prazniki

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 16. Dec. 2011 22:33

Živjo,

stara sem 22 let in sem od doma že odkar študiram (v podnajemu). Imam pa kar veliko razdaljo do doma. Naslednji vikend je že božič, in vsi grejo domov. Mene pa niti malo ne vleče v moj kraj, ker se z mamo niti najmanj ne razumem. Zelo dobro se sicer štekam z očetom, slišiva se vsak dan. Ni pa to enostavna situacija da bi se dalo kar tako rešit. Ko sem očetu omenila da naj bi prišla domov, je bil sicer vesel ker bi me videl, ampak je rekel da ne bi blo prav dobro. Ker vem da bo kreganje, in da se bom zaprla v sobo. Bil bo najboj depresiven dan v letu. Nimam pa fanta da bi šla k njemu. Zadnje 3 božiče sem sicer bila pri fantu, letos pa pač ne bo tako. Zdaj ne vem. Ali it doma in trpet to doma ali ostati sama v stanovanju za božič?? Ker morate razumet da res mi ni lahko. Mama me niti pozdravi ne, niti me ne nikoli pokliče. Odpisala me je z družine. Imam pa še starejšo sestro, njo pa nosi po rokah seveda. Je že zaposlena, ima resnega fanta že 5 let ... Jaz pa pač še nisem končala s faksom. Tako je doma že od SŠ, ko sem bila zadnji letnik sem odštevala dneve da grem od doma. Predlagajte mi, kaj da naredim? Kašna je najboljša možnost?
Take chance. Make a change. And breakaway.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 16. Dec. 2011 22:49

najboljša varjanta je seveda pošlihtat zadeve doma.

Drugače pa, ne vem kako je v tvoji družbi, ampak jaz poznam kar nekaj ljudi, ki ne "praznujejo" božiča. Ga preživijo kot navaden dan. Če poznaš kakšnega takega, ga povabi v kino/sprehod/kavo karkol, lih tok, da ne boš sama pa razmišljala.

Če pa ti je ful do praznovanja, pa kakšna babica? Teta? Prijateljica? Poveš, kakšna je situacija in prosiš, če se jim lahko pridružiš na božični večer.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Dec. 2011 22:55

Zakaj pa imaš takšen odnos z mamo oz. kaj je jabolko spora? :?
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 16. Dec. 2011 22:57

Ja, prazniki niso za vse lepi.
Sigurno imaš kako prijateljico v kraju, kjer študiraš, pa pojdi z njo k polnočnici, se odpejite na izlet v kraj, katerega še ne poznate / ...
Če boš sama v stanovanju par dni, boš samo razmišljala, to pa ni fajn....druži se ;)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 16. Dec. 2011 23:18

barbie_girl_85 napisal/-a:najboljša varjanta je seveda pošlihtat zadeve doma.

Tako družinsko situacijo se niti slučajno ne da rešit v enm tednu.
Kaj pa, če se zmeniš s kako kolegico, ki bo tut ostala v kraju kjer študiraš pa gresta na kako večerjo? Al pa mata movie night. :)
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 16. Dec. 2011 23:20

ni bilo mišljeno v enem tednu, mišljeno je bilo kot "optimalno" stanje. Za prihodnje božiče bolj, kot za letošnjega.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Dec. 2011 0:28

ena_rožca te čisto razumem. Jaz živim sicer doma, ampak sem v zadnjih dveh mesecih ugotovila, da živim s samimi hinavci in zdej imamo bolj uraden odnos. Tebi je vsaj lažje, ker drugje študiraš in še vedno lahko ostaneš v kraju študija. Jaz pa dejansko nimam kam it. Pa imam drugače božič ful rada, je moj najljubši praznik, nek čas ko ga preživiš z družino, ampak letos sploh ne vem kaj naj naredim...ne moram sedet z njimi za mizo pri božični večerji pa da vsi glumimo neko srečno družino. Mi je res težko, ker bo božič, potem imam še rojstni dan in potem še novo leto in se že kar bojim kaj bom, ker bodo zagotovo pričakovali, da bom te dneve preživela z njimi, jaz imam pa totalen odpor do njih! Tako, da ti zelo težko svetujem kaj naredit, ker mene tudi prihajajoči prazniki ne veselijo preveč...
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 17. Dec. 2011 0:51

mogoče najboljše da greš skupaj s kakimi prijateljicami, prijatelji oz tistimi s katerimi se dobro razumeš, pa tudi ne morejo biti doma, kam ven ali pa kej...

lahko pa tudi prideš domov... mogoče pa ne bo tko hudo, mogoče tud priložnost da se z mamo končno pobotaš...
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 17. Dec. 2011 13:21

Imam kolegico, ki ne da se doma ne razume, ampak preprosto je njena mat bolj na je** ga in se niti čez tedn ne slišta dost, ampak se mata tko useen radi pa vse. Ona za praznike nikol ne hodi domov, ker ji je v Ljubljani čist kul, tko da se je lani zmenila z ene par kolegi s faxa in so sami praznovali božič. Šli so v kino, center, kuhančka in to je njej prfekt božič.

Tko kot je rekla Barbie, bi blo najlepše, če bi se dalo z mami pogovort, sam glede na tvoj opis situacije, se mi zdi, da je to dost nemogoče. A starša se pa kljub vajinem odnosu z mamo vredu razumeta al kaj?? Če se ne, ne vem zakaj ne povabiš očeta k sebi pa da gresta na kakšno večerjo. Nisi omenila če imaš babico ali dadka, da bi mogoče z njima praznovala al pa kakšne druge sorodnike?
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 18. Dec. 2011 15:08

hmm mene tudi zanima zakaj se z mami ne razumeta, oz. zakaj te ona ne mara? Kako to zgleda, a ko prideš po nekaj mesecih domiv te niti ne pogleda? Kak CRAP od mame pa je to? In ako lahko fotr reče da je bolje da ne prideš domov? WTF?

Nasvet pa ti bolj težko dam, ker sama se vedno zavlečem domov ko mimanjka topline... Kaj pa prijatelji?Upam da jih nisi zanemarila ko si bila v zvezi?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 18. Dec. 2011 23:40

meni letos tud ni, da bi šel za božič domov... in če ne grem domov tud nimam kam :D
Uporabniški avatar
ena_rožca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a ena_rožca » 19. Dec. 2011 2:46

@mmm: kolege imam. fotr pa je to reku ker hoče da se ne bi slabo počutla, ker ve kakšna sem doma. in ja, ko sem doma, komi reče uni čaw, in tle se konča. predvidevam da je taka ker nism po njenih merilih. moja sestra je zaprta vase, pač točno taka kot je mama hotla. jaz pa sem se temu že v srenji šoli uprla. pa nisem hodila ven, do faxa nisem šla niti na eno žurko... uglawnem otroštvo od k. od nje nisem nikoli nbene ljubezni čutila.
Take chance. Make a change. And breakaway.
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 19. Dec. 2011 9:52

kot so ze rekle pred mano, bi ti tudi jaz svetovala, da se zmenis s prijateljicami/ prijatli in si nardite en fajn vecer. Ce je rea tak odnos z mami, pomoje nima smisla hodit domov in met depresivnega bozica. Sigurno imas prijatelje, ki bi bli z veseljem s tabo in se boste mel lahko fajn. Ksn girls night je lahk zlo fajn al pa kar kol ti je pac vsec pocet, kino, savna, masaza, druzabne igre...kar koli, da si nardis en super vecer in ti ne bo zal, ce bos ostala v kraju, kjer studiras :)
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 19. Dec. 2011 14:34

Doma imaš še vedno očeta, s katerim se zelo dobro razumeš. Zakaj potem ne greš domov vsaj zato, da si skupaj z njim...obenem pa še vedno lahko probaš led prebit z mamo in poslušaš počasi izboljevat odnos...

...da bi kar tako obrnila hrbet družini, si jaz ne predstavljam...
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 19. Dec. 2011 14:44

Oprosti, ampak kaki oče je to če dopusti da se mama do tebe tak obnaša?!
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov