Osamljenost, depresija

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 23. Jun. 2012 12:00

Zadnje čase sem spet slabe volje. ne znam biti sama, ne morem bit. Počutim se kot da sem sama na vsem svetu. Obiskujem psihologa, imam 2 kolega (kolega in kolegico s tem da se z njimi vidim 1x na teden ker nismo v istem kraju). Domov ne morem it, čepraw bi bla najraje čez poletje tam če bi seveda imela to možnost. Imam ogromno izpitov, za katere nimam motivacije, imam službo, Ampak to mi enostavno ni dovolj. Počutim se resnično osamljeno in to me sprawlja v zelo slabo voljo, tako da ne vem kaj naj. Danes je spet en teh dni. Bojim se sama sebe kaj bi si nardila ker sem že mela te misli v sebi. Nevem kako naj si sama pomagam.
Take chance. Make a change. And breakaway.
miki miška :)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a miki miška :) » 23. Jun. 2012 12:35

Rožica..iz kje pa si?

Mislim, da ti manjka dobrih prijateljev, s katerimi bi kam šli in bi tako pozabila na skrbi.

Vzrok da si osamjena pa je mislim da kriva tudi ta odtujenost do doma. Se ne da kako popraviti? Mogoče pogovor?

Lepo bodi
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Jun. 2012 14:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 23. Jun. 2012 15:01

živim v Ljubljani, ker tukaj študiram. Moji cimri se zdaj usi izselijo ker je konec študijskega leta tako da sem sama v stanovanju. Ta dva kolega pa sta na Obali. Če bi imela stanovanje na obali bi šla dol ampak ga pač nimam. Najhuje je ker se bojim sama sebe.
miki miška :)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a miki miška :) » 23. Jun. 2012 16:04

Ma ne tako misliti o sebi. Zakaj bi se bala sebe?
Probleme si največkrat delamo sami. Vem iz lastnih izskušenj. Po mojem si pa prav uredu oseba in ti manjka dobrih ljudi okoli sebe.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 24. Jun. 2012 7:05

Kaj pa tvoj psiholog pravi na to? Jemlješ kakšne antidepresive?

Če zmoreš, je vsekakor odličen predlog, kar je napisala sirova. Da poskušaš začet z neko novo dejavnostjo, ki bi vključevala spoznavanje novih ljudi. Kaj pa kakšna športna aktivnost mogoče? Ples?

Domov ne moreš iti? Zakaj? Imate slabe odnose ali je to zaradi službe? Lahko menjaš službo ali je take narave, da se ti zdi nujno, da jo obdržiš? Če se počutiš preslabo in je služba razlog, da ne greš domov, je bolje, da službo pustiš. Sama veš, kako hudo slabo se počutiš in koliko ti pomeni ta služba.
Ali pa, če praviš, da sta tvoja prijatelja na Obali, lahko greš k njima za nekaj dni? Si lahko vzameš dopust? Mislim, da bi nujno potrebovala okoli sebe ljudi, ki jim zaupaš, dokler ta faza ne mine. Razumem, da ti je sami, sploh če se sama sebe bojiš, res neznosno.

Sama si lahko pomagaš z dnevniškimi zapisi, z dihalnimi vajami ali drugimi načini sproščanja, ampak to gotovo tudi sama veš in vsaka oblika samopomoči zahteva določeno moč, za katero pa ne vem, ali jo ti trenutno čutiš ali ne.

Kako je pa s tema prijateljema, ki ju omenjaš? Vesta kaj o tem, kako se počutiš? Vesta kaj se ti dogaja, česa se bojiš? In domači?
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 24. Jun. 2012 15:37

Najdi si enega prijatelja ki je velik optimist in zabavljač, da poka fore nonstop..tak da se malo sprostiš pa to :wink:
Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 24. Jun. 2012 19:26

jaz bi že spoznala nove ljudi, samo ki nevem kje pa kako .. in tudi mam probleme z zaupanjem ker mam ene par negativnih izkušenj in si ne pustim da bi komurkoli zaupala sploh, to je pomoj ful problem pr meni .. drugače se aktivno ukvarjam s športom, to je ena stvar ki je pozitivna.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 24. Jun. 2012 21:31

Zaupanje..to je bol tak..vsak človek si lahk nekega dne premisli in ni več takšen kot si ga navajena. Si pač najdeš novega ki mu lahko zaupaš
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Jun. 2012 21:39

celjanar napisal/-a:vsak človek si lahk nekega dne premisli in ni več takšen kot si ga navajena.

Tega ni.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
imfit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 5. 2010
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a imfit » 24. Jun. 2012 21:42

*huuug* za eno rožco :)
Čeprav virtualen od neznanca, upam da pomaga. :razz:
http://vigrxplus-nakup.si/
Zadnjič spremenil imfit, dne 03. Jan. 2014 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
BrB, kosilo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 24. Jun. 2012 22:29

emanuela napisal/-a:
celjanar napisal/-a:vsak človek si lahk nekega dne premisli in ni več takšen kot si ga navajena.

Tega ni.

Česa ni? Hotel je povedat, da se človeku tudi ljudje, katerim je dolgo zaupal in vanje verjel, lahko enkrat izneverijo. Vsaj tako jaz razumem tisto poved. Pač prijatelji se odtujijo, skregajo, poti se razidejo, nekomu se ne da več z neko osebo družit in ukvarjat... nič posebnega ali neobstoječega, vezi med ljudmi so dinamične in vsak dan nastajajo ali razpadajo :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Jun. 2012 0:44

Kot je vidno, sem ciljala na nenadno spremembo pri ljudeh. Ljudje so takšni kot so, spremembe se ne zgodijo čez noč, samo mi smo mogoče osupli nad "nenadno" spremembo, ki mogoče to sploh ni.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Jun. 2012 0:47

mogoče pri nekaterih. pri vsakem pa sigurno ne.

eni ljudje so ljudje navad in ne marajo sprememb. tak sem tudi jaz. tudi če bi začutil željo po neki spremembi, če bi bila negativna, npr. da bi si zaželel varat, bi jo ignoriral da bi minila.
hej norci :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 25. Jun. 2012 7:41

emanuela napisal/-a:Kot je vidno, sem ciljala na nenadno spremembo pri ljudeh. Ljudje so takšni kot so, spremembe se ne zgodijo čez noč, samo mi smo mogoče osupli nad "nenadno" spremembo, ki mogoče to sploh ni.

Sem sklepala, da si kaj takega mislila, ampak iz njegovega posta itak ne izhaja nič takega :wink: Pač hotel je samo povedat, da tudi ne moremo vedno zaupat ljudem, vsak lahko kdaj izda naše zaupanje (pa nima veze, a se to zgodi v daljšem obdobju ali čez noč, tega elementa sploh ni poudarjal... tisto 'nekega dne' je pač uporabil namesto 'nekoč v prihodnosti', ne dobesedno.. point je v efektu, da bo uporabnica lahko spet razočarana nad ljudmi). Sploh pa npr. pri najstnikih take stvari lahko tudi hitro nastajajo, še preveč 'najboljših' prijateljic se npr. na vrat na nos skrega ali začne opravljat npr. zaradi nekega fanta, ji ga spelje itd. (ja, že prej verjetno to ni bila ravno dobra prijateljica, sam to nima veze, gre za to, da ji je tadruga zaupala in je razočarana - in zgolj pred tem dejstvom celjanar svari uporabnico in ji svetuje, naj si v primeru razočaranja najde koga drugega) :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov