Kaj čutite?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Hmm..problem pri tem vprašanju je, da ti bodo pari v zvezah, ki trajajo par mesecev rekli, da čutijo pravo ljubezen, ker pač -le kako se nebi oni že ljubili smrtno po parih mescih? pari v večletnih zvezah- vsaj ženske- bodo pa rekle "oboje! moj buči muči, še vedno mam metulčke, ampak ga ljubim!".
It was forever..but it didnt last long..
- kokica87
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Zase lahko rečem, da "čutim", da ni več tiste prvotne zaljubljenosti, ampak da gre zdaj bolj za ljubezen. Skupaj sva namreč kar že nekaj časa, sva šla že čez mnoge ovire, poleg tega sva tudi po tisti začetni zaljubljenosti pričela drug drugega videvati v pravi luči, se pravi z vsemi napakami vred, pa se sprejemava s temi napakami in še vedno ljubiva. Je pa res, da na momente, ko se zgodi kaj čudovitega ali doživiva kakšen popoln dan, da takrat spet občutim zaljubljenost oz. metuljčke.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Ljubezen ni čustvo? To si ti mal poenostavila. Saj se ne kar sam odločiš "zdaj se bom pa zavezala in zaobljubila temu moškemu!". To storiš podzavestno točno zaradi ljubezni-čustva, zaljubljenost je tista, ki tega ne nudi. Torej se gre točno za ljubezen, ni pa bistvo zaobljuba in obveza.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
In ko ljubljenega človeka vidiš skakati po drugi, za nameček ti naredi eno plavo oko in te pošlje v tri pisane marjetice (samo scenarij), se ti v tistem trenutku in leto za tem ljubezen do njega še vedno "dogaja" neodvisno od zavesti ali si jo morda sposobna "načrtovano" prekiniti?
---------------------------------------------------------------------------------
Še moj pisker.....ljubezen je čustvo, ki nastane, ko se na nekoga čustveno navežemo. Torej je hkrati odnos z določeno osebo, hkrati čustvo. Prvinsko razvito zaradi preživetja mladičev.
Zaljubljenost pa je stanje uma - posledica dogajanja v možganih in hormončkov. Baje primitivna ljudstva ne poznajo zaljubljenosti (tam ni holivuda in lirike, ki bi opevala eno in edino večno ljubezen).
---------------------------------------------------------------------------------
Še moj pisker.....ljubezen je čustvo, ki nastane, ko se na nekoga čustveno navežemo. Torej je hkrati odnos z določeno osebo, hkrati čustvo. Prvinsko razvito zaradi preživetja mladičev.
Zaljubljenost pa je stanje uma - posledica dogajanja v možganih in hormončkov. Baje primitivna ljudstva ne poznajo zaljubljenosti (tam ni holivuda in lirike, ki bi opevala eno in edino večno ljubezen).
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
barbie_girl_85 napisal/-a:In ko ljubljenega človeka vidiš skakati po drugi, za nameček ti naredi eno plavo oko in te pošlje v tri pisane marjetice (samo scenarij), se ti v tistem trenutku in leto za tem ljubezen do njega še vedno "dogaja" neodvisno od zavesti ali si jo morda sposobna "načrtovano" prekiniti?
Ljubezen se vzdržuje na podlagi nekega dogajanja, enako jo lahko nekatere stvari skrhajo ali popolnoma uničijo- to spet ni načrtno. Ne odločiš se, da boš nekoga nehal ljubiti. Odločiš se, da boš šel stran od takšnega primerka, kot si ga zgoraj opisala, definitivno pa lahko trdim, da tudi če te mož pretepa boš ljubezen definitivno še čutila, vzajemno s stranjo sovraštva, samo krhala se bo zaradi njegovih dejanj. Saj pa imaš tisoče primerov žensk, ki kar vztrajajo v razmerjih, kjer so ponižane, pretepane ipd. ker še vedno ljubijo človeka, ki je le še senca zdajšnjega..Ljubijo ga manj, a ga še. Ljubezen se tako definitivno še dogaja neodvisno od zavesti, ljubezni ne moreš načrtno prekiniti, lahko pa prekineš proces zveze, se oddaljiš od partnerja, se psihično pripraviš do oddaljevanja-z njegovimi slabimi, tebi nevšečnimi dejanji, jasno in postopoma bo ljubezen šla, ker se je ne vzdržuje.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Če ljubezen gre, ker se je ne vzdržuje, potem tudi pride in ostaja z "vzdrževanjem". Kar pa počnemo zavestno in na podlagi odločitve. do tega človeka bom gojil ljubezen, do tega je pa nočem gojiti. To bom vzdrževal, to bom zavrgel. Načrtno in z odločitvijo.
Seveda ne gre neposredno, da si rečeš, ljubil te bom in že ljubiš, vsekakor pa je odvisna od, kot ti praviš, dejanj in vzdrževanja. Ni popolnoma neodvisna in ne pride in ne ostane sama od sebe. Odvisna je od nas, naših dejanj in odločitev.
Seveda ne gre neposredno, da si rečeš, ljubil te bom in že ljubiš, vsekakor pa je odvisna od, kot ti praviš, dejanj in vzdrževanja. Ni popolnoma neodvisna in ne pride in ne ostane sama od sebe. Odvisna je od nas, naših dejanj in odločitev.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ampak po tej logiki, bi se lahko vsak zaljubil v vsakogar. jaz zase lahko trdim, da pri meni to ni možno. dogajalo se mi je celo, da se v "fajn" fante nisem mogla zaljubiti. moja racionalna glava je bila prešibka napram srcu.
jaz še zmeraj imam rada svojo ex prijateljico, pa že 5 let nimava stikov in sva se "razšli" v vojnem stanju. in nisem se odločila je ne imeti več rada, ampak (kot je rekla evelyn), sem šla stran od človeka.
jaz še zmeraj imam rada svojo ex prijateljico, pa že 5 let nimava stikov in sva se "razšli" v vojnem stanju. in nisem se odločila je ne imeti več rada, ampak (kot je rekla evelyn), sem šla stran od človeka.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ ne razumem točno tvojega posta. kje pa sem govorila o spolni privlačnosti? al kaj? ne štekam?
je pa beseda prijatelj zame podpomenka besede partner in ne besede ljubezen. (do prijateljev gojim čustva in do partnerja gojim čustva. a ne istih).
je pa beseda prijatelj zame podpomenka besede partner in ne besede ljubezen. (do prijateljev gojim čustva in do partnerja gojim čustva. a ne istih).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov