Kako pustiti fanta, ki mu pomeniš vse na svetu?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Cuteonee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Cuteonee » 17. Nov. 2011 20:05

Živjo! Imam ogromen problem. S fantom sva skupaj že skoraj dve leti, na začetku je bilo seveda super in fajn zaljubljeno, nato pa se je po enem letu vse nekako umirilo in postalo rutina. Poleg tega meni seks z njim nikoli ni bil nič posebnega in menim da je to ogromna težava, saj se mi zato sploh ne da seksati ker ni nobene strasti z moje strani. No pa da preidem nazaj na rutinsko zvezo. Sama mu rečem ljubim te popolnoma samodejno, brez čustev. Zadnje tri mesece zato tudi vedno bolj razmišljam, da do njega pravzaprav ne čutim ničesar več in da bi mogla it narazen. Tu pa je problem. Jaz vem, da on v meni vidi žensko s katero bi bil do konca življenja, jaz sem na nek način njegova kraljica. Povedal mi je že dosti na začetku, da če bi kdaj šla midva narazen, sploh ne ve kaj bi naredil. Namigoval je tudi na samomorilske misli, in glede na njegovo preteklost, je že jemal antidepresive ko je šel s prejšno punco narazen, me je res strah da bo naredil kakšno neumnost. Zato ga preprosto ne morem oziroma ne vem na kakšen način naj ga pustim, prosila bi za nasvet.
Pa še to, strah me je tudi kaj vse bo za sabo potegnil ta razhod, namreč družini se kar dobro poznata, moja mami je preprosto navdušena nad fantom, prav tako vsi ostali sorodniki in bi rabila še nasvet kako naj razložim to vsem ostalim, ki pač mislijo da je med nama vse vredu. Noben ne vidi, da je ta zveza zame le razlog za žalost in trpinčenje. Rada bi se končno sprostila, ne pa igrala v razmerju in trpela zato, da bo on srečen, vseeno pa mi moja vest govori, da ne morem drugemu človeku porušiti sveta. Pomoč, nujno!
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 17. Nov. 2011 20:22

Noben ne vidi, da je ta zveza zame le razlog za žalost in trpinčenje.??

Sama si si odgovorila. Mislim da bi od nas rada le podporo pri tem. No, najti jo boš morala sama... oz. zbrati moči.

Pa vendar - Pusti ga.
Cuteonee
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Cuteonee » 17. Nov. 2011 20:42

Sej to, odgovor kaj moram narediti že poznam. zdaj me zanima če se je že kdo znašel v situaciji, ko te skrbi kaj bo oseba, ki jo pustiš storila po tem, ko ji poveš dejstva. Namreč nočem zaradi končanja zveze imeti na vesti življenja, vem pa da je moj fant res preveč čustven in nočem da bi v trenutku žalosti in nerazsodnosti naredil kakšne neumnosti. Strah me je, in želim kakšen predlog, kako pustiti takega fanta...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Nov. 2011 20:58

^^ če je on čustveni odvisnik, in si ti njegova droga...ga nisi dolžna vzdrževati.

Če trka na tvojo vest, dlje ko boš hlinila nekaj kar ni to..manj časa boš lagala sebi, on pa itak ne dobiva sam placebo.

Pogovori se z njemu, pogovori se z ljudmi ki so mu blizu...najdita točke ki mu bodo pomagale da bo prebolel.

Jebiga otroka je treba dati stran od joške, tudi če se joka.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 17. Nov. 2011 21:13

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 17. Nov. 2011 22:11

To, da ga imajo radi tvoji starši in da se družini med sabo razumeta, daj na stranski tir. Iz tvojega pisanja je razvidno, da z njim res nisi srečna in tu moraš poslušat sebe in delati tako, da si v prvi vrsti srečna ti. Razumem da te skrbi zaradi njegovega obnašanja, ampak ne smeš pustit, da te potegne v to in te čustveno izsiljuje, da bi z njim vztrajala, ker boš iz dneva v dan vedno bolj nesrečna.

Razhod nikoli ni lahka stvar, tudi če storjen iz povsem racionalnih razlogov. Ampak kot že omenjeno, postavi sebe na prvo mestu in mu povej točno to, kar si napisala tukaj. Bodi odkrita z njim, ker če boš stvari zavijala v celofan, bo še slabše. Po razhodu pa se od njega distanciraj, ne dajaj mu upanja na ponovno združitev. Kar pa se z njim zgodi po razhodu pa vedi, da ni tvoja odgovornost....
Uporabniški avatar
Upgrade_me
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Upgrade_me » 17. Nov. 2011 22:17

hey. no, jaz sem bila v podobnem primeru kot ti ampak seveda hujšem (občutek sem imela da enkrat me neizmerno ljubi in sem mu vse, drugič pa nič in mu nič ni bilo všeč kar sem naredila, niti opazil ni kaj sem za nega naredila ampak je v tistem najdel napake).
torej, kar 7 let sem bila s tem tipom ki je tud meu kao samomorilska nagnjenja. Ko sem ugotovila da do njega ne čutim več nič sem preprosto se pogovorila z njim. čeprav je hoto neke reševat pa to sm mogla bit močna in vztrajat pr svojem. potem sm pač naredla da je kao pavza en tedn in mu rekla da ja, res ne čutim nič. itak v vsakem primeru bo nekdo prizadewt. al ti skor cel lajf al pa on za neke časa pol pa si bo najšu drugo.
Sm tud misla kak bo on brez mwene pa da si neo ki kaj naredo. lej po enem mescu je začel čagirat ko prej nikol ni in mu zaj gre bolš. pa zaj ma tud punco. je pa govoro kak se bo ubil pa ono pa tisto pa so to sam govoričenja, iskane pozornosti kot pa kaj drugega.

Sej sam začetek je težki ko pa začneš govorit pa kr samo vse steče.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 17. Nov. 2011 22:45

Če veš, da tako čutiš...pol boljše prej, kot kasneje. No mogoče ga vseeno malo pripravi na to, pa bodi bolj hladna do njega kakšna dva tedna. Da se mu bo malo svitalo in da ga ne bo treščilo po glavi v momentu.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Nov. 2011 22:48

^^mislim da bi jo potem samo še bolj težil in se še bolj trudil okoli nje...ona pa bi imela samo še slabšo vest.

To moraš narediti v enemu šusu, bolj kot vlečeš bolj je grozno za oba. Ne muči njega in sebe.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 18. Nov. 2011 2:36

Cuteonee napisal/-a: na začetku je bilo seveda super in fajn zaljubljeno, nato pa se je po enem letu vse nekako umirilo in postalo rutina.

Po drugi strani bo pa pri vseh naslednjih tipih prišlo do podobne situacije. Tako pač je. Ko boš parkrat zaključila dvoletno zvezo zaradi istega razloga boš pa začela razmišljati drugače.
Pri vseh bo zaljubljenost zbledela, pri vseh bo po daljšem času prišlo do neke rutine in pri vsakem ti bo šla kakšna stvar na živce. Vprašanje je samo to ali si pripravljena sprejeti te stvari ali ne.

Moj nasvet pa je: valda.. Če te stvar duši končaj. Ampak, če je v zvezi vse ok, le da nisi več zaljubljena vanj pa vseeno mal premisli.
Včasih se tudi motim :)
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 18. Nov. 2011 8:15

^^problem je ker ljudje enkrat ko pride do rutine, ne zacnemo nc delat na odnosu, ampak zivimo kokr zivimo, dokler se ne navelicamo in pol je konc.
+ se strinjam z zadnjim nasvetom

avtorici...sama sem bila v podobni situaciji, sam da sm jz rabla 3,5 leta da sm dojela. enako so starsi castil ga, se zdj ga (k mam ze 2 leti druzga). uglavnem jz sm ful razmisljala takrat o vsem (ker je drgac res uredu fant in mu prvoscm najbolso punco), kako naj to nardim, a bi mogoce vseen probala se itd. no in pol mi je en dan klik nardil in sm se odpelala domov z nacrtom da zakljucm use skp, in tud sm.
lahko da se ti bo zgodil, da bos po enem mescu hotla nazaj, ker ti bo kej manjkal lahko pa da tud ne. ampak k enkrat pride do vsega kar si napisala, je konc in prej bos zaklucla, prej bos lahko sla naprej z zivljenjem.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 18. Nov. 2011 18:27

Kakor sem jo jaz razumela, ni problem v rutini, to se itak da popravit. Punca je napisala, da je ta zveza zanjo samo še žalost in trpljenje.
Tako, da moraš zbrati pogum in ga pustiti. Se strinjam s tem, kar je napisal Led Zeppelin - opraviti moraš v enem šusu, drugače bo postala še večja mora. Po končani zvezi ne ostani z njim v stiku, ker bo verjetno še naprej gojil lažno upanje in se bo samo še vleklo. Zapomni pa si, da nisi ti odgovorna za njegovo čustveno nestabilnost, čeprav ti je hudo.

S starši se pa ne obremenjuj, saj je tvoj fant, ne njihov. Če se pa res tako dobro razumejo in so pravi prijatelji, se bojo pa še naprej družili.
Vso srečo!
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 19. Nov. 2011 10:40

delfinchek napisal/-a:
S starši se pa ne obremenjuj, saj je tvoj fant, ne njihov. Če se pa res tako dobro razumejo in so pravi prijatelji, se bojo pa še naprej družili.
Vso srečo!

se strinjam.. pa če v tej zvezi čutiš trpljenje in žalost je itak najbolše da ga pustiš.. potem bo pač on malo prizadet, ampak bo prebolel..
sploh pa, skoraj vedno je tak, da na koncu en trpi. biti nesrečen v zvezi pa je bedarija.. boljše da en čas njega boli, dokler ne preboli, kot pa da ti vztrajaš v zvezi, ki res nima smisla..
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 19. Nov. 2011 12:23

Glede staršev in družine krneki bluziš... kaj ma to s čimerkoli veze.

Glede fanta te pa razumem. Ja je problem, če je fant preveč naslonjen nate in depresiven.
Že "zdravi" ljudje težko prenesejo konec zveze in lahko storijo kaj nepričakovanega, pri njemu je to še dosti bolj verjetno.

Ti pa žal ne vem svetovati kako ga pustiti. Definitivno pa, da če ti nisi srečna v zvezi, da tudi on ni srečen, saj čuti, da nisi njegova. Mogoče bi se za začetek poizkusila z njim pogovoriti in preveriti kaj on čuti do tebe.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 19. Nov. 2011 16:16

Pri teh stvareh moreš na sebe gledat. Jaz sem do konca srednje šole gledala samo na druge in da ne bom drugih prizadela z mojimi dejanji. Potem pa mi je ena kolegica rekla da ona vedno sama za sebe poskrbi, pa ji je vseeno koga v drek potisne v procesu. Ja, vem, to je malo preveč ampak meni je takrat kliknilo v glavi da naj začnem bolj o sebi razmišljat in delat to kar jaz hočem. In od takrat naprej sem srečna :) Se mi pa je zgodilo da sem bivšega hotla pustit in mi je začel s samomorom namigovat. Pustila sem ga vseeno in še vedno živi. Dejstvo pa je da ne moreš bit z nekom če ni čustev - tak kot sem rekla, daj sebe na prvo mesto, drugače ne boš nikoli srečna. Če bo pa on spet na antidepresivih pa je to njegov problem in ne več tvoj - konec koncev ti nisi kriva da je (bil) depresiven.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov