Nevem kaj naj si mislim...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

3ntip
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a 3ntip » 11. Mar. 2012 15:14

Iz moje strani je ljubezen, sodeč po temu kaj mi govori naj bi bilo tudi iz njene.
Problem je ker iz nje ni take strasti kot bi jo želel. Jaz sem zelo strasten človek.

Npr (banalen primer...imam pa še precej drugih): enkrat smo se malo kregal (krivda ni bila izključno moja, ampak bolj vzajemno) po telefonu, ko je bila v tujini. Po tistem sva za ta dan nehala komunicirat. Sem pa si želel se pobotat, ker pač ne maram bit skregan in želim imeti razčiščene stvari. Odločil sem se, da jo bom presenetil z darilcem ko prispe domov. Točne ure nisem vedel kdaj pride (nisva komunicirala) zato sem pač skelpal na podlagi koliko poti ji še manjka do doma. V poznih urah sem jo čakal cirka urco pred njeno hišo, gledal kdaj pride, razmišljal kaj sladkega ji bom izpovedal itd. (Načrt se je kasneje tudi izpeljal...bolj ali manj)
Poanta zgodbe je ta, da sem bil pripravljen čakat in jo presenetit in predvsem ji dal vedet, da se trudim zanjo. Ona kaj podobnega ni še nikoli izpeljala in niti si ne predstavljam da bi.
Če se kregamo zgolj reče, da želi it spat in drugi dan se obnaša do mene kot, da sem nek predmet. Niti jezno me ne gleda, ne žali, ne draži. Zgolj gre po vsakodnevnih opravilih.
Ko bi mi vsaj SMS poslala, da sem glup, debil ali whatever (nisem :D ) ...sam ne tisto hladno ignoriranje. Sej vem, da je ignoriranje pogosto uporabljena metoda kaznovanja, sam nekaterim se pač to vidi. Ona pa ali je mojsterca v igranju ali kar je še najbolj srhljivo...pač ne fejka.
Dvem zaljubljencem se pač vidi...ne moreš nekaj tako dobro blefirat, vsaj jaz ne.

Sej ne rečem, nekateri mogoče tako doživljajo pa čeprav lahko ljubijo...sam vrjemite to izpade tako hladno. Pač zaradi takih dogodkov, včasih prav podvomim v njene besede.

Jaz sem človek "hate me or love me", ne morem pa ostati hladen. Jaz se zanjo zelo trudim.

Ponavljam...sej ni da se to nonstop dogaja. Lahko da je tudi pač tak bolj "nečustven/zaprt" tip človeka, kar še ne pomeni, da me ne ljubi. Sam taki dogodki me res zelo odvrnejo.

Je kdo kaj podobnega že doživel, kako ste si vi razlagal?
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 11. Mar. 2012 15:27

Moram priznati, da sem jaz osebno velikokrat naredila napako v stilu "jaz bi to tako, ce pa on ne, pa pomeni, da me nima rad". Ljudje se obnasamo razlicno, izkazujemo custva razlicno in ce ona ne dela tega, kar ti, se ne pomeni, da ji je vseeno. Ce odmislis prepire in grandiozne geste, kako se drugace obnasa do tebe? Je ljubeca, ko nista skregana? Kako se obnasa, ko na primer rabis njeno pomoc?

Vsekakor pa bi bilo dobro, da se o tem pogovoris z njo, ker ce bos po tihem kuhal zamero, brez da bi ona sploh vedela, kaj se dogaja, se lahko zgodi, da se bodo tvoja custva do nje ohladila.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 15:59

Niti jezno me ne gleda, ne žali, ne draži. Zgolj gre po vsakodnevnih opravilih.
Ko bi mi vsaj SMS poslala, da sem glup, debil ali whatever (nisem biggrin ) ..

ko pa bi bilo tako, bi pa pisal sem, da si tega ne želiš...nikoli nam ni prav...mislim, jaz bi ibla vesela, če bi bilo tako :D
Ona kaj podobnega ni še nikoli izpeljala in niti si ne predstavljam da bi.

mislim, da si si že sam odgovoril
3ntip
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a 3ntip » 11. Mar. 2012 16:11

@Sitna3

Sem skušal ji povedat svoja čustva, ampak ni se izšlo kot sem želel. Upal sem, da bo samo izmenjava mnenj, dejansko pa so se začele obtožbe.

@White_Widow

Morda ja, morda pa ne. Jaz želim, da se mi punca pač razjasni kaj in kako. Najraje bi to videl, da gremo na sprehod in imamo racionalno debato ter mirno rešimo težave.
Sprejel bom tudi nekaj vročekrvnega prerekanja.
Sam ne tisto ignoriranje. To pač ni moj stil.

Še najbolj me skrbi, ker vem da ni rešitve...zatorej je to sporočilo bolj kot ne en "rant". Pa mal sprašujem kako gre drugim.

Kako pri vas rešujete težave? Kako zgleda pri vas "pogovor"?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 11. Mar. 2012 16:33

Kako pri vas rešujete težave? Kako zgleda pri vas "pogovor"?

moj se tut dostikrat "noče pogovort" in se dela, kot da se ni nič zgodilo...jaz počakam kakšen dan, dva, da se oba malo ohladiva, potem je pa tudi on pripravljen povedat svojo plat zgodbe

je pa pomemben tudi način, kako stvar poveš...da ne izpade tako, da se partner počuti napaden in si nastrojen proti njemu oz. kot da mu hočeš kaj slabega oz. da ga hočeš spremenit v drugo osebo
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 11. Mar. 2012 17:34

3ntip napisal/-a:Ko bi mi vsaj SMS poslala, da sem glup, debil ali whatever (nisem :D) ...sam ne tisto hladno ignoriranje. Sej vem, da je ignoriranje pogosto uporabljena metoda kaznovanja, sam nekaterim se pač to vidi. Ona pa ali je mojsterca v igranju ali kar je še najbolj srhljivo...pač ne fejka.

Ne vem, če te prav razumem, ampak zveni kot da misliš, da sta izključno dve opciji in da je ena, da te ignorira zato, da bi te kaznovala, in druga, da te ignorira ker je enostavno taka in ji ni dosti mar zate. In mislim, da tu najverjetneje nobena od teh dveh opcij ne bo držala. Ti mi deluješ kot bolj čustvena in ekstrovertirana oseba, tvoja punca mi pa deluje kot bolj misleča in introvertirana oseba. To mi pa deluje tako zato ker sem sama taka introvertirana oseba in ko se z nekom skregam, imam predvsem željo se malo umaknit, si odpočit in o tem lepo premislit. In to nikakor ne pomeni, da tisto osebo s katero sem se skregala poskušam kaznovati ali da mi ni mar zanjo. Ravno zato ji tudi ne pišem nekakšnih grdih sporočil in jo poskušam vmes ne prizadeti. Pomeni le to, da sem taka, da potrebujem malo manj pozornosti in malo več časa za počitek in premislek. :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 11. Mar. 2012 20:50

Kot prvo, zakaj pises v mnozini, ko govoris o tebi in njej?

Glej, ljudje smo razlicni in vsak na svoj nacin procesira misli in obcutke po prepirih, nesporazumih itd. Ti se rad cimprej pogovoris in razresis, ona pa pac rabi malo dlje. Ignorira te zato, ker se takrat se ni pripravljena soocit s tabo in sama pri sebi se premleva dogodke. Dejstvo je, da cloveka ne mores prisilit, da se stvari razresijo takoj, ce na to ni pripravljen. Od nje ne mores zahtevat, da se takoj pogovorita, ce to ni njen nacin in tako ne bosta resila nic. Daj ji cas, ki ga rabi in ko bo pripravljena, bo ze prisla do tebe. Verjemi, da je mnogokrat bolje, da obe strani malo premislita in se ohladita, preden se stvari resujejo, ker oba lahko razmisljata z malo bolj trezno glavo kot takoj po prepiru.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Mar. 2012 22:32

Ko te ignorira ne pojdi k njej po pozornost, če te ignorira in ni pripravljena imeti konstruktivnega pogovora s tabo, zakaj bi skakal okoli njene riti.

S tem samo še pristaneš in priznaš v njeno verzijo, in če te nekdo tretira kot en kup dreka zakaj bi to počel.

Popolnoma te razumem, saj sem tudi jaz tak....ampak punci daš pozornost, ne ko nekaj zajebeš...ampak ko se spomniš, ker potem te že skoraj dresira: "aha, zdajle se bom namulala, ga ignorirala, on bo prišel po kolenih in še darilo bom dobila".

Če te ignorira, sprejmi to ignoriranje in ji reci naj se pride pogovorit do tebe ko se bo nehala obnašati ko majhni froc.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 12. Mar. 2012 12:36

Jaz pa nisem čisto sigurna, če prav razumem to, da te ignorira. Namreč, če se skregata zaradi neke nepomembne bedarije, in se ona naslednji dan obnaša NORMALNO (pač se ti ne opraviči šestkrat in potem še dvajsetkrat vpraša, če je vse ok) to ni nek hud problem. Če gre pa za ignor v smislu da sploh ne želi stika s tabo, je pa pač možno, da
a) se gre "tiho mašo" in te pač malo izsiljuje (zdaj če si res ti zajebal ok, ampak dvomim, ponavadi sta za prepir potrebna dva :wink:) --> to je meni osebno malo otročje in nezrelo, sploh če tudi po nekaj pretečenega časa ni sposobna požreti ega in se pogovoriti (opravičiti, whatever)

b) pač res potrebuje samo malo časa, da prepir "sprocesira" --> v tem ne vidim problema, če ti da potem tudi vedeti, "da je vse skupaj prespala in da sedaj vidi da..."

Pogovori se z njo. Če se pač ni pripravljena / sposobna o tem pogovoriti, ti to tudi že lahko da marsikateri odgovor.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 12. Mar. 2012 15:48

Jaz sploh nisem razumela tako, da ga ignorira na otročji način, pač dela normalne vsakodnevne stvari, kot je napisal.
Prej se mi zdi njegovo razmišljanje otročje.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 12. Mar. 2012 15:58

^^ Jaz pa razumem tako, da ga namerno ignorira, ne da se normalno obnaša - saj je napisal, da se obnaša, kot da bi bil predmet :wink: Jaz si predstavljam, da gleda s praznim pogledom skozenj, kot da ga ni in pač brez besed zlaga perilo, kuha kavo oz. karkoli že pač počne, kot da ji ni mar / ne opazi, da se on nahaja v istem prostoru. In si lahko predstavljam, da ga tak prezirljiv način boli.
3ntip
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a 3ntip » 12. Mar. 2012 19:37

White_Widow napisal/-a:Jaz sploh nisem razumela tako, da ga ignorira na otročji način, pač dela normalne vsakodnevne stvari, kot je napisal.
Prej se mi zdi njegovo razmišljanje otročje.

Ne sledim, zakaj bi bilo moje obnašanje otročje?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 12. Mar. 2012 19:54

sori, nisem mislila tvoje obnašanje, ker te niti ne poznam in ne vem, kako se obnašaš, mislila sem pa predvsem na tole

Ko bi mi vsaj SMS poslala, da sem glup, debil ali whatever

to se mi zdi toook v stilu 15-letnikov.

Meni se pač zdi ona (po napisanem sodeč) bolj zrela od tebe. Rabi mir, da v miru razmisli kako in kaj, kar je v bistvu še najbolje. Ker ko si jezen, se res ni dobro pogovarjat o resnih stvareh.
3ntip
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a 3ntip » 12. Mar. 2012 20:26

White_Widow napisal/-a:sori, nisem mislila tvoje obnašanje, ker te niti ne poznam in ne vem, kako se obnašaš, mislila sem pa predvsem na tole

Ko bi mi vsaj SMS poslala, da sem glup, debil ali whatever

to se mi zdi toook v stilu 15-letnikov.

Meni se pač zdi ona (po napisanem sodeč) bolj zrela od tebe. Rabi mir, da v miru razmisli kako in kaj, kar je v bistvu še najbolje. Ker ko si jezen, se res ni dobro pogovarjat o resnih stvareh.

Nisem napisal, da si tega želim, trdim pa da je vsaj to bolje kot igrano ignoriranje.
Sam včasih res mislim, da ne igra.

Idealno bi bilo seveda, da se pogovoriva.

Morda so težave globlje, morda pa je pač taka.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 12. Mar. 2012 20:32

ne rabiš citirat tistega, ki je napisal pred tabo :D

Ja, zakaj pa se še nista pogovorila?

Kako pa sploh zgleda to "ignoriranje"?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani