itd.. pa bojo videli da se fant lepo obnaša, da spoštuje drugačno vero, bojo še najboljše šanse kar se lepega načina tiče :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 01. Avg. 2012 19:06

Kako mi gre na živce tale z muslimani ... a če je druge vere je sigurno musliman? Kaj če je pa jud, hindujec ali budist? Kaj če je mogoče ateist? Vemo le to, da ni agnostik in potem smo že pri predvidevanju, da je on musliman. Ali še bolje ... zakaj ne bi ona bila židinja ali muslimanka? Stereotipiziranje fej fej fej.

(Pa da ne bi o tem, da je povsem neumestna pripomba "muslimane je treba takoj skenslart. Kakšna nestrpnost wtf?)
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 01. Avg. 2012 19:21

hja v sloveniji če je človek veren je pol verjetno kristjan. muslimanov je malo, židov indu budistov tralala pa jih ni skoraj nič

če bi pač ta punca ga skenslala že prvi dan, ker pač ima tako družino, pač zdaj nebi imela take težave ane. pač
:)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 01. Avg. 2012 22:17

kakšna primitivnost. najbolj čista vera je muslimanska, najbl ogabna pa krščanska.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 01. Avg. 2012 22:38

abby, muslimanov pri nas je (poleg kristjanov) dosti več kot pripadnikov katerekol tretje vere ;) pač priseljenci iz z juga..

je pa res, ni nujno da je musliman.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 01. Avg. 2012 23:27

White_Widow napisal/-a:kakšna primitivnost. najbolj čista vera je muslimanska, najbl ogabna pa krščanska.

Še bolj primitivna je tale izjava. ;) (Ampak jbg, smo v napačni temi)

BlackStar10, verjamem, da znajo bit eni starši precej ozkogledni in trmasti, ko pride do takih zadev.. Vseeno pa ne silit z glavo skozi zid, ker boš sam poslabšala situacijo. Probaj jim ga 'približat' počasi, na zrel način :) Če bodo pa še vedno guslali svoje, well.. kot je rekla emanuela, tvoji starši ne bodo mogli celo življenje sprejemati odločitev namesto tebe, prej ali slej boš pač samostojno zaživela. Je pa res, da se znajo zaradi takih 'malenkosti' dostikrat skrhat nadalnji odnosi z lastno družino, kar ponavadi je posledica vpliva kulture/vzgoje/etc (nobenih stereotipov tuki..)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 02. Avg. 2012 0:48

jaz iz njenega posta sklepam, da so njeni muslimani in ne njegovi...

avtorica, če imam prav, potem bodo starši skoraj zagotovo zahtevali, da končata in izsiljevali s tem, da se te bodo odrekli in podobnimi bedarijami. bodi tiho in se še naprej videvaj z njim tako kot do zdaj. če bosta čez 1 leto še vedno tako zelo zaljubljena jim povej takrat.

(takrat boš tudi lažje spokala kufre in odpeketala kot zdaj, pri 17. poskusi začet kje delat med vikendi, da si prihraniš nekaj denarja, ker imajo starši navado izsiljevat z denarjem.)
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 02. Avg. 2012 9:34

Tudi jaz sem pomislila, da je ona ali hči ortodoksnih katoličanov ali muslimanov, on pa evangeličan, ampak okej ... saj ni važno.

Se strinjam s tem, da za zdaj pustiš kot je, pri 18 pa poveš. Vmes si nabereš denar in če bo potem problem, odideš. Ne zaradi fanta, ampak predvsem zato, ker ni prav, da kdo drug v takšni meri odloča o tvojem življenju.
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a vrocamucka » 02. Avg. 2012 10:01

no če je ona slučajno muslimanka je to še en razlog več, da muslimani ki se držijo njihove vere nimajo kaj počet v sloveniji. iz primera te punce se vidi, da prihaja do nepotrebnih problemov zaradi tega.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 02. Avg. 2012 10:26

V našem okolju delajo največ problemov primitivneži, ki se radi imenujejo katoličane. Takih je največ in problemi, ki jih povzročajo so v nebo vpijoči. In dajte svoje verske in drugače nestrpnosti zadržat zase, kar ti pišeš vročamucka ( :roll: ) meji na sovražni govor.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov