Nov zacetek
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
DoeJane - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2011
pisem zato, ker bi rabila kaksno mnenje, nasvet, pomoc.. (itak)
nekaj let nazaj sem bila v zvezi, ki ni bila ravno prijetna.. tip je bil bolestno ljubosumen, posesiven, manipuliral je z menoj, bila sem v depresiji,... skratka custveno cisto na tleh.. nekako sem se ob pomoci domacih uspela resiti muk in prekinila zvezo..
kmalu za tem sem prisla k sebi, resila sem se krivde, ki sem jo, iz nekega cudnega razloga, obcutila.. cez cas se mi je zivljenje normaliziralo, ponovno sem se vpisala na faks, gibljem se v drugacni sredini, v drugem mestu, med drugimi ljudmi.. nasla nove prijatelje,... v bistvu se mi je zivljenje nazaj "poslihtalo"..
od prekinitve zveze so minila vec kot 3 leta pa se vedno nisem pripravljena na novo zvezo.. po eni strani bi mela fanta, po drugi mi pa zelo pase biti samska, ker boljse, da sem sama, kot pa z nekom podobnim bivsemu.. zavestno se trudim, da fantov ne primerjam z njim, mislim si: ta je drugacen od njega, po drugi strani pa: saj bivsi je bil na zacetku tudi ves sladek, potem pa prav grozen..
ze v zacetku odvracam vse fante od sebe, zgradila sem previsok zid.. in potem se seveda nobenemu vec ne da trudit..
ce pa se mi ze kdo pribliza, imam pa vedno v glavi: kaj pa ce bo podobno kot prej? ne zaupam mu.. kaj pa ce samo igra in bi me rad izkoristil za to in to? rada bi se prepustila, pa kar bo, bo.. ampak mi nekako ne uspeva.. strah me je, da bom ponovno prizadeta.. ne verjamem nobenemu, pretirano sem skepticna.. in tega bi se rada znebila..
kako? nasvet? podobna izkusnja? hvala..
nekaj let nazaj sem bila v zvezi, ki ni bila ravno prijetna.. tip je bil bolestno ljubosumen, posesiven, manipuliral je z menoj, bila sem v depresiji,... skratka custveno cisto na tleh.. nekako sem se ob pomoci domacih uspela resiti muk in prekinila zvezo..
kmalu za tem sem prisla k sebi, resila sem se krivde, ki sem jo, iz nekega cudnega razloga, obcutila.. cez cas se mi je zivljenje normaliziralo, ponovno sem se vpisala na faks, gibljem se v drugacni sredini, v drugem mestu, med drugimi ljudmi.. nasla nove prijatelje,... v bistvu se mi je zivljenje nazaj "poslihtalo"..
od prekinitve zveze so minila vec kot 3 leta pa se vedno nisem pripravljena na novo zvezo.. po eni strani bi mela fanta, po drugi mi pa zelo pase biti samska, ker boljse, da sem sama, kot pa z nekom podobnim bivsemu.. zavestno se trudim, da fantov ne primerjam z njim, mislim si: ta je drugacen od njega, po drugi strani pa: saj bivsi je bil na zacetku tudi ves sladek, potem pa prav grozen..
ze v zacetku odvracam vse fante od sebe, zgradila sem previsok zid.. in potem se seveda nobenemu vec ne da trudit..
ce pa se mi ze kdo pribliza, imam pa vedno v glavi: kaj pa ce bo podobno kot prej? ne zaupam mu.. kaj pa ce samo igra in bi me rad izkoristil za to in to? rada bi se prepustila, pa kar bo, bo.. ampak mi nekako ne uspeva.. strah me je, da bom ponovno prizadeta.. ne verjamem nobenemu, pretirano sem skepticna.. in tega bi se rada znebila..
kako? nasvet? podobna izkusnja? hvala..
what goes around, comes around
- _sly_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2010
Tvoj problem je samo v tem, da se do drugih fantov ne odpreš in s tem se ti ne približajo dovolj da bi jih spoznala. Tudi sam sem tak do punc, jemlem iz drugačnega vidika in se ne odprem dovolj, na koncu pa verjetno izpadem kak čudak. Ah... ljudje smo zakomplicirana bitja.
-
*Eliza* - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2010
moraš dovoliti ljudem (v tem primeru fantom) da se ti približajo. če ne nikoli ne boš vedela, ali je mogoče nekdo pravi zate. saj v razmerjih je s spoznavanjem in pravo podobo človeka vedno tako, da se ta pokaže šele čez čas in nemalokrat smo potem razočarani. ampak če ne tvegaš in poskusiš se ne bo nič spremenilo. prav mogoče je, da boš še kdaj razočarana in prizadeta, temu se težko izogneš na vseh področjih, ne samo v ljubezni. ampak s tem ko poskusiš si daš tudi možnost da boš srečna in boš z nekom zgradila vezo ki bo drugačna od tvoje prejšnje. saj ni treba da se nekemu fantu takoj "odpreš" in mu popolnoma zaupaš. pač druži se z njim, ga počasi spoznavaj in se pač prepusti če ti bo ob njem lepo.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Te razumem, da se bojiš. Malo boš pač morala tvegati. Ampak ne pusti se izkoriščati. Če se ponovi ista zgodba pojdi. Enkrat se bo že našel tudi kakšen vredu fant. Niso vsi slabi in izkoriščevalski, so vmes tudi dobri.
-
black_ariella - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 1. 2010
poskusi počasi spustiti fante do sebe... spoznavaj jih - ne razmišljaj zraven kaj pa bo, če bo. probaj delati majhne korake in z vsakim korakom se za pikico bolj prepusti vsemu skup.
pusti si čas in fanta spoznavaj dlje časa. nihče ne pravi, da se moreš po par dnevih spustit v zvezo. če ti je všeč, mu to pokaži...čez čas pa bođ že vidla kak bo.
žal mi je, da si mela tako neprijetno izkušnjo. ampak niso vsi isti.
če pa ne bo šlo, pa se strinjam z eno od uporabnic, ki je to že prej omenila. če boš vidla, da sama ne moreš skoz to, pa obstaja dosti takih institucij, kjer lahko poiščeš pomoč - kak pogovor bi ti po mojem ful pomagal. so razni svetovalci, ki so usposobljeni za take stvari... škoda je, da bi si na nek način uničila življenje, če obstaja možnost, da se do konca izvlečeš iz tega.
pusti si čas in fanta spoznavaj dlje časa. nihče ne pravi, da se moreš po par dnevih spustit v zvezo. če ti je všeč, mu to pokaži...čez čas pa bođ že vidla kak bo.
žal mi je, da si mela tako neprijetno izkušnjo. ampak niso vsi isti.
če pa ne bo šlo, pa se strinjam z eno od uporabnic, ki je to že prej omenila. če boš vidla, da sama ne moreš skoz to, pa obstaja dosti takih institucij, kjer lahko poiščeš pomoč - kak pogovor bi ti po mojem ful pomagal. so razni svetovalci, ki so usposobljeni za take stvari... škoda je, da bi si na nek način uničila življenje, če obstaja možnost, da se do konca izvlečeš iz tega.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Zvij si kakega zeliščnega da ne boš tolk zategjena do vsega.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hm. Ampak veš kaj .. nočem zvenet kot težki pesimist, ampak vsi bomo še kdaj razočarani/prizadeti v življenju (ne samo na ljubezenskem področju); ampak, kot pravijo že nekatere, včasih je treba pač tvegat, ker če bi se forever hoteli obvarovati pred morebitnim razočaranjem, potem..well, lahko samo še vegitiraš al se pa delaš robota in nič ne čutiš.DoeJane napisal/-a:strah me je, da bom ponovno prizadeta..
-
¤Crysstal¤ - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2011
Vsak je skeptičen, previdnejši, ko je enkrat razočaran, pač potreben je predvsem čas, da si povsem pripravljen na nov začetek. Eni ga rabijo manj, drugi zelo veliko..
Potruditi se moraš gledati vsakega moškega individualno in v njih nehati iskati bivšega, kar podzavestno počneš. Tipi niso kolona njegovih klonov..
Najbrž rane še niso zaceljene oz. nimaš še povsem razčiščeno glede preteklosti, v tem primeru je toliko težje kreniti dalje.
Malo verjetno je, da bi imela tolikšno smolo, da bi se ti ista zgodba ponovila dvakrat, sploh pa bi tokrat pravočasno opazila znake, ki bi kazali na nevarnost, da se spet znajdeš v istem zosu. Že ob prvih znakih bi lahko tokrat odšla, preden bi bilo prepozno.
Verjemi mi, poslala pa ti bom še PM, čim utegnem, saj imam izkušnje, ki morda utegnejo pomagati tudi tebi. Ne boj se ničesar, ker si danes močnejša in ker MORAŠ naprej, brez prevelikega oziranja čez ramo.
Potruditi se moraš gledati vsakega moškega individualno in v njih nehati iskati bivšega, kar podzavestno počneš. Tipi niso kolona njegovih klonov..
Najbrž rane še niso zaceljene oz. nimaš še povsem razčiščeno glede preteklosti, v tem primeru je toliko težje kreniti dalje.
Malo verjetno je, da bi imela tolikšno smolo, da bi se ti ista zgodba ponovila dvakrat, sploh pa bi tokrat pravočasno opazila znake, ki bi kazali na nevarnost, da se spet znajdeš v istem zosu. Že ob prvih znakih bi lahko tokrat odšla, preden bi bilo prepozno.
Verjemi mi, poslala pa ti bom še PM, čim utegnem, saj imam izkušnje, ki morda utegnejo pomagati tudi tebi. Ne boj se ničesar, ker si danes močnejša in ker MORAŠ naprej, brez prevelikega oziranja čez ramo.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Če smo iskreni, obstaja kar precejšnja verjetnost, da bo tudi v "drugo" izbrala moškega s podobnimi značilnostmi...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
DoeJane - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2011
barbie_girl_85 napisal/-a:Če smo iskreni, obstaja kar precejšnja verjetnost, da bo tudi v "drugo" izbrala moškega s podobnimi značilnostmi...
Jaz pa mislim, da sem se nekaj naucila iz slabe izkusnje.. lahko bom spet naletela na bedaka.. taksne lastnosti, kot jih je imel bivsi, bom pa vseeno prepoznala.. lahko da bo bedak, ampak druge vrste..
ravno zaradi tega pa sedaj nimam nikogar in prosim za nasvet..
vseeno hvala za mnenje..
what goes around, comes around
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov