Prijateljica deli moje skrivnosti s fantom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Unix
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 2. 2011
Pozdravljeni!
Že kar nekaj let imam prijateljico, s katero delim misli, čustva, dogodke in na splošno vse kar se mi dogaja v življenju. Stojima si ob strani, se poslušava, sprejemava in tudi tolaživa (ko je potrebno)...
Po dolgem času se nama je na pijački pridružil njen fant, s katerim je skupaj že 5 let. Vse prav....dokler nisem opazila, da tudi on ve vse o meni. Tudi skrivnosti, za katere sem mislila, da ostajajo samo med nama s kolegico. In me to res moti, da mu govori o moji intimnosti -ker se ga res ne tiče in ni razloga zakaj bi se morala o tem pogovarjati.
Razumem, da med partnerji naj ne bi bilo skrivnosti, ampak to še ne pomeni, da pa mu mora povedati moje skrivnosti...
Kaj menite na to...je sprejemljivo, da prijateljica deli vaše skrivnosti s fantom?
Že kar nekaj let imam prijateljico, s katero delim misli, čustva, dogodke in na splošno vse kar se mi dogaja v življenju. Stojima si ob strani, se poslušava, sprejemava in tudi tolaživa (ko je potrebno)...
Po dolgem času se nama je na pijački pridružil njen fant, s katerim je skupaj že 5 let. Vse prav....dokler nisem opazila, da tudi on ve vse o meni. Tudi skrivnosti, za katere sem mislila, da ostajajo samo med nama s kolegico. In me to res moti, da mu govori o moji intimnosti -ker se ga res ne tiče in ni razloga zakaj bi se morala o tem pogovarjati.
Razumem, da med partnerji naj ne bi bilo skrivnosti, ampak to še ne pomeni, da pa mu mora povedati moje skrivnosti...
Kaj menite na to...je sprejemljivo, da prijateljica deli vaše skrivnosti s fantom?
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Jaz mu povem vse o vseh, razen če človek eksplicitno reče, da nekaj ostane samo med nama.
Od prijateljev pričakujem isto.
Tko da če bi moja kolegica šla pripovedovat svojemu fantu, kaj smo počele na x noč, ko smo bile pribite kot kante, jaz ji pa nisem rekla, da naj tega nikomur ne razlaga, nimam pravice bit jezna nanjo.
Se mi zdi življenje lažje, če vsak pove točno, kaj hoče. Torej če nisi ničesar rekla o zaupnosti, potem ni kriva za situacijo. Če pa si ji rekla, da naj bo o nečem tiho in je to povedala tipu, si lahko jezna nanjo.
Od prijateljev pričakujem isto.
Tko da če bi moja kolegica šla pripovedovat svojemu fantu, kaj smo počele na x noč, ko smo bile pribite kot kante, jaz ji pa nisem rekla, da naj tega nikomur ne razlaga, nimam pravice bit jezna nanjo.
Se mi zdi življenje lažje, če vsak pove točno, kaj hoče. Torej če nisi ničesar rekla o zaupnosti, potem ni kriva za situacijo. Če pa si ji rekla, da naj bo o nečem tiho in je to povedala tipu, si lahko jezna nanjo.
Because I can.
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Ne. Po mojem ne dela prav. Ampak 100 ljudi 100 čudi.
Če ti je res taka kolegica, da ji zaupaš vse o sebi bi jo mogla res dobro poznat in ocenit ali res obdrži zase- ali še komu zaupa... delno si sama kriva...
Poleg tega pa mi je čudno, da enega tipa sploh zanimajo neke intimne zadeve od dekletove kolegice
Če ti je res taka kolegica, da ji zaupaš vse o sebi bi jo mogla res dobro poznat in ocenit ali res obdrži zase- ali še komu zaupa... delno si sama kriva...
Poleg tega pa mi je čudno, da enega tipa sploh zanimajo neke intimne zadeve od dekletove kolegice
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Jaz mislim, da so skrivnosti, ki jih obdržiš samo s prijatelji. Tudi sama ne govorim svojmu tipu kakšnih osebnih stvari mojih kolegov, se mi to ne zdi prav. Isto pričakujem od njih.
ja bi kolegici povedala, da mi to ni všeč in da ji ne bom več zaupala kakšnih zlo osebnih stvari, ker nočem, da za njih ve še kdo drug, če ne bo s tem prenehala.
ja bi kolegici povedala, da mi to ni všeč in da ji ne bom več zaupala kakšnih zlo osebnih stvari, ker nočem, da za njih ve še kdo drug, če ne bo s tem prenehala.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Se strinjam. Pri meni je večina stvari, o katerih se pogovarjam s prijateljicami "zaupnih". To pomeni, da jih ne govorim drugim kolegom, razlagam na družinskih srečanjih,... fantu jih pa povem
Skrivnost je drugo. Ampak skrivnost je zame samo tisto, kar je jasno opredeljeno kot skrivnost. Glede tega molčim kot grob.
edit: strinjam se s tanando.
Skrivnost je drugo. Ampak skrivnost je zame samo tisto, kar je jasno opredeljeno kot skrivnost. Glede tega molčim kot grob.
edit: strinjam se s tanando.
Zadnjič spremenil jullia_, dne 20. Feb. 2011 21:20, skupaj popravljeno 1 krat.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Hja.. zdj odvisno kaj postavlja človek višje..prijateljstvo al zvezo.. Jaz povem VSE o VSEM fantu..jbg. Ampak pričakujem od njega, da NE BO dal vedet folku, da ve vse o njih..
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
Hmmm ne. Ker jaz ne pričakujem tega, da bo moja kolegica pred svojim fantom o meni tiho...Nimam nič proti, da pove, ker se pač zavedam, da ji je fant bližje, kakor sem ji jaz.. Tle se tud kaže moja definicija prijateljstvo-zveza, pri meni je vedno zveza pomembnejša, prijateljstva so druga. Izključeni so primeri kakšne res hude skrivnosti, katera bi kolegici/kolegu škodila, če bi SLUČAJNO prišla v javnost. Sicer pa kot sem rekla, pričakujem od fanta, da to zadrži zase, če nebi, bi pri meni veliko mero zaupanja izgubil. V splošnem pa tako ali tako ne rada debatiram pretirano o prijateljih in njihovih osebnih težavah s fantom, razen mimogrede, če se mene tiče..me tudi izjemno moti, če kaj napačno interpretira in gleda na kake moje prijatelje grdo, takrt zna pridt do spora. Pred drugimi prijatelji pa iskreno nisem niti enkrat nobene skrivnosti od nikogar povedala.. je to čisto druga dimenzija zame.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
ma rekla bom samo to, da itak se men zdi popolnoma nesmiselno primerjati prijateljstvo in zvezo. Js to ne dajem v isti koš in pol razvšrčam kaj je nad čim. Za mene sta to dva popolnoma različna kroga, ki jiva ne primerjam in oba mi zelo veliko pomenita.
Tudi drugače gledano, brez kolegov bi bila zgubljena, brez tipa pa ne. ( ni to mišljeno na trenutne kolege in tipa ampak samo tko brez česa bi težje "živela")
Tudi drugače gledano, brez kolegov bi bila zgubljena, brez tipa pa ne. ( ni to mišljeno na trenutne kolege in tipa ampak samo tko brez česa bi težje "živela")
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
- Unix
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 2. 2011
Se mi zdi kr malo žalostno, da je treba za očitno zapune informacije, vedno poudariti naj ostanejo med nama. Sama nikoli ne debatiram o takih stvarih s fantom, čeprav mu zaupam. Pač ni moja pravica, da razlagam naprej o življenju drugih.
Se imam namen pogovoriti z njo. Kljub vsemu pa se vse bolj obračam k temu, da bolš zadržat stvari za sebe, če nočeš da se razve.
Se imam namen pogovoriti z njo. Kljub vsemu pa se vse bolj obračam k temu, da bolš zadržat stvari za sebe, če nočeš da se razve.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
nanamiša napisal/-a:Tudi drugače gledano, brez kolegov bi bila zgubljena, brez tipa pa ne. ( ni to mišljeno na trenutne kolege in tipa ampak samo tko brez česa bi težje "živela")
Pri meni je obratno. Tip je zdržal dlje, kot katerokoli prijateljstvo v mojem življenju. Posledica izkušenj pač.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Unix napisal/-a:Pač ni moja pravica, da razlagam naprej o življenju drugih.
Ammm, ja je. Tvoja pravica je, da počneš, kar želiš, če to ni v nasprotju z zakonom ali ne krši pravic drugih. Če ti človek ne reče, da bodi tiho, ne kršiš nobene njegove pravice, če stvar poveš naprej.
Je pa potem drugo vprašanje, kaj kdo jemlje kot moralno početje in kaj ne.
Because I can.
-
Bumerang - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ok, jaz sem prav presenečena, da vas je toliko takih, ki prijateljičine skrivnostni trobite naprej svojim partnerjem. Meni se to zdi absolutno nesprejemljivo in ne dojamem, kako se to zdi nekomu normalno, da nekaj zaupnega pove naprej, samo zato, ker je ta oseba njen partner/tip.
Sama imam prijateljico, ki je 100% prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja in da je njen tip oh in sploh ta pravi... posledično mu pove ČISTO VSE!!! Tudi vse stvari o meni! Če bi jo jaz sedaj poklicala in ji povedala, da sem noseča in da sem v hudih skrbeh, kaj narediti, bi bila njena prva reakcija poklicati svojega tipa in zadevo detajlno povedati naprej, samo zato, ker je on "the one" in ker mu 100% zaupa in ima "življenjsko zagotovilo", da stvari ne bo povedal naprej Meni se pa to zdi skrajno mimo! Zakaj? Zato ker meni prijateljičin tip ne pomeni absolutno nič! Pravzaprav mi je kot oseba skrajno mimo... zato si niti približno ne želim, da on pozna moje osebne stvari. Tudi zagotovilo, da tega ne bo povedal naprej, mi ne pomeni prav nič, kajti dovolj je že to, da ON to ve.
Ravno zaradi tega se držim načela, da prijateljicam, ki imajo tipe, bolj malo govorim o zaupnih stvareh, ker pač vem, da zadeva ne bo ostala samo med nama.
Ok tole se mi zdi tudi mimo, da moram prijateljico strogo opozoriti, da skrivnosti ne pove naprej, kajti v nasprotnem primeru bi mi lahko očitala, da ni bila opozorjena, da drži jezik za zobmi. Jah, to je zame kr neki. Mislim, da se vsak razumen in objektiven človek zaveda, kaj je smiselno obdržati zase in kaj gre lahko na ušesa drugim ljudem. Kdor tega ni sposoben presoditi in kogar je potrebno na to opozarjat, je zame nezrela osebnost, pred katero je bolje držati jezik za zobmi.
Sama imam prijateljico, ki je 100% prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja in da je njen tip oh in sploh ta pravi... posledično mu pove ČISTO VSE!!! Tudi vse stvari o meni! Če bi jo jaz sedaj poklicala in ji povedala, da sem noseča in da sem v hudih skrbeh, kaj narediti, bi bila njena prva reakcija poklicati svojega tipa in zadevo detajlno povedati naprej, samo zato, ker je on "the one" in ker mu 100% zaupa in ima "življenjsko zagotovilo", da stvari ne bo povedal naprej Meni se pa to zdi skrajno mimo! Zakaj? Zato ker meni prijateljičin tip ne pomeni absolutno nič! Pravzaprav mi je kot oseba skrajno mimo... zato si niti približno ne želim, da on pozna moje osebne stvari. Tudi zagotovilo, da tega ne bo povedal naprej, mi ne pomeni prav nič, kajti dovolj je že to, da ON to ve.
Ravno zaradi tega se držim načela, da prijateljicam, ki imajo tipe, bolj malo govorim o zaupnih stvareh, ker pač vem, da zadeva ne bo ostala samo med nama.
Tananda napisal/-a:Če ti človek ne reče, da bodi tiho, ne kršiš nobene njegove pravice, če stvar poveš naprej.
Ok tole se mi zdi tudi mimo, da moram prijateljico strogo opozoriti, da skrivnosti ne pove naprej, kajti v nasprotnem primeru bi mi lahko očitala, da ni bila opozorjena, da drži jezik za zobmi. Jah, to je zame kr neki. Mislim, da se vsak razumen in objektiven človek zaveda, kaj je smiselno obdržati zase in kaj gre lahko na ušesa drugim ljudem. Kdor tega ni sposoben presoditi in kogar je potrebno na to opozarjat, je zame nezrela osebnost, pred katero je bolje držati jezik za zobmi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov