Nesamozavest mi uničuje življenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Liam
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 10. 2011
Zanima me vaše mnenje. Star sem 22 let in v osnovni šoli ter srednji šoli sem doživljal travme zaradi katerih zdaj ne morem normalno zaživet. Že zelo zgodaj sem prišel v puberteto , dobil mozolje, se precej zredil in na koncu osnovne šole ko so vsi imeli prve najstniške zaljubljenosti, sem jaz imel težave s samopodobo, slišal sem veliko zlobnih komentarjev o težavi s kožo in debelostjo. Vsi ti problemi so se vlekli skozi celotno srednjo šolo. Po koncu srednje šole pa sem se nekako korak za korakom spremenil. Shujšal sem za 25 kilogramov, utrdil telo, obiskal dermatologa in rešil težave s kožo. Ko sedaj gledam slike z maturanskega plesa mi je zelo težko, da sem ravno v tistem času zgledal najbolj obupno. Vsi vemo, da je pač videz žal danes zelo pomemben. Danes sem čisto spremenjen, veliko dam nase, se lepo oblačim, itd. Ko me je zadnjič videla sošolka iz srednje šole ni mogla verjeti, da sem se tako spremenil. Ampak žal so mi težave pustile posledice. Sem zelo nesamozavesten in kot vemo je to najmanj privlačno. Ko mi danes kakšna prijateljica reče, da sem simpatičen imam občutek, kot da to ne misli resno in me samo tolaži, ko mi kakšna neznanka namigne da sem ji simpatičen začnem z neumnimi vprašanji, kaj ji je sploh lahko všeč na meni, da je predobra zame itd. Kako se rešiti nesamozavesti? Je to sploh mogoče?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Seveda je mogoče. Samo narest moraš preskok iz preteklosti v sedanjost. Si edn tistih srečnežev, ki se jim uspe izvit iz sranja, zdaj pa ne uživaš življenja, ampak še kr tičiš v tistih nesrečnih dnevih. Vpraši se kolikokrat si v srednji šoli sanjal o tem da bi izgledal tako kot izgledaš zdaj. In kaj bi vse počel, če bi bil takšen..Zdaj pa ničesar ne izpolnjuješ, ampak se še vedno smiliš sam sebi naprej. Čemu si se potem trudil? Zakaj nisi kar obupal in še naprej bil "zanemarjen"? Itak ti nihče ne bo znal pomagat, če že, lahko vsi samo svetujemo psihologa, ker imaš pač določene brazgotine. Ampak edino kar ti lahko rečem je, da živi svoj danes in ne svoj včeraj.
It was forever..but it didnt last long..
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
hm, ja po duši si še vedno uni mozoljast debelinko in tako se tudi vidiš.
hm, ja, jaz ko sem si kupla joške, tudi ni čez noč prišla tudi samozavest. ok, boljše sem se počutila in bla sm ful bolj hepi, k sm končno lahko nosila prave lepe modrce, ki so potem brez zadrege leteli dol.
ampak šele po slabem letu so ble neke konkretne spremembe tudi v glavi.
torej zdej si poskrbel za spremembo videza, kar je prvi korak.
zdaj moreš pa še sam sebe v glavi spremenit. to pa narediš z izkušnjami.
torej začni se oblačit kot jebač in par pičk podri (verjemi, to rabiš) in čez manj kot leto, bo tvoja samozavest pokala po šivih. ne druži se z ljudmi, ki te poznajo od prej in nobenih novi punci, ki jo spoznaš, ne razlagaj te svoje transformacije. ti se obnašaj, kot da si že od vedno tak, popularen.
je pa tle še en problem.
imaš kaj družbe za hodit ven?
klape se ponavadi izoblikujejo v srednji šoli, mogoče še kaj v 1. letniku faksa. ti si zdaj 22, imaš kaj moške družbe?
ker je problem recimo, če človek naredi tako spremembo pri sebi, ampak še vedno čepi doma za kompom in nima nič družabnega lajfa, ker enostavno je bil prej debel in ga niso nikjer sprejeli in se je potem težko kar naenkrat nekam vklopit...
hm, ja, jaz ko sem si kupla joške, tudi ni čez noč prišla tudi samozavest. ok, boljše sem se počutila in bla sm ful bolj hepi, k sm končno lahko nosila prave lepe modrce, ki so potem brez zadrege leteli dol.
ampak šele po slabem letu so ble neke konkretne spremembe tudi v glavi.
torej zdej si poskrbel za spremembo videza, kar je prvi korak.
zdaj moreš pa še sam sebe v glavi spremenit. to pa narediš z izkušnjami.
torej začni se oblačit kot jebač in par pičk podri (verjemi, to rabiš) in čez manj kot leto, bo tvoja samozavest pokala po šivih. ne druži se z ljudmi, ki te poznajo od prej in nobenih novi punci, ki jo spoznaš, ne razlagaj te svoje transformacije. ti se obnašaj, kot da si že od vedno tak, popularen.
je pa tle še en problem.
imaš kaj družbe za hodit ven?
klape se ponavadi izoblikujejo v srednji šoli, mogoče še kaj v 1. letniku faksa. ti si zdaj 22, imaš kaj moške družbe?
ker je problem recimo, če človek naredi tako spremembo pri sebi, ampak še vedno čepi doma za kompom in nima nič družabnega lajfa, ker enostavno je bil prej debel in ga niso nikjer sprejeli in se je potem težko kar naenkrat nekam vklopit...
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
Kar je bilo,je bilo,pa s tem ne pravim,da ni pustilo posledic.
Bil si dovolj močan,da si spremenil,kar te je motlo..Zdaj imaš priliko naredit isto.
Bodi močen,poglej se v ogledalo,nasmeh na usta in vn,v lajf.
Verjetno ti ne bo takoj vse super (prijetno),ma boš videl,se boš navadil na to,da si v družbi in na posledično (verjetno) več socialnih interakcij kot prej.
Ti sam uživaj,it's your moment/chance to shine.
Bil si dovolj močan,da si spremenil,kar te je motlo..Zdaj imaš priliko naredit isto.
Bodi močen,poglej se v ogledalo,nasmeh na usta in vn,v lajf.
Verjetno ti ne bo takoj vse super (prijetno),ma boš videl,se boš navadil na to,da si v družbi in na posledično (verjetno) več socialnih interakcij kot prej.
Ti sam uživaj,it's your moment/chance to shine.
- tanF
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2011
Liam vem in razumem, da ni lahko pozabit takšnih stvari, ki so se leta in leta vlekle. Samo sedaj si končno to kar si hotel biti vsa tista leta in čas je, da postaviš sebe in svojo srečo na PRVO mesto.
Pozabi na ostale ljudi in kaj si bodo mislili o tebi. Če te nekaj osrečuje to tudi stori! Ker če se boš obremenjeval s tem kar si drugi o tebi mislijo ne boš nikoli prišel daleč in boš delal stvari, da boš drugim ugajal.
Pozabi na ostale ljudi in kaj si bodo mislili o tebi. Če te nekaj osrečuje to tudi stori! Ker če se boš obremenjeval s tem kar si drugi o tebi mislijo ne boš nikoli prišel daleč in boš delal stvari, da boš drugim ugajal.
-
Katty. - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 10. 2011
totaly get you.
če po pravici povem, tudi meni ni nevem kako privlačno, da je kdo nesamozavesten. Samo konec koncov zakaj si tako nesamozavesten? Se česa bojiš ali kaj?
Tako ti bom rekla: postavi se zase, ne zmeni se kaj si drugi mislijo in tako boš najverjetneje dobil svojo samozavest nazaj.
če po pravici povem, tudi meni ni nevem kako privlačno, da je kdo nesamozavesten. Samo konec koncov zakaj si tako nesamozavesten? Se česa bojiš ali kaj?
Tako ti bom rekla: postavi se zase, ne zmeni se kaj si drugi mislijo in tako boš najverjetneje dobil svojo samozavest nazaj.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Najti moras vir svoje samozavesti..vsak moski ga ima, nekateri ga vlecejo iz zensk, sporta denarja...recimo jaz ga vlecem iz izkusenj, oz. mojega prizadevanja za.osebno rast.
Recimo jaz bi na to da si shujsal 25kg zagotovo vzel kot temelj novega zacetka...poglej, premagal si se..za sabo si pustil telo in slabo zivljenje, nisi pa pustil preteklosti.
Kako se premaga nesamozavest, moj recept je vedno pogum in pogled v preteklost. Pogum v smislu, ko me nekaj recimo strasi ali dela neudobnega, se tega lotim in premagam,in nakoncu recem "vau cool" in iz tega vlecem in izkusnje in energijo za zivljenje. In to na vseh podrocjih..delam napake in vcasih vidim da se nekje sibek in da je v nekaterih podrocjih pogled na zivljenje fantovski in ne moski..ampak kot receno z pogumom in introventiranostjo delam na sebi.
Temelj moje samozavesti je to, da sem clovek kateri hocem postati, in ne kot bi recimo moral biti ali se uklanjati nekim zahtevam. Bodi pristen in iskren najprej do sebe, sele na to bos lahko odpravil napake in postal taj kot hoces biti.
Kar se tice zensk..one zavohajo strah in nesigurnost, tako da najprej moras sam pogruntat kaj si, kaj so tvoje napake..ter kam zelis iti, oz. smer zivljenja ter vir energije. In ko bos to vedel, jih bos avtomaticno privlacil in se ne bos ves spraseval zakaj si jim vsec.
Osvobodi se preteklosti, glej v prihodnost. Jutri je nivdan in zacetek.
Btw nisem zadet, oz. Sem na spiritualnem popotovanju
Recimo jaz bi na to da si shujsal 25kg zagotovo vzel kot temelj novega zacetka...poglej, premagal si se..za sabo si pustil telo in slabo zivljenje, nisi pa pustil preteklosti.
Kako se premaga nesamozavest, moj recept je vedno pogum in pogled v preteklost. Pogum v smislu, ko me nekaj recimo strasi ali dela neudobnega, se tega lotim in premagam,in nakoncu recem "vau cool" in iz tega vlecem in izkusnje in energijo za zivljenje. In to na vseh podrocjih..delam napake in vcasih vidim da se nekje sibek in da je v nekaterih podrocjih pogled na zivljenje fantovski in ne moski..ampak kot receno z pogumom in introventiranostjo delam na sebi.
Temelj moje samozavesti je to, da sem clovek kateri hocem postati, in ne kot bi recimo moral biti ali se uklanjati nekim zahtevam. Bodi pristen in iskren najprej do sebe, sele na to bos lahko odpravil napake in postal taj kot hoces biti.
Kar se tice zensk..one zavohajo strah in nesigurnost, tako da najprej moras sam pogruntat kaj si, kaj so tvoje napake..ter kam zelis iti, oz. smer zivljenja ter vir energije. In ko bos to vedel, jih bos avtomaticno privlacil in se ne bos ves spraseval zakaj si jim vsec.
Osvobodi se preteklosti, glej v prihodnost. Jutri je nivdan in zacetek.
Btw nisem zadet, oz. Sem na spiritualnem popotovanju
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- tanF
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2011
Kaj mu bodo pa knjige pomagale? Potem je boljše psihiater, če že misli denar za nekaj zapravljat.
Drugače pa še vedno menim, da bi mu zelo dobro delo, če bi dejansko do kakšne punce pristopil. Klin se s klinom zbija.
Sicer pa marsikateri punci preveč samozavestni tipi tudi ne ugajajo...
Drugače pa še vedno menim, da bi mu zelo dobro delo, če bi dejansko do kakšne punce pristopil. Klin se s klinom zbija.
Sicer pa marsikateri punci preveč samozavestni tipi tudi ne ugajajo...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Psihiater je zdravnik za duševne bolezni Je pa njegov problem mal bolj kompleksen, dvomim, da bo eno povabilo punci na dejt spremenilo vzorec, ki se ga je "držal" 20 let.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- chesermarko
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 9. 2011
Sej bo ,.. ljudje so debili posebej v tistem času in nas naredijo take.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
DMN napisal/-a:[
Ti moraš vedet kaj ženska rabi, pojd na
pa poišči samopomoč, preberi knjigo kako se ženske osvaja
(bilokatero ker vsi prepisujejo eden od drugega) in to ti bo dalo neko začetno - bolj umetno samozavest.
Za začetek je ok
Zakaj predlagaš stvari, ki ne delujejo? Če pri tebi niso, ni razloga, da bi pri njemu. Kako vem: ja, ker imaš enake probleme, kot avtor teme, to je povsem razvidno.
Kakšna samopomoč, kakšne knjige, kakšen google.
Samozavest je stvar odločitve. Vsak lahko postane samozavesten, ko se odloči to res postati. Edina prava pomoč pa je pogovor z nekom, ki je samozavesten.
Si, ali pa nisi. Imaš jajca, ali pa nimaš. V tem je vsa modrost moškosti. Beta, gama, delta...samci nikoli ne dobijo dobrih samic.
- smile.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2011
Popolnoma te zastopim .. bila sem neka debela punca, ki jo dejansko ni nihče opazil .. izgubila sem 20 kg in šele takrat sem bila nekako opažena.
SAMOZAVEST; poznam to. V moji glavi sem še vedno debeluška pa je že veliko let od tega ! Čutim, da je to bitka, katero nikoli ne bom dobila.
Gledam ljudi, ki so srečni in 'lepi' .. vse to izhaja iz njihove samozavesti!
Po drugi strani pa me je stalno strah, da bi se ponovno zredila in bila spet tista 'bajsika'.
Kakor si že omenil; videz ni vse, a v današnjem svetu je na žalost v prvih vrstah .. iz tu izvira skoraj vse;
partner, služba, sklepanje prijateljstva ..
Vendar s ČASOM nam(a) lahko uspe
treba je delati na samozavesti in NE nisva tako majhna, da bi naja ta 'bolečina' premagala
SAMOZAVEST; poznam to. V moji glavi sem še vedno debeluška pa je že veliko let od tega ! Čutim, da je to bitka, katero nikoli ne bom dobila.
Gledam ljudi, ki so srečni in 'lepi' .. vse to izhaja iz njihove samozavesti!
Po drugi strani pa me je stalno strah, da bi se ponovno zredila in bila spet tista 'bajsika'.
Kakor si že omenil; videz ni vse, a v današnjem svetu je na žalost v prvih vrstah .. iz tu izvira skoraj vse;
partner, služba, sklepanje prijateljstva ..
Vendar s ČASOM nam(a) lahko uspe
treba je delati na samozavesti in NE nisva tako majhna, da bi naja ta 'bolečina' premagala
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]