Sebicnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
Dandanes je povsod samo se sebicnost. Se celo starsi, sorodniki, prijatelji, prijatelji iz otroskih in osnovnosolskih, srednjesolskih dni... Poleti, ko je bilo najbolj vroce smo imeli odprta vhodna stanovanjska vrata in mami je kadila, potem pa mi starejsa soseda, ki je bila dolgaaa leta tudi sama kadilka, rece, da sem JAZ kurba in, da naj zaprem vrata. Zaradi maminega cigaretnega dima sem kurba? Poleg tega je ona kadila tudi na hodniku. Tudi drugi sosedje kadijo na hodniku. Marsikateri prijatelji se pogovarjajo kot, da je vse vredu, kot, da sta kul frenda, potem za hrbtom pa opravlja, ali pa kaj obljubi pa potem ni nic od tega, ali pa rece: saj se bova še kaj slisala pa kaksno rekla potem pa se izogiba. Prosis nekoga za pomoc pa te ignorira, istocasno pa to pove nekomu x. Moja nekdaj najboljsa prijateljica nikamor noce z mano in nikoli nikamor ni šla z mano. Vedno je pa zelela, da grem jaz z njo. Sla sem velikokrat z njo, ceprav mi je bilo dolgcas ona pa je uzivala. In potem sem spet sla kdaj z njo, ceprav sem v naprej vedela kako bo. Ko sem pa jaz njo poklicala, ce gre kam z mano, nikoli ampak nikoli ni imela casa in to se je zgodilo res velikokrat. Saj se zgodi, da ni casa ampak ne vedno in za prijatelje si pa tudi kdaj vzames cas. Ampak ona zame nikoli, potem pa se rece, da sem lena kadar jaz nemorm z njo. Pri nas doma moramo res pazit dobesedno na vsak cent, da imamo za hrano, potem pa mi kolega, ki si dejansko lahko vse privosci - hiso, vse mozne aparate, stroje, ko kaj vidi gre takoj kupit, privosci si vec kot mesec morja... in potem meni rece, da je meni lepo, ko mi ni treba pazit na to, da imam skret papir. Jaz, ko moram dejansko pazit na to, da imam wc papir in hrano in on, ki si lahko vse privosci mi to rece tako kot, da je on tak revcek, ki si ne more privoscit wc paprija.
Jah no, mal sem mogla dati iz sebe to. Ce hoce kdo kaj komentirat, napisat, pripisat, napisat svojo zgodbo... dobrodosel
Jah no, mal sem mogla dati iz sebe to. Ce hoce kdo kaj komentirat, napisat, pripisat, napisat svojo zgodbo... dobrodosel
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Prej ko se boš sprijaznila, da je današnji svet hinavski, sebičen in pokvarjen, prej ti bo uspelo postat močnejša in bolj trdna. Očitno je, da starejša gospa že dolgo ni imela nikogar, ki bi jo imel rad in je sama zagrenjena zaradi tega, ker je vse življenje vlekla tobak v svoja pljuča in si želi, da bi bilo drugače. Presliši in se obrni stran, ignor najbolj boli.
Tvoja "prijateljica", kar to seveda ni!! pa je še en primer izkoriščanja in niti ne vem zakaj se sploh družiš z njo in zakaj ji ne rečeš, da tud ti pač nimaš časa. Grem pa rajš sama v shopping kot pa da kličem tako hinavko. Če te to tako boli ji povej, drugače pa je ne kliči več in se ne druži z njo. Gotovo je v tvoji bližini še kakšno dekle, ki bi bilo veselo tvoje družbe.
Zdaj se pa ne obremenjuj več s tem, kaj si mislijo drugi, ki sploh niso iskreni do tebe in bodi raje zadovoljna sama s seboj, ker za to, da se maš fino pa res ne rabiš "prijatlce".
Tvoja "prijateljica", kar to seveda ni!! pa je še en primer izkoriščanja in niti ne vem zakaj se sploh družiš z njo in zakaj ji ne rečeš, da tud ti pač nimaš časa. Grem pa rajš sama v shopping kot pa da kličem tako hinavko. Če te to tako boli ji povej, drugače pa je ne kliči več in se ne druži z njo. Gotovo je v tvoji bližini še kakšno dekle, ki bi bilo veselo tvoje družbe.
Zdaj se pa ne obremenjuj več s tem, kaj si mislijo drugi, ki sploh niso iskreni do tebe in bodi raje zadovoljna sama s seboj, ker za to, da se maš fino pa res ne rabiš "prijatlce".
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Dobre in prave prijatelje je res težko najt. Pa še ko jih, če jih najdeš, mislim, da se nikoli ne moreš 100% zanest na njih. jaz imam v glavi vedno najprej na pameti mojo družino....ker ko bo najbolj zajebano, najtežje bodo oni tisti, ki mi bodo stali ob strani. Prijatelji morda le na začetku....
Zaradi hudobije, hinavščine drugih ni treba še tebi taka postat. Bodi zvesta sama sebi in ostani dobra.......vse se vrača, vse se duplo plača.
Zaradi hudobije, hinavščine drugih ni treba še tebi taka postat. Bodi zvesta sama sebi in ostani dobra.......vse se vrača, vse se duplo plača.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 13:59, skupaj popravljeno 1 krat.
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
Svet je vedno bolj pokvarjen. Imam sodelavko, ki je do vseh grozno, prav cukrasto prijazna, ko so zraven, ko jih ni jih opravlja. Vedno se dela poštena, ko pa ima priložnost kje kaj dobit na račun drugega to takoj izkoristi. Običajno so najbolj prijazni ljudje tudi najbolj hinavski. Manj hinavščine opažam v resnih, strogih ljudeh. Ti bolj direktno povedo kar mislijo. Glede materilanih dobrin, tisti ki najbolj jamrajo imajo obiočajno največ in ravno ti bi radi imeli še več. Požvižgaj se na te reveže.
Nivea
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov